Det blir inte alltid som planerat

Nu har vi solat men efter övervägning väljer vi att inte träna idag, det är knapert med tid och vi har varit duktiga och tränat både måndag och tisdag! Så nu blir det fixa i ordning oss själva och maten i lugn och ro :)

Grillkväll hos Linn

Grillkväll ikväll och som överraskning till Johan har jag inhandlat detta:

image226

Öl, pepsi, kött (i egen marinad), champinjoner, tomarer, paprika, squash, potatissallad, ölkorv och Cream bonjour (med fransk senap och vitlökssmak). Jag ska göra grönsaksspett med Cream bonjour och till Johan har jag gjort kebabmarinerade biffbitar med potatissallad. Det ska verkligen bli så gott! Har köpt en ölkorv till min sötnos också, det tycker han så mycket om :)

Johan kommer hem om 10 min och då ska vi iväg och sola och träna. Efter är det hem och duscha och sedan bär det av till Linn!

Trevlig valborgskväll på er !
/ S

Shopping i storstan

Nu när vi åker till Göteborg ska jag passa på att leta klänning till studenten. Men det är även lite annat som behöver inhandlas!

- Nya leggings
- Ny mascara
- Mjukisbyxor (till Johan)
- Joggingkläder (till båda)
- En vår/sommar jacka (som variation till min skinnjacka)
- Underkläder

- Ev. jeans (till båda)

Får se vad vi hittar för fint att ta med hem. Längtar massor till fredag, ska bli så kul/mysigt/skönt att komma iväg ett tag hemifrån och släppa allt ett litet tag :)

/ Sandra


Valborg idag

Godmorgon!
Ah, sista dagen innan lite långledigt! Ska bli så skönt att vara ledig i hela fem dagar. Imorgon blir det lunch hos mamma & pappa och träning, på fredag blir det träning på morgonen och sen runt 12-tiden åker jag och Johan till hans pappa & Marian för att umgås och shoppa i Gbg. Vi blir borta till på söndag och sen på måndagen är det träning och plugg som gäller för mig.

Ikväll ska vi ut till Linn och grilla lite, det ser jag fram emot! Men nu skola för hela slanten :/
Ha en bra onsdag alla :)
/ Sandra

Sju sanningar

Utmanad av: Amelie (egentligen utmanad på bdb)

Här är reglerna:

1. Berätta 7 sanningar om dig själv
2. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg

Sju sanningar om mig:
1. jag tycker att jag var snyggare när jag var yngre
2. jag har en jävla massa fobier hit och dit
3. jag skäms ofta över mig själv
4. om jag får tillfälle sover jag (fortfarande) gärna mellan mamma och pappa
5. jag älskar mat och allt som hör till (laga, köpa osv)
6. mitt hjärta kommer aldrig sluta slå för Johan
7. jag har väldigt svårt att ta kritik på ett bra sätt

Jag utmanar:
Min käre sambo och livskamrat - Johan ♥
Och alla andra som känner sig manade, då jag inte vill "tvinga någon" :)

/ S

   

Naturdiet

Igår till middag provade jag den här Naturdietsoppan (sparrissmak), tänkte att jag ville ha något matigt efter mitt spinningpass. Men usch, säger jag bara! Åt en sked sen vägrade jag ta mer. Det var verkligen ingenting för mig inte. Smakade inte bra alls och hade en konstig eftersmak..




Jag vill dock också passa på att rekommendera deras nya smootihe som finns i tre olika smaker! Jordgubb/granatäpple är min favorit hittills, Banan/apelsin var god och jag ser fram emot Persika/mango. Verkligen jättegoda och så lätt att bara dricka :)

/ Sandra

Jobb, jobb, jobb

Studenten om drygt en månad och sen blir det jobb. På Silvan självklart, men jag hoppas på att få tider på posten också. Har precis ringt lite men fick inte veta något idag och suck säger jag bara.. vad svårt det är att kombinera jobb hit och dit! Det bästa skulle vara att få ett heltidsjobb eller åtminstone 75% någonstans så man slapp kombinera 25% och 50% jobb. Fast jag antar att jag inte ska klaga, det är inte alla som har jobbat på ett och samma ställe i två år och varit fast anställda i ett och ett halvt år och bara är 19år! :)

Efter studenten har jag ju i alla fall inget plugg att tänka på så då är det bara att ta allt jobb man kan få och göra det bästa av situationen. Det blir nog bra i sommar också :)

/ S
418677-222
På Silvan har jag jobbat sedan maj 2006, alltså sen jag var 17 år.
Står i kassan och är anställd som kassamedarbetare.

Framsteg & förklaring

Efter att nu igen ha läst igenom alla kommentarer på det mitt inlägg "Erkännande", måste jag bara säga tack för era söta och kloka ord! Värmer att se att så många tar sig tid att skriva en liten kommentar när jag "öppnade" mig så pass mycket. Förlåt om jag inte skriver personliga svar till alla, känns som om jag skulle bli lite tjatig då, så jag passar på att skriva till er alla här och nu. Tack återigen!

En sak vill jag dock klargöra, utan sura miner eller något sådant, och det är min träning och mitt kosttänkande är inte alltid så "extremt" som det kanske verkar. Visst, just nu är det mycket fokus på att jag vill gå ner i vikt och för tillfället är min självkänsla inte den bästa. Men "fixeringen" ska och kommer sluta efter studenten, då kommer jag släppa tankarna och bara fokusera på att må bra och kanske gå ner i vikt av det. Anledningen till att det är så viktigt för mig just nu att gå ner i vikt är för att jag har satt ett mål och vill nå det. För det är nämligen så att jag aldrig nått ett mål jag har satt upp, så för första gången vill jag lyckas.

