Some good stuff

Lite saker från Ellos som vi är sugna på till lägenheten, eller mest jag egentligen. Sedan vi fick hem katalogen tittar jag i den minst en gång i veckan och planerar. Den sak som jag vill ha mest är hyllan på bild nr. 1 och den vet jag att Johan också är sugen på. Inte omöjligt att vi beställer den inom en snar framtid :)



Jag har även sett lite kläder som jag skulle vilja ha, men det får vänta tills jag har gått ner några kilon - bara hoppas att det jag vill ha finns kvar så länge. Men titta, drömma och planera kan man ju alltid göra.



// Sandra

Blandat kompott av aktiviteter

Dagen idag:
~ Skola till (senast) 14.10
~ Ner på stan med Sofie och fika m.m
~ Sola kl. 16.30
~ Träna spinning kl. 17.45
~ Hem, äta, plugga och städa

Sitter i skolan nu och har Geografi. Känner mig konstig idag, drömmde massa konstigt och vaknade på "fel" sida. Jag är dock väldigt glad, fick nyss reda på hur det gick på provet som jag skrev igår (Organisation & Ledarskap) och det gick riktigt, riktigt bra :)

Hur ser din dag ut idag?
// Sandra


När skolarbetet är mer än bara skolarbete

Här kommer ett litet smakprov med bilder som ska vara med på utställningen. Ska ha med ca 40 bilder, som det ser ut nu, så det är lite svårt att visa alla. Och hörrni! Alla bilder är inte spikade ännu, så är det någon ni tycker ska vara med, kommentera den bilden på http://hermanssson.bilddagboken.se :)

image53

Har även en liten fundering som ni gärna får hjälpa mig och Johan med.
image54

Ta hand om er alla!
// Sandra

Sitta i skolan och nöta som en annan plugghäst

Nej, nu ger jag mig. Har suttit och arbetat med mitt projektarbete i nästan två timmar och jag börjar bli trött. Måste dock säga att det är jätteskönt att ha fått lite gjort, för nästa fredag har jag bestämt mig för att det ska vara klart. Idag har jag valt ut vilka bilder som ska visas. Som nämnt tidigare ska jag alltså visa upp Johans bilder, ska ha en digital fotoutställning. Jag har även börjat skriva texten och börjat på min prisundersökning.

Men nej, nu längtar jag hem, hem till Johan och mig. Och jag längtar efter Johan, men han kommer inte hem fören vid halv elva. Sånt är livet. Ska hem och göra lite nytta, städa och annat vardagligt.

418677-2
Min underbara Johan! 11 månader, 20 dagar och jag är fortfarande nykär <3

// Sandra

Ett uteblivet "bipbipbipbip bipbipbipbipbip"

11.55. Jag vaknar med ett ryck (då pratar jag inte om rycket beskrivet nedan, hmpf!) och tänker "men shit, vad är klockan???". Mycket riktigt är klockan alldeles för mycket. Tanken var idag att jag skulle ha gått upp och börjat röja lite i lägenheten. Kanske diska lite, dammsuga, eller något annat nödvändigt. Men istället har jag råkat stänga av väckarklockan på något vänster, och tog mig två timmars oönskad extrasömn. Tur att det inte var en timme till, så grabbarna jag pendlar med hade stått och undrat var jag höll hus.

Ska försöka hinna göra någon nytta nu, vi hörs säkert lite senare!

/ Johan

Man kan ju undra om han börjar bli beroende

Klockan är runt fem på morgonen (bara så ni vet kom Johan hem vid två i natt efter att ha spelar poker). Jag vänder mig om i sängen och råkar dra täcket från Johans axel där han ligger och sover så sött. Då vaknar han till (kan man i alla fall tro till en början) och säger:

-"Vi ligger åt fel håll"
-"Vadå åt fel håll?"
Johan pekar ut i luften och ritar ett vågrätt streck.
-"Ja, vi spelar väl en turnering?"
-"Vadå turnering?" undrar jag
-"Ligger vi inte snett?"
Då tröttnar jag och svarar
-"Jag ligger i alla fall rakt i sängen"

Johan blir tyst och vi båda somnar om, jag med ett leende på läpparna (med tanke på hur söt han är) och Johan helt omedveten om hur söt han nyss var.

Ha en bra dag allesammans!
// Sandra

Hur länge ska du stanna kvar ikväll?

Klockan är över elva och jag sitter fortfarande och pluggar, att jag alltid ska göra allt i sista minuten. Johan åkte nyss för att spela poker och jag vet inte riktigt vad jag ska göra när jag har pluggat klart. Titta på film i sängen kanske eller ta ett bad, vi får se. Trots att jag sov i tre timmar på eftermiddagen har jag ändå hunnit med att pricka av lite saker på min To-Do-List, kanske hinner med någoting mer i och med att jag är ganska pigg fortfarande.

God natt!

// Sandra

Att anpassa sitt liv efter en 1x1m stor postlåda.

Hem - borde inte det vara den plats jag spenderar mest tid på? Om inte, så funderar jag på om jag inte borde folkbokföras i Box 164 i Kungsör - Transcom AB - min arbetsgivare och arbetsplats. Känns som att man är här jämt, man är bara hem och äter kvällsmat och sover, sedan åker man tillbaka. Helgerna springer iväg så fort man lyckats klara av en hård arbetsvecka, och tjoff, så är det måndag.

Jaja, nu ska jag inte vara sån. Snart är det lunch, och knappt halva arbetspasset är avklarat. Sedan får jag komma hem till min älskade Sandra och mysa i några timmar innan det är dags att sova igen. Det är de få timmarna hemma man lever för. Fritiden med de man gillar, göra det man gillar och bara leva.

Känner mig som en robot i veckorna, kanske förståeligt å andra sidan. Någon som känner samma sak?

