Lördagsdejt


Sandra innan bowlingen | Vårt tilltugg vid bowlingen | Slutpoäng sista serien

Ikväll har vi varit och bowlat och ätit på resturang tillsammans.
Bowlingen började vi 18 och vi hann med att spela två serier. Vann varsin men efter en kamp så tog tillslut Johan hem vinsten av bästa totala poäng. Efter bowlingen begav vi oss till Bamboo City där vi avnjöt en Mongolian Barbecue. Jättemysig kväll ♥

Nu är vi hemma i hemmets lugna vrå igen och ska snart titta på filmen som vi hyrde (Vänner för livet) på vägen hem från stan. Till det blir det ett Kinderägg och en Japp :D

Hörs mer imorgon, god natt på er!

Träning, stan och "sol" - en riktigt bra förmiddagscombo

Vid 11 drog vi till varsitt ställe för lite träning. Sandra körde ett medelspin, och jag ett benpass på gymmet. Jag hade väl ingen egentlig ork, men det kändes ändå bra att träna.

En bit efter tolv åkte jag in i stan och mötte upp Sandra. Vi gick och köpte två par skor och en kjol som hon lagt undan tidigare. Vi hittade en jacka till mig också på rean, som jag tyckte kändes väldigt prisvärd. Tycker ni den ser ut som ett bra köp för 400kr? Jag orkar liksom inte gå runt i min Peakjacka hela tiden, känns inte så kul att aldrig kunna ha något annat. Sedan solade vi i dubbelrummet på Solfuxen City, och gled hemåt för lite köttsoppa, macka och proteinshake.

Efter det tog vi en tur ut till Silvan, där Sandras VISA-kort låg kvar, plus en snabbis in på Rusta och därefter Överskottsbolaget. Vi hittade lite förnödenheter som vi tittat på tidigare (se bild).

Mycket gjort och en trevlig stund ihop, kändes som en bra start på vår egna lördag tillsammans! Nu ska vi duscha och piffa till oss, innan vi glider vidare på kvällens äventyr ;)





/ Johan

Nyttigheter med Amelie

418677-176 Igår efter mitt jobb (9.45-19.15) så hämtade jag upp Amelie och vi åkte hem till oss. Blev lite bråttom att hinna se "Du är vad du äter" så vi passade på att fixa middagen i reklampauserna. Det blev vegitariskpaj på brocolli, spenat och kikärtor med kesellapajdeg, gott! Efter det pratade vi massa och slötittade på "American pie 2" innan vi gick och la oss. 06.20 gick vi upp och käkade frukost, åkte sedan in på ett Spin Medelpass vid åtta. Jätteskönt att träna på morgonen! Och väldigt trevligt att umgås med Amelie :)

Har lite nyheter, återkommer senare!
/ Sandra

Rätt beslut? Jag hoppas det!

Efter mycket funderade och tänkade så har jag bestämt mig för att inte gå på castingen till Miss World. Visst, det skulle vara roligt men jag är inte på humör plus att jag vill verkligen inte åka och vara med i Sthlm. Och det skulle ju vara lite konstigt om jag (mot förmodan) vann och säger: "Tack, men tvåan får åka till sthlm istället för jag vill inte". Då kan jag lika gärna avstå den här gången, har ju varit med tidigare och är nöjd med hur det gick :)

Dock måste jag säga att trots att jag är 75% säker på att inte gå, så finns det fortfarande ett velande. Men jag tror inte att jag kommer ångra om jag låter bli, det kommer ju fler chanser! Plus att jag har en annan sak på G på måndag! :D

/ Sandra

DILEMMA!

Hmm, jag har ett i-landsproblem.

Idag kollade jag mitt konto på modellbilder.se och fick syn på att jag har fått förfrågan om att vara med i Miss World Sweden (Eskilstuna), igen. Var med både i Eskilstuna och Örebro förra året. Men jag vet inte hur jag ska göra i år... Visst vore det kul att få bli sminkad och göra visningen (om jag går vidare från castingen) MEN jag vill inte åka till sthlm som man får göra ifall man vinner. Visst, chansen (risken?) att jag vinner är liten men ändå den finns där.

En annan sak som är jobbigt är att castingen är ikväll klockan 18.00 (dvs om 3,5h), så nu blir det fundera av men jag har ingen aning om hur jag ska göra.. Förslag någon? (A)

Bild från Eskilstuna förra året :)


/ Sandra

När pengarna tryter är man inte så stursk

Godmorgon! Idag vaknar man  upp till en tom lägenhet. Sandra och Amelie har varit iväg och tränat och grejat, nu tror jag att de är och käkar lunch på stan. Idag blir det jobb 12.30-21.15 och sedan blir det hem och mysa! Även fast dagen inte har så jättemycket att erbjuda på pappret kanske, iom att kvällen kapas ganska hårt av jobbpasset, så ser jag fram emot den. Ska försöka få mycket gjort på jobbet, och sedan saknar jag såklart min Sandra också.

Idag betalade jag alla fakturor. Jag kan säga som så, att april månad kommer bli tight. Riktigt tight. Vi som ska till Sälen och allt! Anledningen till att det blev såhär, är att jag i februari var sjuk i 11 dagar som ni minns, och förlorade både OB och en dags lön, resten får man ju 80%. Under den tiden sålde jag såklart inget, och jobbade heller inget extra. Eftersom vår bonus är borttagen på månadsbasis så fick jag snällt nöja mig med en stympad grundlön nu 25e mars. Att vi sedan köpt ny bil, som måste skattas/försäkras är ju passande den här månaden, hmm...

Det brukar dock ordna sig! Vi har en förmåga att vrida på kronorna minst lika bra som vi är på att spendera dem, så jag tror inte att det kommer gå så illa ändå. Sedan har vi föräldrar som bryr sig om oss, och stöttar, vilket känns bra! Nu gäller det bara att få gamla BMWn såld också, då kommer vi komma på rätt köl igen!

Nu ska jag ta en dusch och göra mig någon form av frukost.
Vi hörs vänner!

/ Johan

Dålig förlorare, eller dåliga vinnare? - Läs min teori.

Nu ska jag verkligen klaga ur mig lite. Vill ni bespara er tråkig läsning från en sur Johan så sluta redan nu.

Tidigare idag planerade jag att spela några trevliga turneringar som jag sa i inlägget nedan. Började helt OK, tickade på ett tag, men kom inte på prisplats. Började spela lite andra former av poker. Närmare bestämt cashgame och sit'n'go, vilket är en miniturnering. Och jag kan ärligt säga att jag har aldrig sett på maken till skitspel?! Jag kan verkligen spela poker. Jag är bra på att läsa spelare, jag kan "bokpokern" nästintill perfekt, och jag kan de flesta knep som en bra spelare bör kunna - MEN inte fan hjälper det?

Det lustiga med mitt spel ikväll är, att om någon "expert" fick granska det, hand för hand, så skulle det säkert inte finnas så mycket stora grejer att klaga på. Visst, jag säger inte att jag spelar perfekt eller att jag bara har otur, men jag skulle kunna dra upp helt sjuka exempel. Jag förstår inte varför jag bara förlorar, trots att de jag går upp emot varken har oddsen på sin sida, eller ens anledning att gå upp mot mina händer vissa gånger, men ändock vinner de på någon vänster.

Det jag dock vet är att jag inte borde spela mer poker med småpengar över internet längre. Det är enbart idioter som sitter där och klickar utan någon somhelst mönster, och lyckas få turen på sin sida, när matematiken bakom korten egentligen skulle gett mig potten.

Skulle jag bli sponsrad med insatser uppemot tusenlappar, då skulle det säkert gå bättre, då motspelarna blir av en annan kaliber. Det är dock någon som jag inte kommer, eller vill utsättas för då jag bara spelar för skojs skull. Det är då jag blir så jävla besviken när det inte är skoj.

Tack för tiden, ni som orkade läsa hit. Ni får jättegärna kommentera och säga vad ni tycker. Om ni har några tips, eller bara vill berätta hur dålig förlorare jag är, så säg det. Jag skulle uppskatta att höra era tankar och åsikter. Känns så hopplöst.. nu ska jag köra ned huvudet i kudden och begrunna.

/ Johan den besvikne

Trevlig dag på jobbet!

Nyligen hemkommen från jobbet. Har varit en väldigt lugn och skön dag för min del. Lite bra nyheter och sånt kom upp också :) Mer om det senare eventuellt!