Kan också tillägga att allt går bättre nu, känns bättre och är bättre. Efter mitt erkännande, både för mig själv, här i bloggen och för några till så har jag börjat acceptera hur det är och sedan försöker jag göra det bästa och se det bästa i allt :)

/ Sandra

Nyttodag!

God förmiddag!
Efter en dryg timme i skolan är jag hemma igen, hade inga "riktiga" lektioner idag så jag tänkte att jag kan få mer gjort hemifrån. Behöver fixa massor med plugg idag, minst fyra saker ska strykas från listan. Dessutom ska jag försöka städa lite. Känns surt att vara inne när det är så fint väder, men nytta först och nöje senare :)

Uppdatering om hur det går för mig här hemma kommer under dagen!
/ Sandra

Jag börjar se slutet av tunneln

I am back! 39 dagar kvar till studenten och jag är laddad för hårdkörning nu, både i skolan och med träningen. Öppnar Mat&träningsbloggen igen om någon vill kika in där och i övrigt så ska jag försöka uppdatera mera. Har blivit lite sällan nu ett tag, men det har sin anledningar.

http://ungsambo.blogg.se/60dagar/

Nu ska jag fixa lite innan skolan, ha en bra dag!
/Sandra

Uppe med tuppen schluppen

Morrn morrn! Tidigt som vanligt när man börjar 06.45. Idag och imorgon har vi traineeutbildning. Det betyder att vi kommer att coacha nya kommunikatörer, samt hålla i tävling för dem, jag och Patrik.

Nu sitter jag och äter frukost, något jag måste bli mycket bättre på än vad jag är idag. Äter frukost hemma kanske 1-2ggr per vecka, max. Det blir så lätt att man drar en snooze för mycket, och sen är det stress. Den här veckan ska bli annorlunda. Tidigt i säng, och upp tidigt!

Dags att pallra sig! Vi hörs!

/ Johan

Uppdatering

Söndag och vi behöver fylla på kylskåpet lite så nu åker vi till Coop för att handla. Efter det bär det av till ASK för lite tränande! I övrigt idag så har jag bara jobbat. Jobbade igår också förresten och i fredags (hade utbildning), så nu är jag lite jobbtrött men det är ändå bättre än skola!

(Btw, -0,6kg den här veckan också! )

Skriver lite mer ikväll, när jag har tid :)
/ Sandra

Peters avskedsfirande!

Peter Engström, en av gruppcheferna på Transcom tackar för sig för att bli chef på Västerås Kommun. Vi andra hade riggat en surprise till hans ära i vårt lunchrum. Vi hade också samlat in lite pengar och köpt det vi tror att han är i störst behov av, singel som han är! :)


Erkännande

Det är "tabu" därför har jag inte velat säga något. Att inte må bra, att vara ledsen och nere utan att ha någon egentlig anledning är i mångas ögon något fult och kan ofta framkalla kommentaren "skärp dig". Jag sitter i den situationen just nu. Egentligen har jag absolut ingenting att klaga på, jag har ett bra liv med massor med kärlek och jag har ett jobb, tar studenten om lite mer än en månad och bor tillsammans med världens underbaraste kille. Men varför är jag då nästan aldrig glad, varför tänker jag bara på alla negativa saker istället för de positiva. Om någon frågar mig om jag ska med på fest tänker jag inte "Åh, vad roligt" utan jag tänker "Nej, då får jag i mig massor med kalorier", "Tänk så känner jag mig utanför eller ful", "Jag kommer säkert göra bort mig" osv.

Jag orkar inte ha det så här längre! Jag orkar inte ljuga och hitta på massor med saker om varför jag är som jag är och beter mig såhär just nu. Jag orkar inte må dåligt, ha huvudvärk och tänka massa negativt. Men jag är rädd, rädd för att bli dömd och få kommentarer om hur dålig jag är. Som vanligt så är jag rädd för att inte vara perfekt, för att göra mig själv eller någon annan besviken. För perfekt är det enda som duger när det kommer till mig själv i min värld. Jag tycker inte jag duger som jag är och jag vill att allt ska vara perfekt. Men det hämmar mig från att ens vara bra, eller vara mig själv...

/ S


But now I am stronger than yesterday

418677-215Min lunch bestående av stekt tomat, skinka och cashewnötter med tzatziki som tillbehör, gott!

Mår bra idag faktiskt, varit lite nere osv ett tag, men det känns som om jag är på väg åt rätt håll. Mycket beror nog på det fina vädret men även att min träning ger resultat och att Johan är en sån underbar pojkvän och ger mig massor med stöd ♥

/ Sandra

Kanske dags igen?

418677-214

Fotosession - det var ett tag sedan.. Kanske dags snart igen? :)
Blir lite sugen efter att Johan tog den här bilden på mig här om dagen.

Försenad veckoutvärdering

v.16

Träning
~ 2 x Spin Medelpass
~ 1h, 7 min jogging
~ Jogging 3 km
~ 2 x styrkteträningspass
~ 1h, 20 min promenad
~ 40 min crosstrainer
~ Sit-ups, armhävningar m.m

Mat
Nej, usch! För stora portioner och inte så bra mat, skärpning!