/ Johan

Full rulle på eftermiddagen

Sådär, då var en ytterligare en skoldag avklarad. Kom hem för cirka 20 minuter sedan efter att ha promenerat hem i blåsvädret. Har gjort mig lite gott att dricka, det blev Soda Stream "Pink Grapefruit", jättegod! Nu blir det att sätta fart med dagens sysslor. Johan har varit duktig och fixat en hel del men i och med att jag fyller på söndag och det kommer gäster, vill vi hinna städa och förbereda ordentligt :)

image52

// Sandra

Bara en vanlig dag i mitt liv

Goddagens! Ska snart dra mig iväg till skolan. Marknadsföring och internationell ekonomi är det som står på schemat idag. Efter skolan blir det fortsatt plugg, i och med prov imorgon. Johan jobbar eftermiddag/kväll den här veckan, vilket innebär att han jobbar 13.30-22.15. Inte kul att gå upp när han ligger kvar och det är inte kul att vara själv hemma. Men det är då man får passa på och fixa lite nödvändigheter :)

Have a nice day!

// Sandra

Framsteg och bakslag

Skulle ha skrivit utvärdering igår egentligen, men det får bli idag istället i och med att vi kom hem sent igår. Utvärdering av Mål 2008, v.4:

Träning
~ 1h och 56 min promenad
~ 2x25 min träningsvideo
~ 45 min spinning
Mat
~ Riktigt bra 4 av 7 dagar
~ Slarvat lite med sötsaker, dock bara lite
~ Hittat massor med nya goda recept!

Vägde mig i lördags och jag hade då gått ner 0,7kg men fick se bilder på mig själv idag. Både glädje och besvikelse, men ny vecka och det är bara att keep it up!

// Sandra

Jag stjäl tillbaka Min tid

image51

Är i ett lite förvirrande skede i mitt liv, det är ganska mycket tankar och funderingar. 19års "kris"? Bara fyra månader kvar i skolan, vad händer sen? Vad vill jag bli? Vad vill jag ha ut av livet? Det är verkligen mycket saker jag vill ha och saker jag vill genomföra, men hur, när och var? Som tur har jag en fast punkt i mitt liv - Johan. Tillsammans har vi drömmar och mål, vilket gör det lättare att se klart. Men det är ändå svårt att veta ibland, vem jag är, vad jag vill och hur jag ska nå dit jag vill. Det kanske är någonting liknande som min pappa brukar säga:

-"Du kommer förstå när du bli äldre"

Jag tror dock att han mest menar saker kring städning, uppfostran och liknande. Men hans ord stämmer in på självkänsla, mål i livet och sådanna saker också. För till viss del har jag ju faktiskt blivit äldre, från att jag var tretton till nu. Och visst har många saker klarnat och jag har börjat leva, på riktigt. Dock än är det en bit kvar och då tänker jag främst på gymnasiet. Men jag ska klara det, jag ska, jag ska, jag ska! Jag ska även klara av mitt "Mål 2008". För trots att vissa saker är lite oklara, så är andra saker glasklara. Jag har en underbar sambo, fantastiska föräldrar, härlig släkt och många bra vänner. Och jag vet, med säkerhet, att jag kommer ha det bra i mitt liv och lyckas med det jag vill. För jag tror på mig själv :)

// Sandra

Fyra par och en pojkvasker

Lilla Edet - en kommun med en alldeles speciell invånare, nämligen min far. Jag och Sandra antog jobbet som surpriseteam2k8 på hans födelsedagsfirande, så vi åkte ned vid 16-tiden igår, och anlände någonstans kring 20.40. Där möttes vi av en buffé med all möjlig mat in the making, allt från lasagne till grillspett och diverse såser.
Kvällen avslutades med att jag och Sandra bäddade i pappas feta soffa, och jag lånade Robin och Cissis laptop och spelade en 30manna-sit&go som avslutades på en hedersvärd andraplats. Under tiden hade Sandra somnat runt mig där jag satt, och jag släckte datorn och kröp ned tätt intill och somnade kvickt.

Någon gång efter nio vaknade vi. Det var redan ljust och fint ute, så hela nedervåningen var upplyst till fullo. Sandra hade kvällen innan planerat att hon skulle gå en promenad tidigt, och att jag såklart skulle med. När jag vaknade kände jag snabbt hur jag faktiskt piggnade till, och en promenad fick det bli, även om den varken blev lång eller i högt tempo.

Väl hemma igen hade huset börjat vakna till liv, och det dukades upp för frukost. Väl till bords firades 45-åringen med ett lass paket. - allt från glass-skopor och oljepipar till illustrerade uppslagsböcker visade de sig innehålla. Vad han dock inte visste var hur dagen var upplagd. Pappas sambo Marian hade nämligen varit så fyndig att hon i hemlighet hade bokat det lokala badhuset i tre timmar, endast för oss, och efter att vi dukat av frukosten och packat bilen för hemfärd bar det av mot sprudlande rutschkanor och hisnande hopptorn..
.. vilket Lilla Edets stolta badhus faktiskt inte kunde erbjuda, MEN pittoreskt och välbyggt var det. Såg ut att vara från 50-60-talet någon gång, om man skall lita på mina erfarna ögon :). En lagom stor bassäng med en grund och en djup del, och några bord och stolar vid kortsidan. Efter någon dryg timmes allmän lek tyckte vi att det var dags att hugga in en skaldjursfylld smörgåstårta - och det var det värt för god var den! Som efterrätt kom två andra tårtor, en grädd/maräng/choklad-tårta och en med mandel-och-sån-smet-tårta. Ni fattar.