Nu ska jag koppla av med lite pokerturnering hade jag tänkt (sitter mitt i en nu iofs :D)

Ha det gött folk!

/ Johan

Kan det inte ta slut snart? Nej det kan det inte.

Disk disk disk disk. Ungefär så.

Håller på och diskar och donar så det ska bli fint ikväll när Sandra och Amelie ska vara här :)
Har knappt tid att skriva, nu måste tvätten hängas!

/ Johan

Jobb, jobb, Amelie

Idag är det fyra dagar kvar på lovet, inklusive idag. Och jag ska jobba? Suck, fast jag vill ju ha och behöver pengarna så det är bara att bita ihop. Och komma ihåg att vi ska till Sälen på minisemester nästa vecka (om en vecka idag faktiskt!), då känns det en aning lättare att jobba på en lovdag :)

Ikväll ska i alla fall Amelie komma hit och vi ska laga paj och titta på "Du är vad du äter". Efter det kanske det blir en promenad och film. Hon ska sova här och på fredagmorgon ska vi upp på ett Spin medelpass klockan 8.00. Ska bli riktigt kul!

Nu blir det frukost för min del, ni lär höra från lite Johan senare :)
/ Sandra

Vi gör allt tillsammans

Då var vi hemma från träningen! Blev uppvärmning på ~ 13 min sedan styrka. I och med att vi inte kör på samma "schema" så gjorde vi lite olika saker. Sandra körde mer eller mindre helkropp (ben, armar, mage, rygg) och Johan körde mest armar och lite mage.

Efter träningen har vi delat (eller jaa, delat och delat.. 1/4 till sandra och resten till johan) på en Multipower (se bild). God  och proteinrik bar som passar väldigt bra att ta när man har tränat styrka.

image174

Nu blir det filmtittande och lite nervarvning innan läggdags. Båda har vi en lång dag framför oss imorgon med jobb och lite annat :)
God natt på er!

Äntligen!

Blogg.se är inte i sin bästa form idag, kan jag då påstå!

Idag har jag jobbat (8.30-15.00), handlat mat, ätit middag och startat en tvätt. Nu har Johan precis kommit hem och ätit och snart ska vi iväg och träna. Jag hade tänkt att gå på spinning, men efter lite ändrade planer för morgondagen, så kanske jag följer med Johan till ASK istället. Får se :)

Hörs senare igen, ifall blogg.se vill fungera som det ska!
/ Sandra

Merservice!

Godmorgon! Ovanligt att jag skriver morgonpigga inlägg? Idag fortsätter den utbildning som jag var på hela dagen igår. Jag har nämligen blivit kallad att delta på en merserviceutbildning i inlärningssyfte. Jag fick dock hålla i en del av utbildningen redan igår, och det gick bra :)

Nu blir det snabb frukost, och sedan allt det vanliga morgonfixet innan jag skjutsar in Sandra till stan och åker till Kungsör. Ha en bra dag ni också!

/ Johan

Städning och god mat!

418677-170Idag har mina mostrar och min mormor varit här på lunch. Innan dem kom så städade jag hela lägenheten, tvättade en del och diskade. Har fått massor gjort och lägenheten är nu jättefin!

Jag hade påskdukat (trots att påsken är över) och bjöd sedan på saffransnudlar, limekyckling och blandsallad. Det blev lyckat och gott! Till efterrätt gjorde jag mandelmasse&äpplemuffins som också dem blev goda! Ska skriva ut receptet på muffinsarna någon dag, för de är verkligen extra goda. Svårt att låta bli att ta två styckna, om jag säger så :)

Nu ska jag diska lite innan Johan kommer hem!

Hörs senare :) / Sandra


Utvärdering v.12

Träning
~ 2 x styrketräning
~ Ett Spin Baspass, ett Spin Medelpass
~ 30 längder sim (750m)
~ 40 min springmaskin, 20 min rodd, 10 min cykling
~ Idrott i skolan

Mat
Jättebra de första dagarma i veckan, men sen blev det påsk och det är ju bara påsk en gång om året så jag ångrar inget godis alls. Har gjort upp ett matschema/kalorischema (finns upplagt här på bloggen) över hur många kalorier per dag, vid olika slags träningsdagar. Testade systemet i några dagar och ska helt klart köra på det.

Summering
Har gått ner en aning, men väger just nu mycket av påskmaten. Nya tag idag och stenhårt fram till Sälen nästa vecka, då är det en liten "moffperiod", sen är det stenhårt igen fram till studenten!

Vi får se om jag någonsin kommer blir nöjd.
/ Sandra

Jag älskar att ha lov!

God morgon alla!
Nu är jag uppe sedan en halvtimme och är faktiskt ganska pigg. Idag blir det fortsatt städande i lägenheten (det har pågått i tre dagar redan), innan mina mostrar och min mormor kommer på lunch vid ett-tiden. Ska bjuda på saffransnudlar med limekyckling och blandsallad. Till efterrätt ska jag baka Äpple&mandelmassemuffins!

Jag har redan kört igång en tvätt och ska snart äta något litet till frukost. Johan jobbar hela dagen idag, så jag ska försöka hinna massa "tråkigt" dvs, diska och sånt så han slipper slita när han kommer hem efter arbetsdagen.

Vad ska du göra idag? :)
/ Sandra

P.s En försenad utvärdering av Mål 2008 kommer senare idag.

Middag hos mina föräldrar

418677-166Igår (söndag) åkte jag och Johan ut till mamma & pappa för att äta mat och fira påsk. Efter en seg förmiddag kom vi dit vid fyra tiden. Vi började med en stunds prat, sedan började mamma och jag med maten medan Johan kollade på ljudet på deras dator och pappa tog en dusch.

Till förrätt gjorde vi laxbakelser (som blev jättegoda!). Egentligen skulle det bara vara lax litegrann uppepå, men i och med att vi alla gillar lax så pass mycket fick det bli extra mycket och pryda hela bakelsen, vilket vi alla inte bara tyckte var gott utan också snyggt!

Till varmrätt var det diverse gottigheter. Köttbullar och prinskorv, potatis, två olika patéer, ägghalvor med tillbehör och sallad. Efter två portioner var i alla fall jag mätt!

Till sist tittade vi på filmen "Natt på museet" med Ben Stiller. Till detta mumsade vi påskgodis och Cola Zero och när lite mer än halva filmen gått, gjorde vi glass med mandariner.

En riktigt bra kväll med gott att äta och trevligt sällskap!


/ Sandra

När pokerhajarna simmat någon annanstans

Idag 19.15 var tanken att vi skulle spela Transcom Online Poker Tour v2. Alltså en pokerturnering med jobbarkompisarna, fast över internet. Sist vi spelade (och jag höll i allt) blev det 8 deltagare. Ganska stor besvikelse.

Idag trodde jag på mer uppslutning av pokersugna kollegor, men EN dök upp. Det blev alltså inget. Istället sitter jag och spelar på egen hand medan Sandra sover. Hittills har det väl inte gått så jättebra, men som tur är så är det bara minipengar vi pratar om.

/ Johan the disappointed poker pro

"Det kanske bästa åren 1970-1990 hade att erbjuda"

Jag har fått tummen ur röven. Jag har äntligen installerat ett brännprogram på datorn! Vi fick ju en brännare av pappa i julas, men har inte haft ett brännarprogram som fungerar förrän nu :)

Som brännardebut blev det att skapa en liten mixskiva!
Den går för övrigt varm just nu, under tiden jag diskar.

Den fick det fyndiga namnet "Det kanske bästa åren 1970-1990 hade att erbjuda".
Då syftar jag, för er som undrar, kanske främst på rock-genren. Inte inkluderat hårdrock och metal.

/ Johan the rocker

image165

NY DESIGN!

Nu är Ungsambo v2 klar! Vi bestämde oss för att köra ett rött tema, och så fick det bli!
Jag skulle uppskatta jättemycket om ni kunde säga vad ni tycker om den! Passar alla färger? Är det någonstans vi borde byta/ändra/justera?

Sedan har jag en fråga till er bloggdesignare där ute. Jag gick nämligen bet på en punkt.
Texten till höger här, under bilden på mig och Sandra - hur ändrar man färg på den?
Jag vill inte att den ska vara svart, men jag har inte lyckats hitta var färgkoden till den finns.
Skulle vara mycket tacksam om någon kunde hjälpa mig att hitta var jag ändrar färgen på den!