Har satt lösenord på Mat&tränings-bloggen för tillfället, behöver koppla bort allt ett tag. Återkommer inom en snar framtid och låser då självklart upp bloggen :)

/ Sandra

Ny vecka!

Ny vecka betyder vanligtvis jobb för min del, och plugg för Sandras del. Så även denna vecka. Tror dock att den här veckan kommer gå ganska fort. Det är löning på fredag, och jag har massor att göra på jobbet fram tills dess.

Nu sitter jag och väntar på att få rättigheter till alla program jag behöver för att kunna jobba, vilket jag knappt kan nu när min "handledare" Maria är hemma och vabbar. Man får göra det bästa av situationen trots allt.

Fick nyss hemlagade hamburgare av mamma till lunch, mumma! :)

/ Johan

Hem till mitt andra hem

Om en stund ska vi åka ut till mamma och pappa för att äta söndagsmiddag och ha det trevligt! Ska äta makrillsfilé, potatisgratäng och sallad. Är jättenyfiken på att se hur hallen ser ut nu! De har renoverat massor sen jag flyttade hemifrån och ni som känner mig sen tidigare vet ju hur det såg ut ;p

Nu blir det dusch för oss, efter dagens jogging och styrketräning.
Ha en bra kväll!
/ Sandra

Söndagspladder

Söndag idag, usch! Har panik och ångest inför det mesta och vill egentligen bara vara ledig så jag kan sköta mitt, men men. Idag blir det att plugga, ska skriva klart ett par saker. Och om jag mår bra så ska jag träna lite, kanske jogga eller styrketräna, eller både och.

För övrigt (för den som vill veta) så har jag gått ner ytterligare 0,6 kg sedan förra söndagen. Det går inte fort neråt men det går neråt. Blir att lägga i högväxeln snart, studenten närmar sig med stormsteg! :)

Nu ska jag börja min dag. Ha det bra!
/ Sandra

Fresh run!

Tidigare ikväll, runt 19-tiden, åkte jag till Vilsta och sprang 5km-varvet. Jag kände verkligen suget efter att springa, och var tvungen att ge mig ut. Jag blev dock ensam, då Sandra kanske är på väg att bli sjuk - huvudvärk och trötthet är inga bra tecken.

Själva löpningen gick jättebra. Jag kände bara av mina problem-benhinnor litegrann, men mindre än vanligt. Jag måste dock till läkare för det snart, börjar bli trött på att hämmas av stela/ömmande smalben/vrister varje gång jag ska springa eller sporta. Rundan tog 27min, från att jag lämnade bilen till att jag satte mig i den igen - nöjd!

Langar upp en bild på min nya frisyr också! Ni får jättegärna säga vad ni tycker, om det är bättre eller sämre än innan!

/ Johan

image213

Min lördag - so far

Hittills idag har jag hunnit med ett spinningpass, en sväng på Tuna Park med Johan, handla på Coop, mys vid tvn och pratat med mamma i telefon. På Tuna Park köpte jag en klänning som jag hittade till bra pris men i övrigt så köpte vi ingenting.

Pratade massor om studenten med mamma, planerade och funderade kring hur det skulle bli. Ska bjuda på grillmat och potatissallad (tror jag) och ska vara ute hos mamma och pappa. Har hittills bara köpt skor men ska börja leta klänning och övrigt väldigt snart! Jag hoppas bara att jag hinner bli lite mera fit innan det är dags :)

Nej ni, Johan skickade precis ett sms om att han hade joggat klart och var på väg hem så nu ska jag förbereda så vi kan laga middag när han kommer! Hörs :)

/ Sandra

Så enkelt att det är svårt

"Receptet" på min grönsaksröra
Stek broccoli, tomat, paprika och kikärtor tillsammans och krydda med det du vill. Jag använde mig av salt, svartpeppar, basilika och grönsakskrydda. Jätteenkelt, jättgott och du väljer själv hur mycket kalorier det ska vara, bara att kolla innehållet i grönsakerna och sen mäta/väga och ta lagom mängd. Jag hade fetaost light till och tycker man det är gott rekommenderar jag att ha det till :)

/ S

Romantisk middag på restaurang

418677-212
Johan beställde
Plankstek med champinjonstuvning och bernaisesås till varmrätt (som ni ser på bilden) och till förrätt Toast California som var lax istället för skagenröra.










418677-211
Sandra beställde
Grillad kyckling med fåroströra och tzatsiki som varmrätt (bilden) till det var det klyftpotatis. Som förrätt blev det en vanlig hederlig Toast Skagen.



Maten var jättegod och vi hade det hur mysigt som helst, dröjer inte alltför länge innan vi gör om detta :)


Softish kvällish!

Nu är vi hemkomna från Vilsta, det blev ett 2,5km-spår av tidsskäl. Vi sprang ihop, vilket var roligt! Nu ska vi bege oss på romantisk middag i Arboga, närmare bestämt på Athena, där vi åt fyra dagar efter att vi blivit tillsammans! MYS!

Solen skiner och det är fredag!

Förlåt för dålig uppdatering men vi har haft fullt upp med plugg och jobb! Idag är det äntligen fredag och det ska bli skönt med helg. Johan slutar jobba 17.00 och när han kommer hem bär det av ut i spåret och jogga. Jag har funderat på att testa jogga 5km rundan, men jag får se. I övrigt ikväll blir det plugga vidare, titta på film och äta något gott.

418677-211

Bjuder på en svettig bild från sist när vi var ute och joggade tillsammans.