Välgödda och glada bytte vi om och tackade adjö av vår kära släkt och vänner, och fyllde BMWn med alla våra tillhörigheter och började färden hemåt. Syster Jennifer och hennes Alex fick åka med hem - bättre det än att åka tåg förhoppningsvis. Färden hem gick lugnt, jag höll hastigheten i stort sett hela tiden. Sträckan Lilla Edet - Mariestad är smockad med fartkameror, så där kan man inte mycket annat göra, plus att jag var ganska trött och seg, så ett lugnare tempo passade bra. Efter ett stopp på Max, som mamma bjössade på, tuffade vi hem till Kungsör, där vi fick handla lite olja till bilen som klagade. Snabbt hejhej hos mamma & co innan vi körde sista milen till Eskilstuna och slutdestination Borgmästaregatan och avslutade en fartfylld, men samtidigt väldigt behaglig helg.

/ Johan

image49
image50

Kräftröra, kärlek och wildcards med instrument.

Fredag. Ofta sista arbets- och skoldagen, och den här veckan stämmer det faktiskt även för mig och Sandra. Jag kom hem vid 17.30 ungefär. Började med att allmän clean-up hemma, då det var lite rörigt med julsaker som ska in i sina gömmor för ett års väntan på nästa jul. Här och där står glas med colaslattar och några små skålar fil och müsli som man stressat ifrån på morgonen när man optimistiskt trott att man skulle hinna äta frukost, men det visade sig tvärtom. Sedan kom Sandra hem vid 19.25~ och vi begav oss ganska snart iväg till Contrast, en lokal i stan där hennes kompisar hade ordnat musikkväll som sitt projektarbete, så några lokala band spelade till förmån för vuxenskolor i Buenos Aires - good thing!

Kvällen toppades med mys hemma och enkel, men ack så god mat - pasta- och kräftröra med rökt makrill och fräsch färdigsallad. Vi tömte en tvåliterscola och tröttade till. Sandra tar just nu en tupplur medan jag skriver ett blogginlägg, då vi faktiskt varit lite frånvarande några dagar. Det har, som man alltid skyller på, varit mycket på sistone.

/ Johan

image48

Vinden har vänt, jag är på gång igen

God morgon! Nu äntligen känner jag mig piggare och gladare igen, ska försöka ta tag i saker nu. Gick upp imorse och tränade till träningsvideon som jag har här hemma, kändes bra.

Idag är det skola 8.30-13.20, sen jobb 14.00-19.15. Och efter det så är det Musikkväll på Contrast i Eskilstuna! Det är några tjejer jag känner som har annordnat detta som projektarbete, kom och kolla vettja :)



Btw, lönen kommer idag och jag är glad, glad, glad! Och inte nog med det, jag fyller 19 år om 9 dagar. Massa kul saker på kort tid :)

Ha en bra dag allesammans!

// Sandra

"Jag kan inte kolla på tevä, ämäsän funkar inte häller!"

DIS - Disturbance in Service. Idag är Eskilstuna drabbad av en driftstörning på kabeltv-nätet, och därmed kabel-bredbandsnätet. Vem tror ni det drabbar? Jo, mig. Jag måste ta emot alla dessa;

"Vaffö funka inte breebande?"
"Bor du i Eskilstuna?"
 "aaaa"
"Vi har ett problem fr.."
"Meh faaaanrå....ååh...."
"Så då vet du iallafall, och vi arbetar ju på att lösa det så snabbt som möjligt."
"Mhm *klick*"

Jaja, det är bara att knega på och se alla jobbiga Eskilstunabor som "brushor" istället för jobba fanskap :)

PS: Totte var också påverkad av driftstörningen *fnissar elakt*

/ Johan

Vardagslivet gör sig tydligt påmint

Dåligt med uppdatering - det har varit mycket att göra. Började jobba 7.00 imorse men hade turen att få sluta tidigare så jag gick hem 12.45. Väl hemma blev det lite pillande med min "hemsida" http://sandra.hermanssson.se , sen har jag pluggat matte till provet imorgon och tränat litegrann.

Tyvärr måste jag erkänna att mitt liv är väldigt tråkigt att skriva om just nu, det är bara plugg och jobb för nästan hela slanten. Som tur närmare det sig dock helg och jag är ledig från jobbet - aldrig från plugget.

Ska dra mig ut till köket nu och äta pastasallad som Johan hade med sig hem.
Trevlig kväll :)

// Sandra

Ett euforiskt ögonblick att minnas

Jag har gjort det! Jag har äntligen gjort det! Jag har helt själv lagat ett mål mat, endast fyra månader sedan jag flyttade hemifrån. Jag hade inte väntat mig att det skulle gå fort, men ibland överraskar man sig själv! ;) Nej men, det har bara inte blivit av riktigt. Har aldrig varit much of a chef, men några simpla köttbullar borde jag väl ha stekt på, nån torsdagkväll sådär eller? Nej, inte ens det. Nudlar! Det har jag faktiskt gjort två gånger, men det räknas fan inte till att laga mat - I så fall har jag lagat Billy's Pan Pizza också ett par gånger i mitt liv.

Kvällens kulinaritet blev en vändstekt omelett med burkchampinjoner, som faktiskt blev riktigt god in my opinion (Sandra tyckte också om den!), speciellt med tanke på att jag gjorde allt på känn.

Nu ska jag joina Sandra inne vid TVn. Vi ska plugga lite matte är det tänkt. Det var så länge sen jag räknade matte sist, ska bli roligt att refresha minnet igen, hur det nu var med faktorisering och derivata och det där ur C-kursen.

Vi ses och höres lite senare kanske - stay tuned!

/ Masterchef Hermansson


image46


Och ja. Jag var fruktansvärt ironisk angående det ovan med matten. Blä.