/ Johan

Påskmys!

image164


Mys var ordet! Riktigt god mat - kycklingwraps med diverse grönsaker, vitlökssås och champinjoner i fullkornsbröd, hyrfilm (The Last Kiss) och en soffa som var bäddad med dubbla täcken, massa kuddar, och två nyduschade turturduvor redo för en kväll full av kärlek!

Filmen var sådär. Jag personligen gillar ju Zach Braff, men storyn var bara sorglig. Full recension kommer när vi tittat på alla tre.

/ Johan

En riktig Johan-och-Sandra-kväll planerad!

Nu har vi slitit ett bra tag, vi har lyckats få undan jättemycket disk och annat krafs som ligger. Sandra har varit flitig och jobbat i över en timme i sträck nu. Jag tog mig en liten paus på 10-15min nyss och slappade lite. Tanken är att vi ska få undan så mycket som möjligt, och få det riktigt påskfint!

Ikväll ska jag och Sandra ha det riktigt mysigt och laga Kycklingwraps med laxpaté som förrätt. Jag ska unna mig två öl, och vi ska kika på lite hyrfilm (recensioner kommer efteråt ;))

/ Johan

Glad påsk!

Goddagens! Påskafton idag och lite godis har det allt blivit men också lite träning. I förmiddags var Sandra på sitt första Spin Medelpass medan Johan åkte och styrketränade på gymmet. Efter att ha ätit lite lunch ska vi nu bege oss iväg en sväng till Öb och Coop och handla lite smått. Har hyrt filmer till ikväll och ska laga god mat. En riktig Sandra&Johan-dag idag! :)

Glad påsk, vi hörs senare!


Johan, lunch, åka iväg och klädproblem

Åh, vad söt min Johan är! (inlägget under detta) ♥

418677-163Det här blev min lunch! Det är en makrillsburk blandat med turkisk yoghurt och majs. Värmde ihop det i stekpannan. Sen är det bara vanlig fullkornspasta och en halv avokado :)

Ska snart hoppa in i duschen och sen fixa i ordning mig. Mamma kommer strax efter fyra och då ska vi till Tuna park (om det är öppet) och sen till min mormor på middag.

Undrar vad jag ska ha på mig, hmm. Skulle vilja fixa mig lite, fast jag "bara" ska till mormor. Det var längesedan jag klädde upp mig..

/ Sandra

Min älskade, hur jag önskar jag var hos dig!

Jag tänker på min Sandra! Den här låten får mig att tänka på henne ännu mer då jag relaterar texten till oss. Gissa om jag saknar henne just nu! Jag vet att det inte var så länge sedan vi sågs sist, men jag älskar henne så mycket att jag känner mig alldeles konstig i kroppen när vi inte är varandra nära.

Waiting, longing I'm longing just for you
I've gotta tell you something
You've set my heart on fire
I'm totally lost without you
Alittle while and I'll be there - it won't be long

Wishing - How I wish I was with you
Our hearts they beat as one
No questions in the air
One day I will be staying
A little while and I'll be there - it won't be long

Thinking Thinking all the time of you
That day is getting nearer
When I see you face to face
A weddingday for you my faithful
A little while and I'll be there - it won't be long


Jerusalem - The Waiting

/ Johan

Johan jobbar på jobbet, jag jobbar hemma!

Puh! Jag har hunnit med att diska alla bestik, diska ett diskställ fullt, jag har hängt upp tvätt, plockat in tvätt och startat en ny maskin. Nu blir det en välförtjänt lunch bestående av makrillsröra, pasta, avokado och majs :)

(Tror att det kommer bli många inlägg idag, känns som det =))

/ Sandra

Träningsmaskin, tvättmaskin och handdisk

Då var jag tillbaka efter ett pass på gymmet! Blev styrka och som avslutning 10 min cykling. Har precis tagit en proteinshake och varvar ner en aning. Men inte så länge, ska hänga tvätt, diska och gå ner med massa sopor om en liten stund. Full rulle idag, det är skönt!

Förresten, ska lägga in ett mattips lite senare, om någon bryr sig :)
Ha det bra så länge!
/ Sandra

Gå upp tidigt så blir det långfredag!

God morgon! Allt bra idag? Jag är uppe och ganska pigg, har en hel del att göra idag så ska sätta fart direkt! Så skönt med lov och det tänker jag ta vara på :)
Hörs senare! / Sandra

Se upp i backen!!

Sälen v.14, here we come! Efter många om och men har jag nu lyckats fått ledigt från mina jobbpass som jag fick tilldelade fast jag hade bett om ledigt. Så torsdag-söndag v.14 bär det alltså av till Sälen. Jag och Johan åker tillsammans med min kusin, hans flickvän och deras vänner. Totalt är vi 12 personer (tror jag) och det ska verkligen bli jättekul! Dock är jag osäker på om jag ska åka slalomskidor, blir kanske längdskidor för min del. Kul ska det bli i alla fall, skönt att komma bort lite från vardagen :)

418677-162

Om två veckor bär det av, längtar!
/ Sandra

Ett välförtjänt påsklov!

En lektion, sen är det påsklov! Ska bli jätteskönt. Och vet ni? Jag klarade matteprovet, utan problem! Vilken lättnad det är att nu ha klarat av två matteprov. Får jag g på nästa (det sista) så får jag troligtvis godkänt i hela kursen och det vill jag verkligen ha!

Nu ska jag ha min sista lektionen och sedan ha mig ett välförtjänt påsklov! :)
/ Sandra

ÄNTLIGEN!

Minus 3kg! :D :D :D :D :D :D :D

Som jag har kämpat och äntligen kommer "belöningen"! Nu är jag verkligen peppad att fortsätta, det här gav mig energi. Idag blir det kondis på gymmet och lite promenader. Och i och med att det är "konditionsdag + mer" får jag äta 1200 kcal idag :)

Nu blir det en 200 kcal frukost innan skolan (och Matte C provet).
Ha en bra dag så hörs vi senare!
/ Sandra



Med koll på kalorierna så kanske det går..

Gym + mer             1400 kcal /dag
Gym                        1200 kcal /dag
Kondition + mer     1200 kcal /dag
Konditon                 1100 kcal /dag
Vilodag Aktiv          1000 kcal /dag
Vilodag                   900 kcal /dag

Sådär ser mitt nya kalorischema ut som jag ska testa under några veckor. Jag hoppas verkligen det kan få igång min viktnedgång! Står fortfarande still och studenten närmar sig.. Skönt i alla fall att det är lov snart, då ska jag passa på att röra mig massor!

Tyvärr blev det ingen träning idag, har inte mått bra alls. Men en vilodag har ju aldrig skadat plus att det var en vecka sen sist jag hade min senaste vilodag. I och med att det är vilodag idag så ska jag hålla mig på 900 kcal. Har ätit 750 hittills, så har 150 kcal kvar till ikväll när Johan kommer hem och ska äta efter träningen. Då får jag också ta någonting gott :)

/ Sandra

ASK-dags!

Nu piper jag snart till ASK för ett fatburn+bröst+biceps-pass, ska bli grymt skönt. Har inte varit där sedan i fredags, känns som en evighet faktiskt! Blir till att köra riktigt hårt idag, för att kompensera för förlorad träningstid, hehe.

Måste ursäkta för att jag varit dålig på att skriva inlägg den senaste tiden också, men jag har jobbat dygnet runt känns det som. Minst 10h per dag borta från hemmet i jobbsammanhang, vilket gör att den sista snutten av dagen spenderas i soffan med Sandra eller dylikt, då brukar inte mer datorsittande ha så högt prio direkt.

Vi hörs lite mer senare boys and girls, nu ska jag packa träningsväskan!

/ Johan

Exponenter med krämig champinjonsås

418677-161Nu har jag fått i mig lite lunch och börjar känna mig piggare. Åt färdigrätten som du ser på bilden. Var helt okej, lite smaklös och lite väl mycket sås men den var godkänd :) Bara 340 kcal också, inte fy skam.

Sitter för tillfället och pluggar Matte C, jag har prov imorgon. Får se hur det ska gå.. Jag lyckades faktiskt få G på det förra och det här sägs vara lättare och kortare så det är bara att köra på!

Lycka till till mig!

/ Sandra

God morgon

Idag blir en seg dag, en läng väntan på att huvudvärken ska gå över.
Hörs senare när jag är lite piggare!
/ Sandra

Love is in the air

418677-159 Efter en handlingsrunda på Ica är vi nu laddade för mys vid tvn innan vi hoppar ner i sängen och sover. Blir nog en liten kvällsfika också, vad får vi se.