Ursäkta spåket men - skitdag

Hittills har skitdagen bestått av huvudvärk/illamående, plugg jag inte fattar ett skit av, och ångest över skola, träning och städning. Kan väl bli ännu sämre, men inte är det kul inte..
Hoppas jag får lite energi snart.

/ S

Jobbigt jobb

Hemkommen från jobbet för någon timme sedan! Haft en hektisk dag med mycket flängande. Har främst utbildat en ny grupp i merservice tillsammans med Patrik. Han fungerade jättebra, och jag tyckte att jag gjorde okej ifrån mig också. Det blev dock lite struligt på grund av bristande kommunikation senare, och jag fick hålla i två möten istället för att utbilda, så jag fick lämna Patrik själv en timme. Det gick dock bra till slut som tur var.

Fick tillbaka mina resultat från vårt test i "skriftlig kommunikation", ett prov liknande ett nationellt prov från gymnasiet, med stavning, meningsbyggnad, syftning o.s.v. Jag hade väldigt bra resultat, men det kändes fortfarande inte bra. Var inte bäst, och hade inte alla rätt. Frågan är om det är självkritiken som bör skruvas ned en aning.

Men men. Nu blir det träning för hela slanten :)

/ Johan

Drunknar i skolarbete

Nu är skolan inte rolig längre, okej det har den inte varit på typ två år men nu har det slagit rekord. Jag har så mycket att gör att jag tror jag ska drunkna. Har mig själv att skylla till viss del, jag vet. Jag är världens sämsta på att ta tag i saker, men nu har jag inget val. Skulle tippa på att det är ca 15 saker jag har att göra på så kort tid som möjligt. SUCK! 51 dagar kvar, ca 34 skoldagar kvar och hur mycket som helst att göra.. Antar att det bara är att ta tag i skiten och att göra sitt bästa. Jag tror jag kan klara det..

/ Sandra

Mitten på skolveckan

God morgon!

Att jogga eller inte jogga?
Hmm, tar mig nog ut en sväng ändå trots att vädret är som det är. Skönt att det är onsdag idag, veckan tickar på och studenten närmar sig! Har som sagt fått hem mössan tidigare och igår kom mina studenttrosor. Längtar som sjuttsingen nu :D

/ Sandra

Kesoplättar, tv och massage

Äntligen hemma igen efter lite träning. Vi har precis ätit kesoplättar med hallon&blåbär, nu blir det titta på tv och ge varandra lite massage innan vi hoppar ner i sängen och sover. Ska hänga en tvätt innan vi går och lägger oss, men annars ska vi bara vila oss och ta hand om varandra. Hoppas ni har haft en bra dag!

God natt på er!

Hemmapyssel och saknad

 En riktigt god lunch på bara 200 kcal! :)

418677-210

Nu är jag mätt och belåten och ska ta tag i disken och tvätten här hemma, behöver få undan lite innan älskling kommer hem. Ska försöka hinna laga någon god mat till honom ikväll också, får se vad det blir. Saknar Johan väldigt mycket idag! Jag saknar honom direkt han går runt hörnet, men vissa dagar är det mer påtagligt än andra.

Vad åt du till lunch? :)
/ Sandra

Härlig frukost & hemsidor

418677-209 Då var jag inne efter 27 min jogging och har nu ätit en god frukost bestående av risgrynsgröt, äpplebitar och kanel! Nu blir det plugg i en timme. Har en marknadsföringsuppgift att jämföra och bedömma hemsidor. Ganska så okej uppgift faktiskt och den ska vara inlämnad idag, så ska fixa klart den.

Efter plugg blir det en dusch, promenad till skolan, en lektion och sen promenad hem. Känns som om det kommer bli en bra dag idag :)

Btw, någon mer än jag som gillar kall gröt? ♥
/ Sandra

Tidig tisdagmorgon!

Idag vaknade jag av mig själv, 35 minuter innan väckarklockan skulle ringa - alltid lika skönt. Om en liten stund ska jag ge mig ut och jogga lite och sen gå in för att träna till träningsvideo som jag har här hemma. Ikväll blir det också ett Spin medel/pulspass på Friskis. Och faktiskt, jag är inte spärrad där längre, nu kan jag boka pass precis som vanligt igen. Jippie!

Tyvärr hade jag en ofrivillig vilodag igår då jag fick huvudvärk och inte hann till gymmet innan de stängde. Men men, det kompenserar jag med att klämma in ett joggingpass på torsdag, då jag egentligen skulle ha haft vilodag. Fast ändå, jag måste bara klaga på hur surt det är när man inte kan träna fast man vill - mitt humör var inte på topp igår om jag säger så!

Nej alla glada, nu ska jag ta och skutta ut och röra lite på döfläsket ;D
Ha en bra dag! / Sandra


Det löser sig

Äntligen, äntligen börjar det kännas som om det går bra igen. Lägenheten är städad, jag är laddad vid träningen, jag äter bra, skolan börjar hamna på rätt köl (även om det är mycket kvar) och det närmar sig löning ;D

Nu ser jag fram emot våren och lite extra energi!
/ S

Sleepwalker

God morgon kära läsare!
Det har varit ytterligare en natt med dålig sömn för oss båda, vi fattar inte vad det är för fel. I några nätter nu har framför allt Johan, men även jag, haft svårt att sova. Och när vi väl somnar så sover vi inte så djupt. Kanske är det för varmt i sovrummet? Vi har testat att sova med öppen dörr, men det hjälpte inte. Troligtvis är det för att vi båda har mycket att tänka på nu och inte riktigt kan slappna av, hmm.