Klirr, dunk, smack

Här sitter jag och tar det lugnt. Från köket hörs massa ljud, det är Johan som håller på och fixar mat till oss - för första gången. Jag är bannlyst och får inte sätta min fot där fören han är klar och säger till. Nyss stängde han dörren också med förklaringen:

-"Du får inte höra vad jag gör och när jag är klar"

Undrar verkligen vad han tänker hitta på, min lilla filur :)

// Sandra

Promenad, russinfingrar och derivata

Tog nyss ett långt och härligt bad. Hade tänkt att skrubba mig lite, ha ansiktsmask och lite annat pyssel. Men efter bara fem minuter så var jag borta, försvunnen, inte vid medvetande längre. Jag somnade och sov i 40 minuter och snacka om att det var skönt - lite ont för nacken bara men sånt får man ta ;)

Idag har jag även hunnit med en promenad, och nej jag åkte inte till skolan - jag mår inte så bra. Börjar dock bli bättre nu, och det känns skönt. Imorgon har jag ingen skola, då jag har fått ledigt för att det är inventering på jobbet. Jobbar då 7-14 och när jag kommer hem så blir det plugga (som vanligt).

Nu ska jag dricka lite te och plugga lite Matte C, har prov på torsdag!
Ha en bra eftermiddag!
// Sandra


På besök hos herr Ingrodd von Matrest

Diska är bland det segaste man kan göra när man precis kommit hem från jobbet. Först känns det "Aaaaaaah :D" när man väl stiger innanför dörren. Sedan när man kliver in i köket så känns det plötsligt "Eähäeh :/" istället. Men har man skapat berget, så kan man också bestiga det. Så det är vad jag skall göra nu den närmaste tiden. Wish me luck!

/ Johan

image42

Kärlek är det bästa som finns

Hemma från skolan idag - inte bra. Men imorse när jag vaknade mådde jag verkligen pytonmask. Känner mig bättre nu dock så ska ta mig en liten promenad, behöver frisk luft. Har pluggat lite nu också, men det behövs alltid mer..

Johans inlägg under det här, är verkligen det finaste jag någonsin läst, om och till mig. Jag lovar er att hans kärlek är besvarad med lika mycket kärlek tillbaka och utan honom vill jag inte leva, skulle inte kunna leva.

Johan, jag lämnar dig aldrig! Du är mitt liv, jag älskar dig!

// Sandra

När ordet nattssömn känns som en överdrift

02.07. Poker - The Game på kanal 5 var slut och det var dags att call it a day. Ganska sent med tanke på att jag skulle åka till jobbet 07.40 idag, men det har man överlevt förut. På natten tror jag att jag vaknade tre eller fyra gånger med ett ryck, undrandes vad klockan är i tro att jag var tvungen att gå upp. Jag hatar när det känns som att man har försovit sig, för det verkar inte som att kroppen kan lugna ned sig tillräckligt för att bli utvilad.

07.34 - jag vaknar med ett ryck. Tänker "Shit vad är klockan nu då?", tittar på klockan, och inser att det är 11 minuter till den tid då Daniel och Johan skall hämta mig. Duschar på 5min, och klär på mig. Under tiden har Sandra vaknat, och undrar vad jag håller på med, med tanke på vad klockan är. Jag berättar att jag vaknade sent och att jag knappt hunnit duscha ens. Då gör hon något väldigt sött - frågar vad jag inte hunnit göra ännu. "Borstat tänderna, ätit frukost, tagit deo, parfym, fixat håret..." - och vips så står hon där med en deo med avskruvad kork. När jag väl stressat på mig lite deo under alla kläder så står hon där med sprayflaskan. Sprayar lite snabbt över håret och pillar till det. En sekund senare står hon med parfymflaskan som hon lite lätt sprayar med på min hals, och på några röda sekunder var jag mycket mer redo att tackla en ny arbetsdag tack vare hennes hjälp.

Jag vill bara att ni som läser skall veta, att jag älskar min Sandra så fruktansvärt mycket, att jag verkligen inte vet var jag skulle ta vägen om hon försvann. Det känns som en klyscha man hört förut, men i mitt fall känns det verkligen så. Jag vet inte vad jag skulle göra om jag helt plötsligt stod där utan henne.

Sandra - jag älskar dig, stå vid min sida livet ut, jag ber dig!

/ Johan

Full med energi och snart med lax

Vaknade vid nio i morse och skuttade ur sängen, upp och gympade till Trimvideon med Susan Lanefelt - ni vet hon som är med i Let's dance? Efter det kokade jag ägg medan jag duschade, sen frukost framför datorn och efter frukosten iväg till jobbet.

Idag är det dag 17 av Mål 2008 och det är söndag vilket innebär utvärdering av veckan.

Träning

~ Var med på idrotten i skolan - och kämpade faktiskt
~ Totalt 40 min promenad - helt okej med tanke på sjukdom
~ 25 minuter till Trimvideon - nästa gång blir det hela videon
Mat
~ Kunde ha skippat kycklingbaugetten
~ För mycket mellanmål i måndags
~ I övrigt JÄTTEBRA!

Är riktigt nöjd med veckan när det gäller maten, har tyvärr inte kunnat träna så mycket men det tar jag igen kommande veckor! Mätte mig idag också och det ser riktigt bra ut.

Nej, nu ska jag åka ut till mamma & pappa på middag, ska få lax som jag älskar. Tänkte passa på att väga mig där också, eftersom vi inte har någon våg här hemma :)

// Sandra

Half way there, keep going!

25-timmarshelg. Vilket roligt påhitt. Okej - jag är ledig tre av fyra helger, men hur roligt är det att jobba 25 timmar på två dagar? Det som dock gör det outhärdligt är alla raster och luncher man har.