Påskhelgen närmar sig och vi har lite gemensam ledighet, vilket är värt mycket! Vore underbart om vi hann med att gå på bio, simma tillsammans och även vårstäda lägenheten. Får se vad tiden räcker till :)

God natt på er!

En dag i stan

Vid tio tiden idag åkte jag in till stan för att träna styrketräning på gymmet. Gick igenom mitt nya schema innehållande lite nya övningar och det var både kul och det gick bra! Efter ca 45 minuter kom Malin och jag sprang ner och bytte om till bikini, sedan simmade vi 30 längder tillsammans innan vi gick och åt en god lunch. Jag tog en mumsig grekisk sallad och Malin tog en ost&skinkpaj.

Efter mycket prat och massa ätande unnade vi oss en runda i lite butiker. Hittade massor med snyggt, men lät bli att köpa kläder (i och med att jag inte är så smal som jag vill vara). Dock hittade jag skålar på indiska som jag bara inte kunde låta bli! 100 kr för fyra, så jag bunkrade upp med åtta st.

image158


Nu blir det plugg och top model för min del!
/ Sandra

God morgon!

image157

Ha en fin dag! / Sandra

Hemmasysslor

418677-154 418677-155

Äntligen hemma!
Men..

.. idag när jag kom hem möttes jag som vanligt av en hög med post, och som vanligt så innehåll 95% av denna hög reklam och åter reklam. Men idag var den nästintill rekordstor. Att de orkar skicka ut så mycket varje vecka är helt otroligt. Jag lägger det mesta bara på hög som samlar damm, men jag ska inte klaga, då och då får man ju ett bra erbjudande och så är det någon (stakars) person som får en slant för att dela ut allt.

Efter att ha kollat lite reklam så blev det att slänga in en tvätt och köra igång. Tvättkorgen var överfull (som ni ser) men jag ska under kvällen försöka minska på den lite så vi får plats i badrummet och inte behöver bada i kläder.

BTW, jag är "ledig" imorgon! Eller ja, jag har inga lektioner i alla fall.

Nej, nu är det eftermiddagslursdags dvs sovstund :) Hörs later!
/ Sandra

Myslängtan

Ge mig min säng, ge mig min Johan, ge mig en ledig eftermiddag.
Jag vill kramas under täcket med min älskling nu!

Hårda tag!

80 DAGAR KVAR!
Och nu gäller det, träning och bra mat för hela slanten! Jag vill se resultat och det är snart :)

Vecka 12

Måndag (idag): Idrott i skolan, Spin Baspass, promenad 40 min
Tisdag: Promenad 40 min, styrketräning, 30 min kondition
Onsdag: Promenad 40 min, Spin Baspas
Torsdag: Promenad 40 min, styrketräning, 30 min kondition
Fredag: Vilodag med 30 min promenad
Lördag: Styrketräning, 30 min kondition
Söndag: 30 min kondition, simma i 30 min

/ Sandra

Dagsavslut

Nu är snart dagen slut och jag börjar bli trött. Ska strax ta lite citronyoghurt med kanel och müsli och sätta mig vid tvn och vänta på att älsk ska komma hem. Tyvärr har jag varit jättelat sen jag kom hem från jobbet, har varken orkat plugga eller dona något. Har "bara" gått en promenad på 50 min för att lämna tillbaka två hyrfilmer och lagat middag.

418677-153
Det blev räkomelett med persilja och keso med paprika & oliver. När jag är själv hemma orkar jag oftast inte laga mat som tar längre tid att laga, känns oftast ovärt. Men god mat brukar jag alltid se till att fixa till mig själv :)

Nej, nu ska jag ladda inför veckan som kommer med lite vila - och yoghurt ;)
God natt på er! 
/ Sandra


Delad glädje, delad disk, delat liv

Idag har jag och Johan bott ihop i ett halvår och jag måste bara säga, Oj så bra det känns! Att flytta ihop med Johan är det bästa jag gjort, bortsett från när jag träffade honom (för det slår allt). Vi har det så bra tillsammans han och jag, tar hand om varandra och ger varandra massor med kärlek.

En av de bästa sakerna med att bo tillsammans är att jag alltid får komma hem och träffa min älskling. Det spelar ingen roll ifall båda har jobbat olika tider, vi ses ändå alltid minst en gång per dag. Och en sak till som är underbar, det är att vi får sova tillsammans alla nätter. Att alltid få pussas god natt, hålla om varandra när man ska sova och vakna bredvid den jag älskar, det är bäst!

image152

Jag älskar dig Johan! ♥
/ Sandra

Utvärdering av Mål 2008 v.11

Träning
~ 2 x styrketräning på gymmet
~ 1 Spin baspass
~ 55 min kondition på springmaskin på gymmet
~ 15 min rodd på gymmet
~ 30 min cykel
~ 30 min intervall jogga/gå
~ 90 min promenad (1h och 30 min)

Mat
Jag tror nästan man kan kalla det en skitvecka när det kommer till maten, jag har skött mig dåligt. Det som är bra dock är att jag har ätit varierat och mycket grönsaker. Har ökat kaloriintaget med flit, men några dagar har det blivit ännu mer än det. Men jag har inte legat på plus och det är huvudsaken.

Faktiskt så står jag inte still längre! Har gått ner 0,2 kg i alla fall så nu är det på väg åt rätt håll. Om fyra dagar börjar påsklovet och då är det hårdträning som gäller! Har varit lite för lite promenader den här veckan, skyller inte på vädret men det är en anledning. Hoppas på sol nästa vecka så det är lättare att ta sig i kragen :)

/ Sandra

Bagtime


Mina nya väskor!
Nu har jag tagit mig i kragen och tagit bild på min träningsväska (den grå/rosa) som jag pratade om förut. Den fick jag med från Josefsson/Ellos när jag beställde lite kläder därifrån och den är underbar! Lagom stor och sen har den ett fack under för den blöta handduken. Den andra väskan (den mörkrosa) köpte jag här om dagen. Var på Tuna park en sväng för att köpa skjorta till Johan men istället fick jag med mig hem en väska från h&m ;D
/ Sandra

En liten sammanfattning

God morgon! Jag har precis laddat med frukost, ska och träna gym om en liten stund. Igår joggade/gick jag, jobbade och sen åkte jag ut och åt middag hos mamma och pappa. I övrigt har jag bara tagit det lugnt, men ikväll behöver jag plugga och dona lite innan skolveckan drar igång. Längtar verkligen till påsklovet!! Bara 4 dagar kvar nu förutom idag, så härligt! Och 81 dagar kvar till den stora dagen, studenten! Shit vad tiden går fort :)

Uppdaterar mer senare, utvärdering + lite annat! Vi hörs!
/ Sandra

Kramkalaskväll

Nu är det dags för myskväll här hemma hos oss! Ska tappa upp ett bad alldeles strax och sen blir det mat och film som avslutning på dagen. Ska verkligen bli underbart med lite "Johan&Sandra"-tid ikväll, det behöver vi båda efter en tuff vecka med massa jobb, skola och träning.

Ha en bra kväll alla, så hörs vi senare!

Lite utvärdering

Dagen har inte riktigt blivit så som jag tänkt, även om jag fått en del gjort. Efter jag hade tränat så blev jag på jättedåligt humör. Inte arg, snarare ledsen. Vet inte alls varför, det kändes mest som att allt negativt sög ner en bara, och det blev lite mycket. Som tur var fick jag jättemycket pepp och stöd av min älskade Sandra, så det blev snart bra igen!

Jag har iallafall:

Diskat ett lass (det andra diskas nu efter att jag skrivit klart)
Tränat på ASK. 15min i crosstrainer samt mage och rygg som planerat.
Lagat mat. Äggröra blandat med makrill och riven morot till - riktigt simpelt men gott!
Rensat lite skit som ligger hemma, och gått ned med det och litet ill till soprummet.
Sovit en dryg timme på soffan - underbart och behövligt!
Ringt M-Bilar (BMW) och frågat lite kring service.

Jag har dock inte:

x Tagit mina vitaminer/tillskott (gör det till kvällsmaten)
x Dammsugit
x Duschat/badat - behövs, men jag och Sandra ska göra det tillsammans ikväll, fniss!
x Tvättat bilen - det blev ganska hårt nedprioriterat idag

Nu ska jag diska lite snabbt, och snabbprepapera för middagslagning i köket. Jag och Sandra ska laga något trevligt till fredagsmyset, vi vet dock inte vad ännu! Några tips?

/ Johan

Ledig dag!

