Jag hittar vägen tillbaka

Idag kom jag på en sak. Jag saknar att dansa! Från sista terminen i sexan till sista terminen i nian dansade jag Streetdance Locking (d.v.s tre och ett halvt år) och tyckte att det var rikigt kul. Varför jag slutade är en annan historia som handlar om att börja på gymnasiet och början på förlora mig själv. Men nu har jag till 99% bestämt mig för att börja igen =D På tisdagar finns det en kurs på PP Dansforum här i Eskilstuna och tiderna passar faktiskt med mitt "schema". Men nu undrar jag, är det någon som är intresserad av att börja tillsammans med mig? Kursen är för nybörjare/fortsättare så även om du inte har dansat Locking förut så häng på!

Idag kom jag på en sak till. Det är jag som styr mitt liv, jag är chef och kan ge order. Jag gör mitt liv till det liv jag vill göra det till. Jag har makten att forma mitt liv precis som jag vill ha det. Det är slut med ledsna miner och suckar över att livet inte är "som jag vill". Imorgon tar återtar jag huvudrollen i mitt liv!

/ S

Viktiga saker och att tro på sig själv

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka men jag vet vad jag känner. Jag ser att det ser ganska okej ut, jag vet att jag är ganska okej. Men jag känner mig inte alls bra. Inte katastrofalt illa heller, men jag känner inte samma sak som jag borde tycka. Men är det okej att säga "jag har smala lår", eller låter man dryg? Får man ens säga någonting bra om sig själv?

Antingen har storlekarna i butikerna blivit större, eller så har inte jag hängt med min kropp. Den stora frågan är när jag ska bli nöjd, nöjd på ett sånt sätt att jag slipper byta kläder 3-5ggr innan jag ska iväg för att "jag har ju ingenting att ha på mig" fast garderoben nästan svämmar över. Nöjd så att jag slipper tänka "oj, nu framstod jag som dum, undrar vad de ska tycka". Jag saknar den gamla Sandra, som kanske var lite för dryg för sitt eget bästa men som ingen satte sig på.

Jag har egentligen inte så många ord, det är mest en känsla. Tyvärr en ganska dålig känsla, men jag jobbar på det =)



INNEBANDY!

Hej!

Nu var det länge sedan jag skrev sist. Anledningen till det är att jag inte riktigt prioriterar bloggskrivande just nu. Jag har kommit in i ett träningsstråk, med 5 träningspass i veckan. 4 gym, och från och med idag, ett pass innebandy! Jag blev så sugen på att spela innebandy för ett tag sedan, att jag köpte en ny klubba. Jag har gått och sagt från och till att jag borde hitta ett gäng att spela med snart. Lusten växte, men inte hittade jag någon att spela med, så jag tog saken i egna händer. Jag ringde fritidsförvaltningen och bokade en sporthall, varje söndag 19-20 fram till jul! Sedan började jag fråga runt på jobbet och bland kompisar, och efter någon dag hade jag fått ihop en bra samling människor. Tror det är 17 eller 18 personer som har visat intresse att vara med, men så många kommer vi aldrig bli på en och samma gång, folk jobbar, folk ska på middagar, folk är bakis, folk har skadat sig - you know. Så ikväll är det alltså premiär! Jag är taggad till tusen, har inte ens sett sporthallen ännu, men det blir nog bra. Har införskaffat fem bollar, och en målvaktsmask. Kollegan Daniel har ett komplett målvaktsset, och kommer förmodligen vara permanent målvakt, men vi har ingen mer som har visat intresse att stå, så man får väl gå runt.

I övrigt, vad gäller träning, så gör jag stora förbättringar på styrkefronten. Jag väger mindre än när jag började, och tar betydligt mer i alla övningar. Jag tror dock inte att det är så mycket faktiskt förbättring, utan snarare att jag aktiverat alla muskler, och att de börjar bli sig själva igen. Har ju inte precis överanvänt dem i sommar...
....den 1/9 är det tänkt att jag ska börja en så kallad "bulk". Det innebär att jag kommer att ligga på ständigt kaloriöverskott, och maximera muskelutvecklingen genom ett nära på perfekt kost- och träningsupplägg. Man kommer öka i fettmassa också, under tiden, iom att man inte kan kontrollera hur mycket kalorier kroppen behöver för att göra muskelökning, så då tar man i i överkant, och lägger på sig fett - oundvikligt. Det avslutar man dock efter bulkens slut, med en hård deff, någon gång i slutet av mars, eller början av april, för min del, fram till maj-juni någon gång. Blir riktigt intressant!

/ Johan

Gråtrist dag, sprakande kväll?!

Nu har det precis börjat regna. Typiskt. Fast å andra sidan, jag sitter ju ändå bara inne och ugglar, så vad spelar det för roll? Har dragit i mig en dos Rage för 15min sedan, och man känner hur huden börjar sticka - då vet man att det är dags att pallra sig ner till gymmet.