Dagen idag ser ut som så:

08.45 - Loggar in på telefonen
10.30 - Rast 1
14.00 - Lunch 1
16.00 - Rast 2
16.45 - Lunch 2
20.30 - Rast 3
21.15 - Loggar ut från telefonen

Gårdagen gick ovanligt fort för att vara ett 12.5-timmarspass. Tog 80 samtal ungefär. Sålde dock inte för en krona, vilket måste ses som dåligt. Nya tag idag. Har jobbat en timme nu ungefär, dock bara tagit tre samtal. Börjar lugnt.

/ Johan

"En lite mullig tjej"



Idag fick jag läsa: "de e jätte bra att du visar att en lite mullig tjej också kan"
Tar detta som en bekräftelse på hur jag ser mig skälv. Tro dock inte att jag tycker att jag är tjock! (och om du som skrev kommentaren läser detta, du skrev inget "fel")

Mål 2008 innebär att jag ska gå ner i vikt till en vikt jag själv trivs med. Jag ska kunna titta mig själv i spegeln och inte tänka på min mage det första jag gör. Jag vill bli nöjd, jag ska bli nöjd. Idag är jag inne på dag 16 och det känns jättebra! Har skött mig bra, ätit rätt och rört på mig. Längtar dock tills jag har mer tid för träning. Mål 2008 innebär även ändrade livsvanor, allt för att må bra och vara pigg.

Varje dag skriver jag ner vad jag har ätit och vad/om jag har tränat/rört på mig. Sedan utvärderar jag på söndagar hur veckan har varit och hur det har gått. Funderar på att visa er utvärderningen varje söndag, något som är intressant?

Hur mycket ska jag då gå ner i vikt? Det är verkligen svårt att säga exakt i och med att kroppen ändras och att jag kommer stanna när det känns bra, även om jag då bara har gått ner 2kg. Men som det ser ut nu, så siktar jag på 8-9kg ungefär. Tror och hoppas att jag redan har gått ner ett halvt kilo :)

Mitt "mål" är att ha uppnått Mål 2008 till min student den 6/6 :)

//Sandra

Från det ena jobbet till nästa arbete

Nu har jag jobbat klart för idag - på Silvan. Ska dock jobba lite här hemma, disk och annat som måste göras. Efter det blir det träna, ta ett bad och plugga. Skulle egentligen ha åkt till mamma och pappa på middag, men i och med att det blåser så mycket blir jag hemma. Men kanske åker dit imorgon istället om det har lugnat ner sig.

Har en hel del att plocka med här hemma. Damm lägger sig fint på plats bara någon dag efter att man har dammsugit och diskbergen påbörjas ofta bara någon timme efter att man har diskat klart allt. Det är oändligt, tar aldrig slut. Skönt är det dock att få det fint, det är verkligen värt lite slit :)

Skriver kanske lite mer sen, ska dra mig till köket nu .

//Sandra
image40

Lyxig lax efter en lat dag

Efter en riktigt seg och pysslig dag, tar vi snart det lugnt på soffan med en film. Det har diskats, torkats handfat, polerats speglar, sorterats papper, fixats på internet och vilats. Nu senast unnade vi oss lite god mat som avslut på en ganska bra dag, trots att vi inte har varit allför pigga.

I helgen blir det jobb för oss båda. 8.45-21.15 för Johans del båda dagarna. 9.30-16.15 lördag och 10.30-16.15 söndag för Sandras del. Det som är synd en sån här helg är att vi knappt hinner ses, men å andra sidan klagar vi inte alltför mycket när lönen sen kommer ;)

På tal om det så är det snart dags för lön! Bara en vecka kvar. Har lite saker vi vill köpa, som vi också har planerat på att köpa/lägga pengar på. Bl.a. gymkort till båda, lite ramar och annat stuff på IKEA, våg (både till oss och köksvåg) och klippning av håret.

image39

Kvällens mat! Till Johan gjorde vi potatis och dillsås och till Sandra blev det egengjord guacamole. Båda åt vi lax och sparris, MUMS!

Ha en bra kväll allesammans!

Att hinna pyssla & dona

Hemma sjuk idag igen, mår verkligen inte som jag vill. När jag äntligen har kommit igång med träningen igen, ja då går jag och blir sjuk - bitter

Har roat mig med att plugga lite och även att göra om min gamla blogg. Den är nu ingen blogg längre, utan mer utav en portfolio med mina modellbilder och lite andra bilder på mig. Tänkte att det kan vara bra att ha en sida att hänvisa till, i fall någon vill se mina bilder :) http://sandra.hermanssson.se

image38

Hoppas i alla fall att ni mår bra och att ni har en bra dag! Hörs senare :)

// Sandra

När slutaren bryter morgonens tystnad

Jag och Jeffrey begav oss ut vid 6-tiden för att se vad denna morgon hade att erbjuda i fotoväg. Vi tänkte oss dimfyllda landskap och mäktiga vyer, så med packad bil och tomma minneskort gled vi ut i kylan.

Vi började nere vid kraftstationen i Skogstorp där någon för övrigt verkar ha drunknat av minnesplatsen att döma.
Sedan tog vi en tur till Hållsta, och sedan stannade vi till i Rossvik och fotade allén. Efter det kände vi att det var dags att packa ihop stativet och bege oss hemåt och redigera.

Håll till godo!

image31image32image33image35image34image36image37


För er som vill se fotona i fullformat (kan rekommenderas):


http://www.hermanssson.se/bilder/morgon/IMG_4703.jpg
http://www.hermanssson.se/bilder/morgon/IMG_4717.jpg
http://www.hermanssson.se/bilder/morgon/IMG_4728.jpg
http://www.hermanssson.se/bilder/morgon/IMG_4731.jpg
http://www.hermanssson.se/bilder/morgon/IMG_4733.jpg
http://www.hermanssson.se/bilder/morgon/IMG_4741.jpg
http://www.hermanssson.se/bilder/morgon/IMG_4756.jpg


/ Johan

Liten och ensam

Skönt! Torsdagen och fredagen innan långhelg är man alltid ledig som fast anställd på Tele2-Supporten. Det vill säga att jag både lördag och söndag kommer jobba 8.45-21.15 - roligt! Då får man två dagar att vila på, och det är väl ungefär det jag gör nu. Känner mig iallafall piggare än vad jag gjorde igår, vilket känns bra. Har förmodligen ingen sjukdom iallafall.