Idag är jag ledig, för första gången på länge, och sista gången på ganska länge. Därför hade jag tänkt få mycket gjort samtidigt som jag tar det lugnt (omöjligt? :))

Har redan ätit en frukost bestående av lättfil och grovmüsli, Rågrutx2 med skinkost och rökt skinka och ett glas minimjölk.

Dagsplan:


09-13 (När Sandra är i skolan)
* Diska minst två lass (dvs fylla två diskställ)
* Plocka undan skräp som ligger (förpackningar, gamla papper, kläder)
* Spela en Sit'n'go på Pokerstars, var väldigt länge sedan jag spelade poker sist.
* Dricka minst 3 liter vatten

13-15
* Träna på ASK. Ett pass med ~25min högintensiv förbränning + mage/rygg
* Snabbt mål, kanske något med tonfisk/makrill kombinerat med proteinshake.
* Duscha/bada - får se vilket som känns mest aktuellt.

15-19 (När Sandra jobbar)
* Diska ett lass till.
* Vila ~1 timme.
* Dammsuga där det behövs
* Sortera kläder - rent in i garderober/byråer, smuts ner i tvätten

Vore bra om man hann tvätta bilen också, men det kanske blir tight. Frågan är om det är onödigt i det här vädret?

Vad tror ni om mitt upplägg? :)

/ Johan den ledige


Engelska schlängelska

Känns som att jag heter Johan Jobb Hermansson. Inte det att jag är arbetsnarkoman eller något, utan snarare att det känns som att man lever 94% av sitt liv på jobbet. 5% sover man. Ni förstår säker vad jag menar.

Idag kom det en brittisk certifieringsfirma till Transcom som skulle bedöma oss, och hur vi jobbar. Jag blev som planerat utplockad för intervju med dessa, och fick svara på en mängd frågor. Fick översätta massa konstiga termer till engelska, och det var jag inte förberedd på kan jag lova! Kan ni till exempel, utan betänketid vad dessa ord heter på engelska?

* Sammanställning
* Produktkunskap
* Klargörande
* Merservice
* Samtalsstyrning
* Bedömningsgrad

Jag tyckte det gick OK ändå med omständigheterna. Klart man inte kan perfekt teknisk terminologi på engelska, men det känns fortfarande lite skämmigt när man säger något i stil med "This is where we look at the.... öh..... well... hm..." och gubben bara stirrar på en med frågande ögon.

Nu öser det vidare efter lunch, hoppas jag överlever dagen ;)

/ Johan the...öhm....quality-monitoring evaluation-agent... or something liknande

Jag är full av beundran

Jag vet inte vad jag ska skriva, vad jag ska blogga om. Jag har total idétorka och de känns som om allt i mitt liv har jag antingen redan skrivit om eller så är det ointressant ;) Får nog lämna över lite bloggande till Johan, hans liv är mycket roligare och intressantare just nu! Han har sökt ny tjänst på jobbet, han får massor med uppdrag på jobbet, han tränar och ser resultat, han diskar och plockar hemma. Ja, han är underbart duktig just nu! Och han får "lön för mödan" också, och det är han verkligen värd. Min duktiga, fina, söta, underbara Johan ♥

/ Sandra

Reklamfilmstjosan

Nu har jag suttit och klippt och donat med en reklamfilm vi ska göra i svenskan men nu orkar jag inte mer. Det krånglar en aning, jag har idétorka och jag börjar få huvudvärk. Bättre är det nog att sova på saken och fixa klart imorgon med hjälp av mina gruppmedlemar.

Reklamfilmen handlar om att gå ner i vikt med hjälp av shakes (förvånad?) och den är faktiskt helt okej fast vi har haft massor med krångel på vägen.

Men nej, nu blir det som sagt sängen. Jag har en lång dag framför mig imorgon!
God natt! / Sandra

Mitt liv med kalorierna

Sådär, då var jag hemkommen igen, fast denna gången från Spin baspass. Men jag vette sjutton om det inte var mitt sista baspass, blev knappt svettig och stog upp när andra satt , bara för att jag skulle få kämpa lite och kanske få upp pulsen. Men nej.. så det är kanske dags att börja på medel, hmm..

418677-149Jag har hunnit äta lite sedan jag kom hem. Det blev tonfiskröra med keso, grönsaker och sweet chilisås. Gott och väldigt enkelt (och nyttigt!).

Du behöver bara blanda tonfisk, keso och sweet chilisås till en röra och sedan koka/steka grönsaker och krydda. Jag använde mig av örtsalt och citronpeppar på mina grönsaker och sen hade jag lite extra sweet chilisås till :)


En sak jag ska börja göra när jag äter hemma är att alltid äta på en mindre tallrik för att hålla portionsstorleken nere. Lättare att se och hålla koll på det sättet faktiskt, testade idag!

85 dagar kvar, pepp pepp pepp =D
/ Sandra

Mellis & uppladdningstajm

Nu är jag hemkommen efter en halvlång dag i skolan, vi har spelat in en reklamfilm och haft oss men i övrigt har jag väl inte fått så mycket gjort. Matteprovet som jag skrev igår är inte rättat utan jag får veta resultatet imorgon, snacka om nervös!

Hur som helst så är jag hemma nu och det är dags för mellis! Idag fick det bli apelsin, päron och lättkeso toppad med kanel, riktigt gott faktiskt och inte mycket kalorier heller för den delen! Behöver även ladda inför spinningen ikväll så frukt passar utmärkt. Live vila skulle sitta fint också, ska nog lägga mig på soffan vid tvn i några minuter.

image148

Måste bara tillägga att keso verkligen är så gott! Hade nästan glömt bort att det fanns, men nu får jag nog passa mig så jag inte föräter mig så gott som det är :)

/ Sandra

Back on track

Ny dag och 85 dagar kvar till studenten. Efter två vilodagar är det nu dags för ett Spin Baspass ikväll, vilket ska bli riktigt skönt! Måste, måste, måste komma igång med samma vanor igen efter några få dagars slappande. Men jag måste medge att jag troligen inte tänker gå till skolan idag, det regnar för mycket. Palla regn, jag vill ha sol! Förhoppningsvis är det bättre väder när jag ska hem så jag kan promenera då istället :)

Börjar få lite smått panik, 8 kilo kvar på 85 dagar.. Jag hoppas verkligen att min kropp slutar strejka snart och släpper ifrån sig kilona. 85 / 8 = 10,625. Så ett kilo per tio dagar, nu är det bara att köra!

/ Sandra

Med alla konserver kan man ju tro att vi bunkrar

418677-147

Sådär, nu har familjen Hermansson/Andersson varit och handlat mat! Köpte massor med nyttigt, för här ska det tränas och gå ner lite i vikt. Avokado, keso, philadelphia, bönor, vitkål, kycklingfiléer, makrill, müsli är lite av det vi köpte. Gick på hela 907kr men så var det också storhandlning som ska räcka fram till den 25:e med enbart lite små kompletteringar :)

En sak som dock är svårt när det kommer till att köpa mat är vad ska man köpa för "snacks" när man ska äta nyttigt? Ni vet, något som man bara kan ta och äta när man snabbt behöver/vill ha något. Frukt, russin, fil, riskakor är några sådanna saker vi brukar köpa, men vad mer? Vill ha något som är enkelt, gott och billigt i kalorier. Men det kanske inte finns? ;p

Trevlig kväll!
/ Johan & Sandra

En bild säger mer än tusen ord?





/ Sandra

Intervjuad i trängselns fågelholk

Nu har jag varit på intervju för tjänsten jag sökt. Jag tyckte det gick ganska bra, även om jag ibland inte hittade exakt ord för vad jag menade, och vissa frågor var ganska svåra att svara på allmänt. Det blev inte direkt bättre av att vi satt i ett 1.5x1.5m stort rum utan fönster, kallat fågelholken. Hoppas dock att hon som intervjuade mig blev nöjd med min "prestation" och att jag ligger bra till bland de som söker. Jag är iallafall kallad till nästa steg i uttagningen redan nu, vilket är en hint om att jag ligger bra till.

Håll tummarna! :)

/ Johan

Energidödare

Så mycket energi, så mycket vilja och lust att hitta på massa saker, att kämpa och träna, att städa och fixa. Jag sprudlar av energi, ja jag till och med skuttar runt och flummar mig för att jag på något sätt är jätteglad. Men ändå så tyngs allt ner, tiden räcker inte till, jag är för lat, börjar med saker för sent och ingen energi alls visar sig. Just nu är det mest mitt humör och skolan som förstör.. Matte C prov om mindre en 1,5 timme och efter det hoppas jag att jag kan slappna av lite. Även om jag inte får G, så har jag i alla fall testat och hoppas på att få göra om det.