Kvällen bjuder på festligheter, vi ska till Fia och Putte, Fia fyller år idag, och Putte fyller år någon gång i närheten, plus att de har nyligen flyttat ihop, så det blir lite blandat tema på festen :) Blir nog roligt. Får se hur mycket jag dricker, förmodligen inte så mycket alls, iom att jag är ensam teamleader på Transcom imorgon för första gången. Blir pirrigt att larma av och på, om det blir något strul x).

Nu rycker det i gymtarmen, ses gott folk!

/ Johan på ragetripp

Fan vad konstigt, jag är ledig!

Idag är jag ledig, det mina vänner, är inte så vanligt.

Jag började dagen med att gå upp 06.45 för att skjutsa Sandra till jobbet. Direkt hem igen och sova till 10.20 - skönt! Steg upp, fortfarande väldigt seg, satte mig vid datorn och pillade ett bra tag, tills det var dags att ladda med preworkout-drinken Rage. Packade väskan med träningskläder och tillbehör, och åkte och hämtade Sandra. Hon skulle åka från det ena Postenkontoret till det andra, och jag fick ställa upp :). När jag släppt av henne blev det ASK och ett 50min långt biceps/bröstpass, som dock inte gick så bra, jag fick ont i axeln när jag körde cablecross, och lade av lite tidigare än tänkt.

Väl hemma igen tog jag en vassleproteindrink och började diska lite. Tiden går faktiskt både snabbt och långsamt samtidigt känns det som. Förmodligen för att man vill både njuta och få mycket gjort.. nu ska jag diska vidare.

/ Johan

När utlandet ställer till det för utlänningen

Jag gick en sväng på Tuna Park idag, skulle köpa lite presenter till några kollegor som slutar imorgon.
Jag går förbi det bärstånd som numer alltid är uppställt i entréerna. Tittar lite på blåbären, och tänker, hmm, antioxidanter. Vänder om, och plockar upp en tjuga, som de kostar. Mannen som säljer bären slänger ihop sin mobiltelefon som han tidigare talat i, och breder på värsta leendet;

"Hor många du skall ha?! :D"
"En blir bra" svarar jag.

Så får jag syn på mastodontstora blåbär som kostar 30kr, och frågar;

"Whoa, vad är det där för monsterblåbär?!"
Mannens leende försvinner direkt, och han svarar
"Dom är amerikaniska!"

Jag tar nöjt mina normala små blå, och åker hem

/ Johan

Glider på en glädjevåg

Nu jävlar är jag igång på alla plan - jag stormtrivs med min livssituation till 100%. Allt är bra:

* Bra jobb och bra kollegor
* Underbar sambo som jag älskar
* Kommit igång riktigt riktigt bra med träningen - pepp!
* Börjat äta bra mat varje dag
* Ekonomin ser ljus ut
* Resa bokad i vinter (på tvåårsdagen!)
* Börjat unna mig själv mer sömn

Jag glider verkligen på en glädjevåg, en sån som inte tycks stanna för något just nu.
Det är delvis därför jag inte skrivit så mycket blogginlägg, och jag vet inte om jag känner för att ursäkta mig för det heller. För första gången på riktigt länge har jag andra prioriteringar - även om jag gärna skriver när tid finns! :)

Hoppas det är bra med er också!

Johan - the surfer


Back to reality

Tisdagmorgon och jag börjar inte jobba förens 14.30 idag, skönt! Tyvärr var det ett tag sen vi skrev i bloggen (nu igen) men det är svårt att finna tid när vi inte har några direkta vardagsrutiner. Annat var det när jag gick i skolan och det var samma sak varje vecka.

Men hur som helst, i helgen var vi på Skara Sommarland tillsammans med Johans mamma, lillasyster och Janne. Trots lite halv dåligt väder så var det roligt och vi badade i vattenlandet i några timmar. På kvällen åt vi en jättegod pizzabuffé och drack några öl och cider. Egentligen hade vi inträde till söndagen också, men det regnade och himlen såg tråkig ut så vi åkte hemåt.


Väl hemma på söndagen sov jag och Johan ett tag, vilket var välbehövligt. När vi vaknade åkte vi och handlade ingredienser och lagade sedan en jättegod laxpasta (johans mammas recept). Till maten tittade vi på film (the green mile), myste och njöt av att det var vår 1,5års dag =D


Nej, mina vänner, nu ska jag städa lite. Efter det bär det av till gymmet! See ya ;D
/ Sandra



Att du vill vara min


Ett under att du ser mig
Att du fortfarande ser mig
Ett under att du ser mig
Som någon som kan ge dig nånting
Som får dig att vilja vara min

Att du vill vara min ♥

Och jag som aldrig gillat nostalgi

I en hel timme har jag suttit och läst igenom gamla inlägg här i bloggen. Vissa saker berörde mig, fast det är jag själv som har skrivit det...