Idag hade jag tänkt göra en kombination av nytta och nöje.

Nytta:

* Diska, åtminstone en hel del
* Påbörja sortering av räkningar/värdepapper
* Åka till Willys och handla och dona


Nöje:

* Spela ett par sit&goes
* Spela en turnering i lagom prisklass (om tid finns)


Skulle även vilja ta en promenad, då det vore bra med lite frisk luft, men jag tror inte att det varken är ett smart drag iom hur tung jag var i kroppen/huvudet igår.

Hur ser din dag ut? :)

/ Johan

Som sambo delar man på allt - även sjukdomar

Dagen idag är inte så mycket att tala om. Båda ligger sjuka i något som vi inte riktigt kan sätta fingret på vad det är. Energilösa, ont i huvudet, ont i kroppen och allmänt däckade är hur vi känner oss. Kommer förmodligen inte sitta vid datorn så mycket ikväll, men kolla gärna in inlägget med bilderna på vår lägenhet om ni vill :)

Nej nu drar vi och köper snabbmat, för ovanlighetens skull, då det säkert är förståeligt att vi inte orkar annat.

image30

Välkommen till vår lilla lya

Efter förfrågningar om bilder på lägenheten tänkte vi nu bjuda på lite gott&blandat. Har tyvärr inte hunnit tagit så många heltäckande foton än, men det kommer :)


Tvålpumpen i badrummet, sovrumsfönstret, datarummet, vardagsrummet (när vi målade om)


Hylla i köket, vårt vardagsrum vid jul, hylla/bänk i vardagsrummet, nyårsdukning i köket

Det har faktiskt blivit så att vi har olika färger i nästan alla våra rum.
Hallen - Ljusgrönt och ingen speciell stil i övrigt än.
Köket - Ljusgult med rött och svart som "bas".
Vardagsrummet - Grönt och beige/brunt, mörka träer.
Sovrummet - Blåa och vita väggar, varma färger som rosa, lila och rött på detaljerna.
Datarummet - Svartvitt så mycket som bara går.
Badrummet - Vitt och beige, orangea detaljer.
Toaletten - Gröna väggar, blått golv (var så när vi flyttade in) och röda detaljer.

Mitt blivande liv som kändis

Alla har väl drömt om att bli känd? Nej, inte det? Jag har i alla fall fått min chans att få mina 15 minuter av kändiskapets sötma. Om vi nu ska räkna att synas på väggen på min skola som en chans att bli känd. D-kändis ialla fall ? (A)

I skolan håller jag på med mitt projektarbete och det jag ska göra är att ställa ut Johans bilder, på ett eller annat sätt. "Ett annat sätt" har nu blivit att med hjälp av en projektor visa bilderna på en stor vägg i min skola. Bilderna kommer visas på en yta av ca 2x3meter ovanför matsalsingången.

Självklart ska olika slags bilder visas, inte endast modellbilder. Med tanke på att det typ bara finns modellbilder på mig. Och som min kära mamma sa:
-"Det får ju inte bli för mycket av det goda"




Här är några bilder som jag funderar på att faktiskt ha med, vad sägs och tycks?

// Sandra

Att prata i sömnen

Goddag! Idag ska jag göra något som är väldigt ovanligt i mitt liv. Nämligen pallra mig till skolan fast jag inte mår så bra. Vanligtvis skulle jag ha stannat hemma direkt men nu såhär sista terminen känner jag att jag inte orkar missa och kanske hamna efter.

Johan, den nattugglan, var uppe till över tre och spelade poker (som ni kan se på hans senaste inlägg). Så nu ligger han och sover djup. Räkna med att när jag petar på honom och säger "älskling jag åker nu"  kommer han med entusiastisk röst säga något i stl med: 

- Åh, titta! Det floppa triss! Yeees, jag fick fyrtal!!!!!!!
Samtidigt som han blundar och pekar ut i luften. Det skulle faktiskt inte vara första gången.

// Sandra

Den som gapar efter mycket..

Pokerhanden AA, eller Ess-Ess, har sedan urminnes tider varit lovordad och prisad. Den har dock också varit minst lika baktalad och skräckinjagande, om inte mer. Det är en hand som ofta straffar sig om man inte spelar den väl. Något jag fick erfara idag. Är du redan nu ointresserad, bespara dig tiden :)

Turneringen var en 10FPP 500$ Guaranteed, och på svenska betyder det en turnering som nästan är gratis, med futtiga priser. Jag deltog i den bara för att se om jag kunde bygga en monsterstack tack varje hårt spel, då det inte gör något om man åker ut.

Jag får AA på hand, någonstans i mitten kring bordet. Två innan mig har synat big blind som då låg på 30. Jag höjer till 240. Fyra är med, vilket bara det känns konstigt. På flop kommer 2h7c8h. De tre innan mig passar. Jag betar 120, då jag anar att vilken bet som helst egentligen kan trigga folds. En är med. Turn visar herr hjärter kung. Jag degar in peningarna direkt, vilket blir ungefär 900 marker. Han blixtsynar. Och vad visar han upp? Jo 3h5h, alltså färg.