Johan åkte precis till jobbet, så jag har ingen att ventliera mina känslor med så jag behövde skriva av mig lite :)

Hörs senare när jag förhoppningsvis klarat av provet..
/ Sandra

Pluggpanik, städpanik, träningspanik.

Pluggpanik, städpanik, träningspanik
Matte C prov imorgon och jag vet inte hur det ska gå! Shit, måste nöta järnet ikväll. Sen har man ju allt annat också, segobert som jag är och alltid skjuter på allt får jag väl skylla mig själv, men mycket är det. Ska bli skönt med lov!

Pluggpanik, städpanik, träningspanik
Seriöst, lägenheten behöver sig en omgång med dammsugare, dammtrasan och lite andra rengörningsgrejer. Tyvärr måste annat prioriteras just nu. Men en riktig städdag är inplanerad nästa fredag, då är det stortstädning på gång!

Pluggpanik, städpanik, träningspanik

En hel dag utan motion alls, lagom ångest. Har inte mått bra idag, så det är nog egentligen lika bra men ändå så känns det surt. Blir nog träning imorgon om jag mår som jag ska. Tänker inte dra ner på tempot, sex dagar i veckan är det som gäller!

/ Sandra

Ett långt inlägg med massa tankar

418677-123What doesn't kill me only make me stronger

Jag har egentligen inte så mycket att klaga och gnälla över, men ibland har man sina dagar, även jag. Igår och idag har jag inte alls känt mig på pigg och glad men det börjar vända nu. Har pluggat lite idag, har matte C prov imorgon, det svåraste jag gjort under gymnasietiden. Men klarar jag bara ett G, så är jag nöjd och kan vara stolt att jag faktiskt fixade det! Idag är det 87 dagar kvar till studenten och jag ska klara det! Jag vet att jag kan.

Träningen och hälsan är ytterligare en sak som just nu inte gör mitt liv "lättare". Fortfarande ser jag inget resultat, trots att jag ligger på minus och borde gå ner. Men som nämnt tidigare, ska jag fortsätta och sen hoppas på att det släpper! En bra sak är i alla fall att jag har minskat mitt midjemått med 2 cm och mitt höftmått med 1,5 cm så jag står ju inte helt utan något att glädjas över. Har ju gått ner 2 kilo också, vilket inte är helt fy skam.

I övrigt, förutom att det känns som om jag knappt har någon fritid, så har jag världens bästa liv. Jag har först och främst en underbar sambo som jag verkligen delar allt tillsammans med. Vi har lägenhet, bil och massor med kärlek. Vi har ett helt liv tillsammans framför oss, jag har aldrig tvivlat på Johan och mig. Klychigt men sant - han är min stora kärlek!

Förutom att jag har min framtid säkrad, med min Johan, så har jag även en underbar mamma & pappa och underbara vänner. Det ska bli skönt med ett sabbatsår från pluggandet så jag hinner ta igen lite förlorad tid med dem jag tycker om!

Och så finns det ju massor med småsaker som gör livet bra. Jag har ett jobb, jag har körkort, jag har bra betyg m.m Egentligen är det bara småsaker som fattas mig och det är många sådana saker jag jobbar på just nu för att få. Jag har alla förutsättningar att leva ett bra liv och jag tänker försöka göra det bästa! Istället för att gnälla och klaga så har jag förmågan att få i stort sätt allt jag vill ha, bara jag kämpar lite.

Som min kära mamma brukar säga:
"Man måste ha det tråkigt ibland för att sedan kunna ha roligt"

/ Sandra

Usch,usch,usch

Usch, nu mår jag sämst.
Blir ändå en sväng till skolan för att fixa en viktig grej men sen hem och ta hand om mig själv..

image121
/ Sandra

Extrajobb och mastermys

Nu har jag jobbat kvalificerad övertid i fem timmar (16-21). Det klirrar ganska bra i kassan, trots att det är så få timmar. Kul också att träffa Johan och Patrik, o snacka lite skit. Inte bara tråk med jobb ändå.

Hade tänkt lägga ut lite allmänt om gårdagen också, men det blir senare. Nu ska jag och Sandra titta på Wallander, den bästa filmen ur serien enligt mig, Mastermind.

Take care!

/ Johan

När jag faller orkar du för 2?

& det tar 100-tals år
att dölja felen
Jag är ljusår ifrån
vanställd & skelögd
& det svider som klor
som nya munsår
Ett tredje klass får
när alla lyssnar på dig
Kan du beskydda mig?

Jag älskar dig Johan! När jag inte orkar då finns du där och hjälper mig upp, det betyder otroligt mycket! Nu när jag väl har dig, skulle jag aldrig klara mig utan dig. Mina ord kan inte förklara vad du betyder för mig.. ♥

Vart har Sandra tagit vägen?

image120Efterlyses: Sandra Andersson, en sprallig tjej som alltid säger vad hon tycker och aldrig låter någon sätta sig på henne. En tjej med mycket livslust och som hittar på massor med skoj.

Vart har jag egentligen tagit vägen?

Min egen teori är att jag någonstans på vägen drunknade i skolböcker och krav på mig själv. Hela tiden tycker jag att jag strävar för att komma framåt och då lägger allt annat åt sidan. Det enda jag gör nu är att plugga, träna, jobba och städa. Jag hinner knappt ens umgås med min älskade pojkvän för att jag har så mycket "måsten" att göra. Som det är nu stänger jag in mig i min värld och tänker mer eller mindre att "jag lever sen" när allt är klart, när jag har tid, när jag är smal, när allt är perfekt. Men kommer det någonsin att bli perfekt? Kommer jag någonsin kunna leva så som jag föreställer mig eller kommer jag fortsätta sätta upp mål och under tiden glömma bort resten?

Det känns tyvärr som om det inte går att leva och ha ett liv på samma gång. Antingen väljer man att ha kul och låter resten vara okej. Eller så kämpar man järnet och glömmer bort att le..


/ Sandra - en sorglig skugga av den jag en gång var


Så var det söndag igen

Shit vad veckorna går snabbt! Utvärdering av vecka 10:

Träning:
~ 2x45 min Spinpass
~ 3 styrketräningspass på gymmet
~ 1h och 20 min kondition på springmaskin på gymmet
~ 20 längder simning (500m)
~ 260 min (4 h 20 min) promenad

Mat
Har höjt mitt matintag något för att min kropp inte ska tro att jag svälter, men jag ligger fortfarande på minus. Har haft en liten "ätarhelg", laddar inför nya tag med hårdkörning, både av mat och träning.

Resultat
Väger fortfarande exakt samma..

Teorin vi har är svår att förklara, men det är i korta drag så att vi tror att min kropp sparar på någonting ( jag vet inte namnet ) i mina muskler. Det kan tydligen göra så. Jag ska bara köra på, det borde släppa inom en snar framtid :)

/ Sandra

Irritation!

Seriöst!? Jag trodde att man någon gång i livet kunde få slippa irriterande kommentarer, dumma påståenden och bara helt enkelt få lite tips och råd. Men nej, inte ens på ett "seriöst" träningsforum kommer man undan från folk som (rent ut sagt) verkar vara iq-befriade och inte fattar ett skvatt av poängen med det hela.

Vi bad om:  tips/råd och funderingar om min uteblivna viktminskning
Vi fick på köpet: kommentarer om att Johan inte borde göra "bantningsscheman åt sin flickvän", att jag kan sluta med p-spruta för min mens kommer ändå utebli och att jag kommer få ätstörningar skickade på posten om jag ska "pressa" mig ner till den vikt jag siktar på.

Allvarligt, jag skulle inte kunna få ätstörningar, jag fungerar inte så. Men jag är byggd så att jag ha liten tunn benstomme och trots att jag kanske väger normalt och som många andra i min längd, så ser jag ändå en aning "tjockare" ut och det vill jag ha bort. Jag vill inte se ut som ett skelett, jag vill bara vara trimmad och slank.

Jag vet till 95% vad jag håller på med och fattar inte  varför folk alltid ska förutsätta att man är "nybörjare" och idiot. Varför jag inte går ner i vikt är typ det enda jag inte fattar mig på och därför bad om råd om. Och nu (efter några faktiskt (!) seriösa idéer) tror vi att vi vet vad det är.