Nu blir det frukost, hörs senare!
/ Sandra

I have worked it

Det här är vad jag har hunnit med att träna under denna vecka!
~ 2,5 km (18min) jogging/löpning
~ 2 x styrketräning (inklusive rodd som uppvärmning)
~ 25 min jogging (vet ej sträcka)
~ 40 min kondition (runnermaskin)
~ 1 Ki yogapass
~ 1 Spin medelpass
~ 14 längder sim (350m)
~ 145 min promenad (2h och 25min)
~ 10 min cykling, 10 min rodd, 100 situps

= Har resulterat i minus 0,7 kg!

Fullständig veckoutvärdering med mat och tankar och funderingar finner du i "60dagar"bloggen.

/ Sandra

Söndagsmiddag - i all ära

418677-206

Räksallad med ägg och citron&dillsås!

Btw, det har blivit många inlägg idag så glöm inte att kolla längre ner på sidan ;)

/ S

Att träna eller inte träna?

Idag läste jag en tjejs blogg som också handlar om träning och hälsa. Hon skrev klart och tydligt att hon tycker det är dumt att träna 6 dagar i veckan. Hennes anledningar var, att man ändå skulle gå upp i vikt när man sedan trappade ner på antalet pass och att det inte är bra att man tränar 5 dagar en vecka, blir lite "trött" på det och sedan blir det bara 1-2 pass nästa vecka.

För mig är detta bara ett stort frågetecken!
Klart att det är bra att träna 6 dagar i veckan, och inte kommer man gå upp i vikt bara för att man trappar antalet pass. Visst avtar viktminskingen men när man väl är i mål och bara ska hålla vikten så är det ingen fara. Sen anser jag också att det är väl hur bra som helst att träna mycket en vecka. Håller med om att det inte är bra ifall man tröttnar på träningen, så man kanske lägger av helt. Men att strunta i att träna 5 pass en vecka och håller sig till 2-4 pass, bara för att man endast hinner/kommer träna 3 pass nästa vecka, känns enligt mig ganska dumt (och som en ursäkt för lathet).

Tycker faktiskt att det finns ganska många personer som hittar på egna "ursäkter" och anledningar till att inte röra på sig, istället för att bara inse att man inte har lust, är lat eller annan anledning. Jag vet vad jag talar om, då jag själv har varit en sådan tjej och har sådanna tendenser även i dag. Ursäkter som "det är för dåligt väder", "jag har inga bra träningskläder" osv. Och så hit och dit med "jag måste plugga eller städa" - som om man får mer gjort alla gånger bara för att man skippar träningen?

Nej, ärlighet mot sig själv och träna järnet - det är vad som gäller för mig!

/ Sandra

Vårt städade (!) vardagsrum

418677-204

En bild från i fredags när vi hade myskväll ♥


Gråmulen söndag

God morgon! Vilket väder säger jag bara, och jag som hade tänkt ut och jogga. Jaja, det får bli att åka till gymmet istället och köra kondition och simma lite. Idag måste jag också plugga massor. Har prov imorgonbitti så ska sätta mig ner sen och plugga ordentligt (vilket jag inte gjort på ett bra tag). I övrigt så blir det att ta det lugnt, lägenheten är städad och fin, det enda som finns för tillfället är lite disk och att vattna blommorna :)

Och jag måste bara meddela, vågen visade -0,7kg idag! Känns riktigt bra även om det är en lång bit kvar. Veckoutvärdering kommer senare idag efter att jag har tränat och ätit lunch!

Som sagt, hörs senare!

/ Sandra

BLÄRGH

Jag känner inte för att jobba heldag idag! Min kropp är mör, jag är trött, och jag är inte alls sugen på att lämna hemmet! Det lutar åt att jag får åka dit och slutföra lite uppgifter, sedan sätta mig och ta samtal resten av dagen...

..hur ser er söndag ut? Lugn och skön? Bakis och grön? :)

/ Johan

Företagscup!

Idag har det varit företagscup för hela slanten! Det var 15 deltagande lag, vilka utgjorde de tre grupperna A, B och C. Vår första match slutade med hela 17-0 till oss, jag gjorde andra och trettonde målet. Därefter fick vi möta det svåraste laget i cupen, ett lag som egentligen bestod rakt av av innebandyspelande 18-20-åringar. Det var inte ett företag, utan de hade bara ringts dit som mixlag då det egentliga företaget hade gett återbud samma dag. Tråkigt!

Turneringen gick bara sämre och sämre, trots att vi gjorde en snygg 2-3-match mot "innebandyspelarna", och vi vann ingen mer match - ut åkte vi. Det betydde att det inte blir något spel imorgon, och att jag får vila min arma kropp, haha! Jag fick dels bygga på mina skavsår under fötterna, och jag fick rejäl träning i knän/lår, det uppskattas - 120min superintensiv innebandy är inte fel alls!

image202

Mätta & belåtna

418677-201
Nu är vi mätta och belåtna. Pajen blev jättegod och det blev över till Johan och så att jag får till lunch imorgon, perfekt!

Nu blir det tv-tittande, eller film om det inte finns något bra att se. Och om ett litet tag ska vi göra efterrätt, mums! Efter en liten diskution har vi bestämt oss för päronhalvor till efterrätt!

Johan är på väg hem från jobbet nu, så väntar nog lite med efterrätten så att han hinner ikapp med resten!