"Men när jag tittar mig i spegeln och inte riktigt kan känna mig nöjd då tycker jag att jag ska göra något åt det. Jag menar, i det här fallet kan jag ju faktiskt påverka!" Dag elva (mål 2008)

"Jag ska hitta mig själv igen och min styrka. Jag tänker aldrig mer låta någon sätta sig på mig, det är slut med det nu." Ni har gjort mitt hjärta till stål

"Efterlyses: Sandra Andersson, en sprallig tjej som alltid säger vad hon tycker och aldrig låter någon sätta sig på henne. En tjej med mycket livslust och som hittar på massor med skoj" Vart har Sandra tagit vägen?

"Jag har en underbar sambo, fantastiska föräldrar, härlig släkt och många bra vänner. Och jag vet, med säkerhet, att jag kommer ha det bra i mitt liv och lyckas med det jag vill. För jag tror på mig själv :)" Jag stjäl tillbaka Min tid

"För att inte tala om människor. Jag tror nästan att jag håller på och få torgskräck, rädd för att vara bland folk, bli dömd och få konstiga blickar. Helst av allt skulle jag bara vilja dra täcker över mig, sova mig igenom livet och bara glömma den här skiten." Vem kan älska utan lust?

"Men idag är det bara ångest, misslyckande och självhat som finns." Jag har en dålig dag, jajjemensan

Kanske är det dags att börja skriva igen, här eller för mig själv, för att få ur mig känslor och för att kunna se tillbaka. Jag vet i alla fall att jag måste börja en resa, min resa, för jag kan inte fortsätta låta mitt självförtroende sjunka. Jag är på botten men jag ska ta mig upp.

Som jag skulle ha citerat när jag var 14 år, ung och bekymmersfri
"För the botten is nådd
Hur långt kan man gå?
Hur lågt kan man sjunka?
Hur kasst kan man må?
Kändes förjävligt innan men det börjar bli lite bättre nu min vän
Om jag tappar fästet och trillar ner ska jag klättra upp igen"


/ S

Mini update

Gaaah, min andra lediga dag efter att ha jobbat 41 dagar i sträck! Skönt, men imorgon jobbar jag igen.

I helgen har Johan och jag haft det bra med mys, lite shopping, film och imorse tränade vi styrka. Vi ska strax äta lunch och senare idag blir det Vingåkers Factory Outlet! Visar bilder om vi hittar några fynd.

Kort inlägg, men har lite att dona med =)
Ha en bra söndag!
/ Sandra

Underbart!

Jag är igång på riktigt igen! Hur skönt känns inte det?! Jag har gymmat 3 pass på 5 dagar och sprungit 2 pass á 2,5km på 6 dagar. Det är jag nöjd med, det sista löparvarvet tog jag på 14min från bilen till bilen, vilket blir runt 3km i kuperad terräng. Det får godkänt, med tanke på formen. Mitt mål just nu är att komma i shape - sådär så att man sover bättre och orkar mer, har lättare att koncentrera sig. Det är det som är det bästa med att vara god form tycker jag. Sedan får mitt lilla slappa bälte under naveln gärna minska, som en bonus :)

Idag har jag fått tillskott i tillskottsfamiljen! :)



Rage by Fairing -
Rage innehåller inte bara ämnen som påverkar din muskelkapacitet utan även din mentala förmåga. L-tyrosin och l-fenylalanin stimulerar bildandet av dopamin och noradrenalin på en hälsosam nivå. Dessa två ämnen är viktiga signalsubstanser i hjärnan som påverkar vår vakenhet och alerthet. Även koffein har en positiv effekt på hjärnan genom att blockera de trötthetssignaler som ökar vid träning. Genom att både stimulera din vakenhet och motverka trötthet kan Rage hjälpa dig att hålla ett högre tempo och en bättre fokus genom din träning. Kreatinet i Rage fyller dina musklers depåer, och ger dig mer kraft och uthållighet för att du skall kunna prestera ännu bättre.

Den har fått superomdömen av 9/10 användare, då den ger ett rus under träningen som gör att man orkar fortsätta längre, göra fler reps och att man får en overkligt bra pump - man känner innan passet hur kroppen reagerar genom att klia under huden, ungefär som när en hand/fot sover ni vet, fast på ett positivt sätt.

Star-Bar är helt enkelt en bra proteinrik bar med smak av toffee. Godisgod och bra innehåll - I like. 149kr för 12 är bra mycket billigare än att köpa liknande bars för 30kr i affär.

Så, nog med träningssnacket! Kvällen är lite oklar fortfarande, ska vi bowla, ska vi ut på krogen, och isåfall, ska vi dricka?
Vi får se hur det blir. Nu hade jag tänkt plocka lite i lägenheten iallafall, innan min sötis kommer hem.

Jag ser fram emot den här helgen, hoppas er helg blir bra! Ta hand om er :)

/ Johan - blivande hårdtränare? :D

RSS 2.0