Nej, förlåt om det här blev ett negativt inlägg, inget riktat alls mot er läsare. Men ibland blir jag lite less när folk, utan att veta och fråga om det, förutsätter att saker är på ett visst sätt, fast det inte är så..


/ Sandra

Ger inte upp

Väger fortfarande exakt samma, men jag ger inte upp så lätt! Idag har jag varit på gymmet och kört kondition, skönt även om det blev lite ont om tid mot slutet. Men jag hann i alla fall med:
- 10 min rodd (ca 70kcal)
- 20 min på runner-maskin (ca 190kcal)
- 20 längder sim (ca 110kcal)

Och om tiden tillåter ska jag ta en promenad senare idag :)
/ Sandra

Jag börjar tröttna

418677-119En timme och tio minuter promenad blev det idag på min vilodag. Riktigt skönt med frisk luft och lite rörelse. Imorgon är det dags för styrketräning igen, ska nog köra lite kondition också, för kaloribränningens skull. Dock känner jag mig inte peppad alls.. Varför? Jo, för det händer inte ett skit. I elva dagar har jag varje morgon vägt mer eller mindre exakt samma, trots träning och bra mat. Jag går inte ner i vikt alls, inte någonting och det känns skitsurt!

Första veckan kan det (trots allt) bero på att jag har chockbyggt en aning muskler. Och även att jag mer eller mindre svalt mig själv på förmiddagen och åt de flesta av mina kalorier på kvällen, så jag antar att min kropp "sparade" på det jag har, men nu? Jag ligger på minus i kalorier, dock inte överdrivet, äter var tredje timme, tränar som vanligt (sex dagar i veckan) men inget resultat what so ever...

Självklart tänker jag inte ge upp, det är fortfarande 91 dagar kvar men hur kul är det? När jag dag efter dag är duktig, men blir lika besviken varje gång jag borde se åtminstone ett litet resultat men nej.. ingenting alls.

/ Sandra

En torsdag med lite vårkänslor

Vad härligt det är med sol! Slutade strax efter två och gick hem i solskenet (och blåsvädret) och det gav mig massor med energi. Nu ska jag ta en skål yoghurt till mellis och sedan sätta mig och plugga Internationell Ekonomi, har nämligen prov imorgon.

I övrigt idag blir det en långpromenad med älsk när han kommer hem efter jobbet och sedan lite städning här hemma. Det behövs, om jag säger så! :)

/ Sandra

En väldigt trött onsdagkväll

Johan ligger och sover på soffan, sötis! Han är trött efter en dag på jobbet och självklart unnar jag honom lite sömn. Men om några minuter början Top model och då ska jag allt väcka honom så vi kan tittat tillsammans och mysa!

Ikväll har jag ett väldigt matbegär, inte sötsug, utan jag går runt och är sugen på pasta, gratänger, pajer, såser, grillad kyckling och massa sånt ;p För att stilla suget ska jag ta en skål yoghurt och lite müsli och äta lååångsamt :)

Tyvärr har jag även huvudvärk.. Jag som har ätit så bra idag, tränat och allt. Tror att det kanske kan vara att jag inte kan sova djupt längre. Sen jag började träna, vaknar jag nästan alltid innan väckarklockan vilket inte alls är likt mig. Får försöka kompensera det ikväll genom att lägga mig tidigt, är ändå riktigt trött så det är nog en bra idé :)

Ska kila och fixa den där yoghurten nu. Ha en riktigt bra kväll alla!
/ Sandra

Hemmets lugna ro - vilken kontrast

Vad skönt det är att komma hem! Oavsett hur mycket disk man har på hög, eller att det ligger dvdfilmer spridda över golvet, så är det ett speciellt lugn som infinner sig i kroppen när man kommit hem. Någon som vet vad jag menar? Idag har det varit en väldigt lugn dag för min del på jobbet dock. Varierande, och med späckat schema, men fortfarande lugn. 7.45-10 satt jag på telefonen och tog vanliga supportsamtal. 10-12 hade vi utbildning i Norman Security Suite, det nya antivirus/brandvägg/antispam-paketet vi kommer sälja. Totalt onödig utbildning på många punkter då det enda vi ger support på från Tele2 är att installera och avinstallera programmet.
       Efter lunchen gick jag på telefonen igen från 12.45-15. Efter en kort rast fick jag äntra massagerummet och få behandling för min megaknut jag har nära vänstra skulderbladet. Har haft ont i perioder, men ibland väldigt mycket, så jag kände att det var dags att få lite massage. På jobbet får vi massage upp till 3-4ggr i månaden, men jag har aldrig (under mina snart 1½ år) utnyttjat det tidigare. Det gjorde ont vill jag lova! Han körde med en vibrerande maskin på ryggen, och varvade med att smörja in mig i mördarbalsam. Det kallas så för att det bränner i 10 timmar efter behandlingen. Jag känner inget längre dock.. kanske kommer tillbaka senare.

Nu hade jag tänkt fördiska en hel del, mer hinner jag inte. 17.40 hämtar jag Sandra på spinningen. Sedan åker vi hem och pyser lite. Vet inte om Sandra måste plugga, men förmodligen. Jag ska gymma idag också, idag får vi se hur jag lägger upp träningen. Kanske varvar armarna lite idag plus fettförbränning i sån där gångmaskin. Det blir nog bra!

Ska inte tråka ut er mer med min dag, utan nu ska jag greppa tallrikarna och kastrullerna :) Vi hörs allesammans!

/ Johan den mördarbalsamerade

Tuffa tider

SKOLTRÖTT, vilken tur att det bara är 92 dagar kvar - om jag ens överlever det.

Nu har jag suttit och pluggat i ytterligare någon timme och jag orkar snart inte mer. Ändå har jag cirka 2-3 timmars pluggande framför mig i kväll i och med att jag, fram till på tisdag, har 3 prov, ett seminaruim, en projektrapport+loggbok att lämna in, små uppgifter att fixa m.m Jag orkar typ inte mer nu.

Skönt ska det i alla fall bli med en promenad ner på stan och sedan ett Spin Bas pass, jag behöver verkligen en paus från allt som har med skola att göra!

/ Sandra


Min lunch!

418677-118
Efter en förmiddag av diskande, tvättande och pluggande kände jag för en stärkande lunch. Ska även träna i eftermiddag så jag behövde få i mig massa nyttigt och gott!

Recept
60 gram kokad fullkornspasta
4 skivor skinka (rökt eller kokt)
½ avokado
8 ostträrningar (17%ig)
½ dl kikärtor
½ skalad morot
1 tsk turkisk yoghurt (3,5%ig)
Valfri krydda

Koka pastan, skiva och skär övriga ingredienser. Blanda ihop, krydda och toppa med turkiska yoghurten! Vill du ha ett lättare alternativ, hoppa över osten och ta mindre pasta.

Hur många kalorier detta är vet jag inte exakt, men jag har nästan slutat räkna luncher. Vet att jag behöver få i mig en hel del så min kropp inte tror att jag svälter :)

/ Sandra

Använda strumpor och tvättmedel

418677-117Tvätta, tvätta, tvätta. Det tar aldrig slut känns det som! Idag är det min fjärde tvätt på två dagar och inte minskar det märkvärt i tvättkorgen. Till viss del får vi väl skylla oss själva när vi bygger lager av smutstvätt men jobbigt är det ändå. Och en annan sak, vad är 30° för påhitt, och handtvätt? Nej, tacka vet jag bomull i 40° eller 60°, okomplicerat och enkelt :)

Nu hör jag att det har slutat centrifugera, så det är bara att ladda om och börja fundera vart jag ska få plats att hänga tvätten ;p

Önska mig lycka till!
/ Sandra

En härlig pyssla-hemma-dag

Ledig från skolan i dag, de flesta av mina lärare har arbetslagsdag och i övrigt fick vi bara ledigt. Det är verkligen hur skönt som helst! Idag ska jag få massor med plugg gjort, jag ska städa och jag ska träna spinning. Solen lyser ute och det ser ut att bli fint, så en promenad blir det kanske också :)

Nu ska jag fixa en god frukost innan jag drar igång dagen :) Hörs!
/ Sandra

Mitt första träningspass på ASK!

Nu är vi hemma igen :). Sandra har jobbat, och jag har varit på gymmet en sväng, som jag skrev tidigare att jag skulle. Jag fokuserade mest på högintensiv konditionsträning, så jag började i en springmaskin 5+8min på runt 160 slag i minuten, och sedan 14min på cykel, runt 150 slag i minuten. Svettades som en gris I can tell you :D Jag avslutade med att köra lite axlar och mage, två övningar vardera. Sedan, efter ca 40min var mitt första pass på ASK avklarat.