Nej, nu ska jag vara lite social med mamma och pappa. Var ett tag sen jag träffade dem, så ska passa på att få min mammiga & pappiga sida nöjd :)

God kväll!
/ Sandra

Mamma&pappa-tajm

Nu är mamma och pappa här! Och städa fint hann jag med nöd och näppe, puh. Vi har precis ätit förrätt, avokado med kaviar, och nu väntar vi på pajen som står i ugnen. Senare ikväll blir det ungsvärmda persikohalvor med hackad mandel, riven choklad och vaniljsås. En riktig myslördag! :)

Hör av mig lite senare!
/ Sandra

Give me more work out!

Idag har jag hunnit med ett Spin Medelpass och ett Ki yogapass. Hade sällskap med Amelie, trevligt! Jag hade aldrig provat yoga tidigare och tyckte att det var bra. Ska nog gå några gånger till och se om det ger något.

Dock har min bokningsfunktion hos friskis blivit spärrat i en månad, jag har tydligen avbokat fel för många gånger.. Så surt, särskilt nu med tanke på att jag har tänkt träna som mest de närmsta 2 månaderna.

Imorgon är det dags för veckoutvärdering, missa inte ;p

Omtanke
/ Sandra

Min fullbokade lördag

image200
Det här är alltså vad min lördag består av! Massor med träning (jag älskart), lite nödvändigheter och sedan besök av mamsen och papsen. Vi ska laga köttfärspaj med fetaost och sen sallad och ris till.

Men nej, nu ska jag ladda med en rejäl frukost!
Hörs under dagen :)
/ Sandra

Innebandy!

Idag blir det innebandy för hela slanten! Företagscupen för att vara exakt. Transcom ställer upp med ett lag varje år, men detta är första året jag deltar. Trots att jag är lite stiff i kroppen av all träning på sistone så tror jag att det kommer gå bra när man blir lite varm. Måste komma ihåg att dricka mycket också, så jag inte får huvudvärk, vilket jag brukar när sportar hårt utan att dricka. Det ska nog bli bra! Nu skall här packas och plockas klart innan jag åker.

/ Johan bolltrollarN

Fläng fläng!

Lugn dag men mycket gjort hittills! Jag började dagen med lite sovmorgon uppföljt av nytta i form av disk. 12.30 hämtade jag Sandra på skolan, och vi åkte hem och degade lite. Lite senare blev det träning på varsitt håll, och direkt efter ut till ICA Maxi för att handla lite förnödenheter för ikväll och i helgen. Hem och vände med kylvarorna, och sedan till Apoteket i Tuna Park för lite skavsårsplåster bland annat. Jag spelade nämligen innebandy igår med en kollega och hans kompisar, och fick skavsår under fötterna (fel strumpor, hmpf). Eftersom jag ska spela Företagscupen i innebandy imorrn med Transcom, så kan det vara bra att vara preppad med sånt!

Nu börjar min och Sandras myskväll! Vi ska först laga mat och plocka rent lite här hemma, och sedan äta och mysa till en av de två filmer vi köpte idag Sahara och Honey. Blir nog alla tiders, tror ni inte? :)

/ Johan

Hey mister up&cross!

Nu hade jag tänkt berätta för er vad som hänt på min front, som vi pratat med små bokstäver om tidigare. Det är såhär att jag har fått en ny arbetsroll på Transcom. Jag tänkte spalta upp min uppgift före, och efter, så ni lätt förstår hur det kommer se ut för mig i framtiden.

Före:

Roll: Kommunikatör (+stödsamlyssnare och merserviceutbildare)
Huvudsaklig uppgift: Ta emot samtal från Tele2-kunder som har fått problem med sitt internet. Det är allt från mobilt bredband och fiberstadsnät till uppringt internet med snigelmodem. Jag hade också en sidouppgift som stödsamlyssnare, vilket innebär att jag lyssnar på slumpvis inspelade samtal från medlemmar ur min grupp, och bedömmer dem efter ett protokoll med olika kriterier på. Fem samtal per person och månad. Sedan gör jag ett feedbackmöte med dem, om hur det gått, och vad de måste tänka på till nästa månad. På slutet av min tid som kommunikatör fick jag även jobbet som merserviceutbildare. Det innebär att jag lär alla nyanställda säljandets ädla konst. Det handlar om att sälja på kunderna fler tjänster, binda upp dem längre hos oss, öka befintlig hastighet, och förhoppningsvis, ibland också sänka kostnaderna för kunden. Jag kommer även finnas till om någon inte lyckas uppnå sina säljmål. Då kommer jag fungera som coach, tills målen uppnås.
Schema: Varannan vecka dagpass (t.ex. 6.45-15.30), varannan vecka kvällspass (t.ex. 13.30-22.15). Jobbar långhelg (12,5h lör/sön) en helg i månaden. Fasta rast/lunchtider varje dag, anpassat efter driften (kunderna)
Lön: Grundlön + Reward (bonus om man varit effektiv, en gång i halvåret. Max 21000kr) + Merservice + OB

Efter:

Roll: Up&Cross Salescoach (Coachande gruppchef med merserviceinriktning)
Huvudsaklig uppgift: Fungerar som hela Transcoms källa till information och utbildning kring merservice. Det innebär att det är jag som ska ha koll på alla kampanjer, alla produkter vi kan sälja, och hur vi säljer dem på bästa sätt. Jag kommer också att ta emot hela Transcom Kungsörs säljstatistik, och redovisa dem för Transcom Sverige, och Tele2 i jämförelse mot uppsatta mål för veckan/månaden/kvartalet/året. Sedan kommer jag hålla varje gruppchef informerad om hur deras grupp presterar i merservice gentemot målen. Jag kommer också att vara en coach för de som behöver det. Tre personer per team, och månad, ska få coachning (vi är tre teams). Då pratar vi heldags coachning tillsammans med kommunikatören i fråga. Jag kommer också att fortsätta arbeta som utbildare till nyanställda, som den utbildare jag var tidigare. Då är det 1-2 dagars utbildning under anställningsutbildningen, sedan är det 1-1½ dag under deras "trainee"period, då de testar på att ta samtal.
Schema: Jag kommer att bestämma mitt eget schema varje vecka, vilket är en stor bonus. Jag kommer utgå från dagtid hela tiden, om inte annat krävs av mig. När jag väljer att börja mitt pass varierar från 6.45-9.30 beroende på hur min dag ser ut i övrigt. Jag kan också arbeta enligt egen flextid, d.v.s. att jag kan sluta en timme tidigare en dag, för att sedan förlänga de andra fyra dagarna den veckan med en kvart, till exempel. Tar rast/lunch när det passar mig.
Lön: Samma grundlön som tidigare, men med en bonus som kompenserar mig för förlorad OB, reward och sälj. Lönen är inte helt färdigframtagen ännu, så det återstår att se. Kommer garanterat inte bli sämre än innan ;)
Andra skillnader mot tidigare roll: Kommer att få en låsbar hurts där jag kommer förvara diverse saker (pärmar, papper, kampanjmaterial, utbildningsmaterial, hålslagare - ni förstår). Kommer också få åka på viktiga utbildningar/konferenser/möten på andra orter när det krävs. Vi har t.ex. siter (sajter) i Borås, Karlskoga, Strömsnäsbruk m.fl. där dessa brukar hållas. Jag kommer att delta på samma möten, ha samma "rang" och fungera som en gruppchef, bortsett från grupp- och personalansvaret.

Så, då har ni fått rättså genomgående koll på vad jag kommer syssla med i framtiden! Jag ser fram emot detta hur mycket som helst, då jag har längtat efter att få mer att göra - mer ansvar! Ska bli intressant att se också, hur lönen kommer att se ut när den är klar. Vi ska nämligen bli utvärderade en och en efter vår prestation under 2007, och utefter det bedöms vår nya grundlön. Har man gjort medelmåttigt ifrån sig får man 500kr ökning inför 2008, har man gjort bra eller jättebra ifrån sig får man mer. Hur mycket mer vet jag inte ännu som sagt.

Hoppas jag inte har tråkat ut er hur mycket som helst nu med mitt jobbtjafs :D

Wish me luck friends!

/ Johan

Full-fart-fredag!

Idag är det äntligen fredag och jag har kort dag i skolan. Johan ligger hemma och sover sött, han är ledig idag och tar sig en välförtjänt sovmorgon. Men när jag slutar blir det full fart! Först ska vi åka och träna, jag på nautilus och Johan på ASK, sen blir det handla lite till ikväll. Efter det bär det av hemåt för att duscha, plocka & städa. Till sist hade vi tänkt laga en god middag tillsammans (ris, indisk kyckling och sallad) och sen mysa vid tv med glass och fruktsallad. Längtar!

Förövrigt så längtar jag inte bara till i eftermiddag, jag längtar till imorgon också! Då ska jag på Spin medel kl. 11.10 och sen på Ki yoga 13.00 och sen på kvällen kommer Mamma och Pappa och äter middag med mig. Vi ska laga köttfärspaj med feta ost.


Mycket saker att längta till nu, men det får bli ett annat inlägg :)
Ha en bra dag!
/ Sandra

Jag älskar dig Johan!

14 månader tillsammans med dig idag! Du är underbar! ♥
Massor med kyssar&kramar från Din Sandra!


Jag har en dålig dag, jajjemensan

418677-192
Ångest

Hur kan jag överhuvudtaget tro att en tjej som jag ska kunna bli smal och gå ner de där önskade kilona? Jag som älskar mat, godis, dricka och allt annat ätbart. Jag som egentligen hatar att träna och är typ den lataste i världen.

Varför kan jag inte bara låta bli? Varför kan jag inte bara ta mig i kragen? Visst kan jag det men minsta lilla dåliga dag, då faller allt. Jag måste lära mig att hålla ut, att se positivt på saker och fortsätta trots motgångar.

Men idag är det bara ångest, misslyckande och självhat som finns.

Ny dag imorgon - det är tur det.

Se dagens misslyckande här

/ Sandra

Hatar att inte må bra.

Huvudvärken och min ömmande kropp tog över och jag blev tvungen att åka hem :( Har sovit på soffan någon timme och ätit lunch så nu känns det en anings bättre men ska slänga mig på soffan och sova vidare. Vill verkligen på spinningpasset ikväll men det ser inte ljust ut.. Får se framåt tre-fyra tiden hur det känns.

Nu ska jag hur som helst mysa upp mig i soffan med något gott (och nyttigt) att mumsa på, titta lite på tv och sen sova. Vi hörs senare! / Sandra

P.s  Det har skett en väldigt rolig sak för Johan, men det får han själv berätta så fort allt gått i lås :D

Minnet fullt, dags att rensa

Goddagens! Hur mår ni?