Vad kan vi lära oss av det här då? Ett. Det finns idioter som synar 240 av sina 1500 startmarker på 3-5 suited. Två. Låt inte folk runt bordet bygga händer som står sig mot ett par i Ess. Märker du att floppen är av såkallad regnbågsfärg, det vill säga ett kort i varje färg - då kanske du kan ta det Relativt lugnt, men börjar det vankas steg- eller färgdrag på bordet så har det redan kommit för långt.

Jag åkte ut p.g.a. fel spel med "Pocket-Ess", men ut går jag en erfarnenhet rikare. Och glöm inte, hellre liten vinst än stor förlust. Därav rubriken.

Nu ska jag joina min skönsovande sötnos i sängen, god natt på er!

/ Johan

Dag elva (mål 2008)

Jag mår som jag förtjänar? Nej, det tycker jag verkligen inte stämmer in idag. Efter att ha varit duktig med mat och träning i elva dagar nu, så åker jag på och blir lika trött som törnrosa och seg som min mannagrynsgröt när den hade kallnat. Dock var jag med på idrotten idag och har ätit nyttigt, så jag har skött mig riktigt bra ändå!

Varför vill jag då går ner i vikt? Kort och gott så trivs jag inte som jag är nu. Jag kan verkligen inte påstå att jag är tjock eller någonting åt det hållet. Men när jag tittar mig i spegeln och inte riktigt kan känna mig nöjd då tycker jag att jag ska göra något åt det. Jag menar, i det här fallet kan jag ju faktiskt påverka! Och att skapa en bra vana att träna och äta nyttigt är ju ingenting som på något sätt är någonting negativt.

Visar en bild (dock väldigt liten) på min förra viktnedgång -8kg. Har dock gått upp 4kg av dessa sen sista bilden är tagen.

Vikt

Alla träningstips och mattips är välkomna!
Variation förnöjer :)

// Sandra

Var är min städ&pluggrobot?

Jo, han är och jobbar ;) Nej,skämt åsido. Men de senaste dagarna har Johan varit underbar och städat massor och hjälpt mig med att plugga - riktigt lyxigt

Idag vaknade jag pigg och full med energi
, tyvärr vände det och nu tror jag att jag håller på och bli sjuk. Ska ta det lugnt, men det finns ju så mycket att göra - egentligen. Som alla vet så är julen slut och ska ut, dock är det roligare att plocka upp saker än att plocka ner. Lite samma sak, fast tvärt om är det med plugg. Det är inte roligt att nöta in, men kul att få ut någonting av det.

Hur som helst så finns det en hel del att göra i vårt hem - trots att det "bara" är en lägenhet. Man behöver aldrig känns sig rastlös eller sysslolös då det finns både roliga saker och mindre roliga saker att fixa med. Att torka disk är en av de saker jag tycker sämst om, känns som om det inte gör någon nytta. Men att laga mat och dona med saker kring det, är en av de sakerna jag tycker bäst om! För att inte tala om inredning, I love it :)

image15

Nej nu känns soffan, en kudde och en filt lockande för mitt onda huvud och min ömande kropp. Hörs kanske av senare!

// Sandra

Morgonstund har mål i mun

När min väckarklocka ringde för femte gången imorse vaknade både Johan och jag. Lycklig som han är så börjar han inte jobba fören 13.30, så han skulle lugnt kunna somna om. Men innan han fick chansen gnällde jag sönder.
- Usch, det är fan det värsta som finns att gå upp när du ligger kvar.. jag vill inte!! Vill ju ligga kvar och mysa.. åhhh, suck.

Då säger Johan lugnt:
- Är det värre än cancer?

När man förlorat men ändå vunnit

Tanken var att jag skulle bli rik idag. Det hade varit helt underbart att avsluta kvällen med 20'000$ extra i fickpengar. MEN NÅGON MED AA KOM I VÄGEN! Så jag åkte ut från Texas Hold'Em No Limit 100'000$ Guaranteed på PokerStars på 14356:e plats. Jaja, man måste gå ut hårt när man väl får bra kort, och ibland går det inte vägen. Ett trevligt inslag mellan flopparna var dock att jag fick grymt fräsch mat serverad mitt framför näsan!

/ Johan

Pastakladd

Efter ett tips från min jobbarkompis Lina så gjorde jag tonfiskpasta till kvällsmat. Riktigt gott, nyttigt och för att inte tala om enkelt. Bara att koka pasta, hälla av vattnet, sedan hälla på grädde (vilken % man vill), tonfisk, citron, dill, salt och peppar (citronpeppar är ett tips), röra om och voilá, klart! :)

// Sandra

När stormen väl visar sig brisa..

"Vi behöver all extrahjälp vi kan få" hette det i ett massutskick till alla supportare på Tele2 i mitten av veckan. Tydligen skulle det vara extra tungt enligt prognoserna inför helgen. Jag jobbar gärna några timmar extra, speciellt när Sandra ändå är och jobbar. Johan Näsholm och jag ryckte därför in i nödtruppen som skulle bevara köerna på rimliga nivåer under helgen. Vi valde dock att bara jobba söndag, inte igår, då vi körde 12 timmar (6 på lördagen, 6 på söndagen) förra helgen.

Väl på plats visar det sig vara fruktansvärt lugnt, jag tror jag fick mitt första samtal efter 14 minuters "availtid" (tid då man sitter redo för inkommande samtal, men det finns inga), och så fortlöpte det resten av passet. Klockan slog 14 och vi hade klarat av fem timmars kvalificerad övertid, egentligen i onödan, då de andra hade klarat sig utmärkt själva, men vad klagar vi på? Vi går därifrån med ett betydligt tillskott i tabellen inför den 25:e.

platsen

Min plats, med lite utskrivna foton, samt schema och kopplingslista, eller "tele-latis" som den kallas.

/ Johan

Klämma in lite nyttigt i det pressade schemat

God förmiddag!