På grund av all debatt som uppstått tänkte jag länka en guide till hur en viktminskning går till, en så kallad deff. Killen som skrivit den är höggradig fysiolog med många år av studier bakom sig.

Deff - en guide

/ Johan

Snabbt förklarat

För att bygga muskler måste man ligga på plus i kaloriintag, plus totalt ,alltså efter att du har tränat och din dagliga kaloriförbränning. För att bygga muskler måste du alltså gå upp en aning i vikt, både fett och muskler. Men jag vill gå ner i vikt, bli smalare och starkare, muskler ska jag bygga i höst när "beach 2008" är slut och lite hull inte gör någonting, men nu vill jag bli av med fett och då måste jag ligga på minus i kalorier.

Det får duga så länge, Johan får skriva mer och förklara sen :) Men hur som helst, jag vet vad jag gör och hur viktnedgång m.m fungerar. Och det går inte att bygga muskler och gå ner i vikt (fett) på samma gång när man är i min "form". Tyvärr är det så.

Hörs senare :)
/ Sandra

Tidiga morgnar med goda nyheter

Tänkte dra en allmän lägesrapport. Helgen var hektisk, med bilköp i Helsingborg som ni såg. Sedan dess har det varit tidiga arbetspass med start 6.45. Jag har fått rycka in i "apburen" vår utbildningslokal där de nyutbildade håller till de första veckorna. Jag fanns då till som coach för att svara på frågor de har, istället för den ordinarie utbildaren som är på uttagning till polisskolan. Igår fick jag även utbilda gruppen i merservice, alltså hur man säljer produkter i supportsamtalen.

Idag har jag även sökt en ny tjänst! Det är fortfarande på Transcom, och det är inte heltid, vilket mer blir som ett tillägg i den tjänst jag redan har. Inte helt oväntat kanske, är det tjänsten som utbildare i merservice. Då kommer jag att utbilda alla nyanställda en eller två dagar per grupp i säljandets konst. Som tack får jag 20kr per utbildningstimme, och framför allt så får jag en chans att visa framfötterna för framtida avancemang - positivt! Nu gäller det bara att hålla tummarna för att jag får tjänsten. Annat vore tråkigt!

Nu har även jag börjat träna på riktigt. Jag var ju sjuk och har väntat ut sjukdomen rejält innan jag sätter igång, vilket jag anser är lika bra, så man inte faller tillbaka eller så. Igår var det spinning tillsammans med Sandra, och nu om 50min sticker jag till gymmet och kör lite kondition/fettförbränning. Kommer främst fokusera på att komma i form snarare än att bygga muskler. Upplägget av träningen är så olika att man får välja antingen eller, och jag känner att jag prioriterar en snygg beachform före svällande muskler under mitt sedvanliga fettlager. Just nu.

image116


Ny dag, nya tag!

Då var det dags för en ny dag - 93 dagar kvar till studenten! Skulle egentligen skriva ett prov idag, men man fick välja och jag ska nog skriva på fredag istället, även fast det är sämre på sätt och vis. Men jag mådde inge bra igår och orkade inte plugga så.. det får bli på fredag!

I övrigt idag så är det träning och jobb som gäller. Idag är det ett styrketräningspass som väntar, ska bli skönt.

/ Sandra

Jag gör det bästa av situationen

Börjar må lite bättre nu, skönt! Har till och med orkat ladda en maskin tvätt och kört igång. Nu ska jag ta och äta lite, blir en ananas/jordgubbs smoothie med havre och lite yoghurt. Sen är det vila dags igen - vill verkligen må bra så att jag kan träna ikväll!

Hej så länge!
/ Sandra

SUCK

Vaknade för någon timme sedan och insåg att "det här går inte". Mitt huvud spränger, min kropp gör ont och jag tror att jag kanske kan ha migrän (?). Så det blir att vila idag. Fast jag hoppas att det går över så pass att jag kan träna ikväll, men det får ja se. Nu ska jag ialla fall vila på soffan, kanske sova lite, äta litegrann och ta en tablett och sen ta ett varmt bad och se hur det känns...

Ha en bra dag!
/ Sandra

Kan man bli mer besviken?

Utvärdering av "Mål 2008" vecka 9.

Träning
~ 3 x 45 min Spinpass
~ 2 x styrketräningspass på gym
~ 1 h & 20 min kondition på Springmaskin på gymmet
~ Egen styrka med situps, armhävningar osv
~ 215 min (3 h & 35 min) promenad
Mat
~ Jag har legat MINST 500 kcal minus varje dag
~ Unnat mig lite gott, men bara när jag har haft "råd"
~ Minskat min magsäck i och med mindre portioner

MEN ÄNDÅ INGET JÄVLA RESULTAT ALLS!
Fattar verkligen inte varför jag inte går ner i vikt eller ser någon skillnad på min kropp. Den enda skillnaden är min kondition, vilket i och för sig är bra att jag får bättre flås, men jag vill ju gå ner i vikt också.. Jag vill se skillnad, både på vågen och på mig själv och jag vill känna skillnad när jag tar på mig kläder och tar på min egen mage..

Självklart ska jag fortsätta, jag tänker inte ge upp.. Men fan vad surt det känns! Nästa vecka blir det ännu hårdare, ska nog börja köra ännu mer på Naturdieten och se om det funkar.

Pepp,pepp,pepp - imorgon!

// Sandra

BILKÖP!

Nu har jag köpt ny bil till mig och Sandra! Jag åkte först till Göteborg där pappa plockade upp mig. Vi åkte direkt med hans bil till Trelleborg (med ett stopp utanför Falkenberg på Laxbutiken och åt, mmm!) och testkörde bilen. Vi tyckte den vibrerade lite, men det satt skitdäck på med jättelite luft i, så vi förmodade att det var därför. Pappa är ju en sann däckspecialist så han bad ägaren hissa upp bilen i sitt garage, så vi kunde se om så var fallet. Och ja, det berodde på det. Med rätt luft i däcken gick den mycket mycket bättre. Och köp blev det. Nedprutat från 28500 till 25000kr är jag mycket mycket nöjd! Jättemycket bil för pengarna.

BMW 525i Touring -1996 19250 mil

*192hk 245nm
*Sportstolar i helskinn
*AC
*Färddator
*Elhissar fram och bak
*Dubbel taklucka
*Digitala tripmätare
*Lastnät och insynsskydd
*Sony MP3stereo
*Sommar och vinterdäck (inget märkvärdigt)


/ Johan - stolt "nybilsägare"






Bilden stämmer inte alltid överrens med verkligheten

Som sagt var så hämtade jag ut ett Ellospaket idag men lite besviken blev jag allt! Vi hade beställt nya badlakan i färgen nougat, men om du frågar mig så är dem lila, hmm.. I övrigt var allt bra, tröjorna såg bra ut och den där sportbagen som man fick med på köpet är grym! Visar den senare, hittar inga bilder just nu och kameran är urladdad. Kommer verkligen älska att packa träningsväskan från och med nu, så snygg och praktisk är den :)

Tröjorna och linnena som jag hade beställt har jag likadana sen tidigare, men jag gillar dem så mycket att jag klickade hem två st till av varje. Så nu har jag fyra linnen och fyra tröjor. Kan verkligen rekommendera dessa :)



Ska hämta ut vårt h&m packet idag eller imorgon också, ska bli roligt att prova allt och se om det är lika fint som det är på deras bilder, hoppas det!

Men nu ska jag fixa och dona lite till innan jag ska träffa mamma och pappa.
Ha en trevlig kväll!
/ Sandra




Ny kärra, ellospaket och återföreningar

God morgon!

Jag har precis skjutsat Johan till Gbg-tåget, han ska iväg över helgen för att kolla på en ny bil till oss. Han åker nu först till sin pappa i Gbg, sen gör dem sällskap till Trelleborg och kollar på bilen. Får se hur det går :)

Min helg består mestadels av träning, plugg och lite plock. Ska även på middag hos mamma och pappa, vilket ska bli väldigt trevligt! Någon gång idag tänkte jag också hämta ut vårt Ellos paket som ligger och väntar på oss. Skulle få med en träningsväska, är nyfiken på att se om den är något att ha :)

Men nu måste jag äta lite frukost och ladda inför träningen :) Skriver mer senare!
// Sandra

RSS 2.0