Jag mår inte så bra.. Dundrande huvudvärk, ömande kropp och helt slut. Jag vet inte hur jag ska orka dagen, men jag vill verkligen på Spin Medelpasset ikväll! Blir att sova någon timme efter skolan för att ladda och vila.

Fan vad mycket det är just nu, allmänt. Mitt huvud är fullt av saker att komma ihåg och saker att göra. Massa plugg, träning, mat, städning, studenten m.m. Längtar till helgen så jag kan beta av lite saker.

Btw, fick min studentmössa igår! Nu längtar jag inte mindre direkt :D

Hörs mer i eftermiddag, nu ska jag bara försöka klara dagen.
/ Sandra

Nyhet!

Min mat&träningsblogg för er som är intresserade :) Kommer inte sluta att skriva här men vill inte trötta ut er som läser med tjat om min viktnedgång. Nu kan alltså ni som vill läsa mer klicka er in på : ungsambo.blogg.se/60dagar

/ Sandra


Sälen har tagit musten ur oss!

Hej igen!

Tänkte bara lämna ett litet fotspår innan jag fortsätter med arbetet här hemma! Det finns mycket foton från resan att redigera, och självklart ska ni få se hur vi haft det. Det kommer dock ta ett tag, som det ser ut.

Fullständig story kommer senare!

/ Johan

image190

Äntligen hemma!

Hej! Nu är vi hemma igen efter en bra weekend i Sälen. Uppdatering kommer imorgon :)

Bloggpaus

Tills på söndag kommer det inte skrivas så mycket här, men då tänkte vi att under tiden kan ni få passa på att ställa lite frågor, skriva vad ni vill läsa om och berätta lite om er själva, ni som läser :)

Ha det bra alla! :)

Nej, jag är inte gravid!

Trots illamående så är jag sjukt sugen på mini marshmallows, hmms.
Skönt att vi har köpt sådanna till bilresan i eftermiddagl :D

image189

/ S

Sälen-weekend

Idag bär det av till Sälen! Närmade bestämt Tandådalen, som ni säkert läst om tidigare. Åker tillsammans med Sandras kusin, hans flickvän och deras kompisar. Det ska bli skönt att komma bort ett litet tag och göra någonting tillsammans vi två. Har laddat med gott att dricka och skidkläder, tänker satsa på att koppla bort och bara ha det kul.

Johan är på jobbet och har utbildning och Sandra sliter med packningen där hemma (trots illamående). På eftermiddagen bär det av, vi längtar! :)

Händelser jag vill dela med er

Är för trött för att skriva massor och berätta så jag tänkte låta lite bilder tala för sig själva och bara berätta lite kort. Känner att jag ville dela med mig av dessa saker :) Förlåt för min bloggtorka, återkommer så fort jag har ork!



Jag var med i tidningen Folket 29/3 tillsammans med John och Chris.
Du kan läsa artikeln här.






Sminkning och plåtning i Sthlm.
Följde med min jobbarkompis sambo Jenny som går make-up utbildning där.




/ Sandra

Utbildning

Sitter på utbildning i inlärningssyfte hela förmiddagen. 13.05 får jag massage också - underbart! Fick en kalender idag att hålla koll på alla utbildningar/möten också, riktigt behövligt.

Hörs efter jobbet folks!

/ Johan

Makrill, sveda och trötthet

Usch vad trött och seg jag blev. Jag orkade dock laga mat, det blev makrillomelett. En rörig version, så som Sandra brukar göra sina omeletter - gott! Slängde i lite champinjoner också, funkar alltid.

Haha, vi har inte ställt om vår stationsklocka i hallen till sommartid, så för ett tag sedan när jag gick förbi den tänkte jag "ofan, riktigt mycket tid kvar på mig innan Sandra kommer hem.. då hinner jag ju Både få lite nyttigt gjort och ta det lugnt ett tag!" men när jag satte mig här insåg jag mitt misstag, haha! Ska ta och fixa till det direkt, känns ju bara jobbigt att man ska behöva minnas att de inte är omställda.

Ikväll ska jag och Sandra börja packa! På torsdag eftermiddag när jag slutat jobba blir det Sälen! Tandådalen närmare bestämt, torsdag till söndag. Jag har aldrig varit där, så jag ser fram emot det väldigt mycket.

Någon som varit i Sälen, eller kanske Tandådalen? Vad tycker ni? 

/ Johan

image186

Nämen ser man på?!

BLOGG ÄR UPPE IGEN! Det var som fan! Känns dels grymt oproffsigt att ha det nere så länge. Okej att man ska byta serverhost bla bla, hur svårt kan det vara att göra det smidigt? Nåja, nu ska jag sluta låta som att jag är beroende av dem, haha. Mycket har hänt under tiden blogg.se servades, så jag vet knappt var jag ska börja. Känns som att vi får summera de senaste dagarna i ett långt inlägg eller två senare ikväll när Sandra är hemma.

Har precis kommit in från ett svettigt 5kilometerspass i Vilsta, så nu hade jag tänkt smaska ihop en makrillomelett och ta en proteindrink, och varva ned lite. Kan säga att det fina vädret har ju sina sidoeffekter - det blir varmt, klibbigt och svettigt! Jag svettas vanligtvis som ett litet djur, och inget undandtag nu! Har druckit riktigt riktigt dåligt med vatten idag (om jag ens har druckit vatten?). Har dessutom bara ätit en macka idag. Vad fan håller jag på med egentligen?

/ Johan the sweaty b0i

RSS 2.0