Gick upp (nästan med tuppen) med ett ryck i morse, då Johan typ hade försovit sig. Tänkte att jag, trots att jag hade sovmorgon, kunde gå upp tillsammans med honom och fixa en liten matlåda till stackarn som annars inte skulle få äta någonting på över 5 h! Efter en stunds plockande så begav sig Johan till jobbet och jag gav mig ut på en morgonpromenad (blev ca 25 min) och när jag kom in körde jag ett pass till träningsvideon "Trimvideon".

Som jag inte har hunnit skriva något om än, så har jag (och Johan) något som i alla fall jag kallar "Mål 2008". Mitt mål går i korta drag ut på att gå ner i vikt till min student! Än sålänge går det jättebra, är inne på min 10:onde dag och känner mig både piggare, gladare och smalare.

I vårt mål ingår självklart att äta bättre! Igår åt vi fullkornspasta, stekt kyckling och en utökad varitant av ceasarsallad. Köpte en färdigblandad ceasarsallad från Dole och sen blandade vi i gurka och majs, blev riktigt gott! :)

Matduo

Nej, nu ska jag äta upp min risgrynsgröt och sen göra i ordning mig för ett 5 timmars jobbpass på Silvan. Ha en bra dag!

//Sandra

Kommer smygandes - bygger berg!

DISK - ett ord vi alla utflyttade ungdomar är familjära med. Nu när jag har en helt ledig dag är det självklart dags att tackla monstret. Vi brukar vanligtvis vara ganska bra på att hålla undan, men som veckan sett ut så är det förståeligt att det bunkrats upp en hel del.  Som pepping dundrar min "Ultimate Metal" (blandade metalfavoriter) på riktigt hög volym. Och ja - nu får grannarna tillbaka för all jäävla trance och jag vet inte allt vad det heter som de spelar var och varannan kväll :)))

Nej, nu sliter Children of Bodom - Hatebreeder mig tillbaka till diskvattnets härliga värme igen! Vi hörs av senare, ok?

/Johan

plock

En fisk, en film och två slitna själar

Jahapp! Denna Walk the Line som alla tycker är så bra ställdes inför rätta ikväll. Jag hade sett den innan trodde jag, men det visade sig att jag inte hade sett sista 35~ minuterna av den. Men inte ens efteråt när filmen, som sig bör, utvärderades fick den bra betyg. Vi hade ett ganska enigt beslut om att den fick inte mer än 5 på en tioskala.

Efter många slitsamma dagar med både hårt skolarbete och jobb så lutar åtminstone jag mig tillbaka och vilar en dag. Sandra, hon sliter på även denna helg med jobb och plugg. Vi tyckte dock verkligen att vi var värda en mysig kväll med god mat, och så blev det!

På tallriken hamnade ugnsbakade grönsaker och potatis samt citron/pepparlax med dubbla uppsättningar sås, citron- och dill för Sandra, jag valde hummersås - skaldjursfreak as I am!


418677-8

/ Johan

Kom igen, lite till, you can do it!

Aaaah! Sista arbetsdagen denna tio-pass-i-rad-period. I och för sig jag själv som försatt mig i den sits, men nu känns det verkligen segt att kliva upp och släpa sig till jobbet vill jag lova. Idag får jag god lust att ställa kaxiga motfrågor till kunderna. Något i stil med;

"Ja hej! Jo det är såhär, att jag har problem med mitt ADSL"
"Och?"

eller

"Ja, mitt bredband går så långsamt! Jag kommer bara upp i 18mbit fast jag betalar för 24!"
"Men snälla gubbe, vad fan ska du ens med bredband till?"


Jag menar, egentligen? Okej att man ska betala räkningar och surfa lite porr som ensamstående 85-åring (oh yes, they do), men när man sitter och pratar med "Olga" 81 som gråter för att aktiveringen på hennes 100mbit-lina infaller en dag senare än väntat, då börjar man undra.

Nej, det är bara att sluta ögonen, tackla dem med samma trevliga stämma gång på gång på gång. Eller, så säljer jag ett smaskigt mobilt bredband till dem. Då kan de garanterat inte surfa.

Dags att åka! Lejters!

// Johan

Bloggstart vid dagsslut

Äntligen var ordet! Nu är designen åter uppe, i en tillputsad, något förfinad version, och vi anser det lite som en "grand opening". Ska bli väldigt roligt detta, då vi åsyftar att hålla den väldigt aktiv med allt vad vi har för oss om dagarna! Det kommer vara allt från mina kära foton, till vår träning, Sandras matlagning och allmänt vardagspyssel.

Vi kommer vilja att du som läsare uttrycker det du känner när du läser - vi vill höra vad du tycker om det vi gör, och skriver! Så länge du är seriös kommer vi kunna argumentera, förklara och vara öppna och ärliga.

Nu hoppas vi att kunna erbjuda trevlig bloggläsning, och känner ni att en kommentar inte riktigt räcker så finns vi på [email protected].

So long!

// Johan och Sandra

Förstörelse så långt ögat kan se

Satt inne och försökte ändra titeln på bloggen, och du tror inte att man lyckas radera hela jävla designen? De tyckte inte om att man försökte lägga in html tydligen. Aja, det reparerar vi ikväll! :) Nu ska jag till jobbet och dra in lite pluring! See ya!

/Johan

När nattsuddar'n sover & sömntutan är vaken

Mitt första inlägg i vår nya blogg som jag och Johan har tillsammans. Det är kul med något nytt och på det här viset blir det ju fler inlägg. Dock är jag lite olydig just nu, har inte frågat om lov ifall jag fick öppna bloggen ikväll. Men efter att jag har sovit på soffan under kvällen när Johan har fixat med bloggen och spelat poker, så blev det så att han somnade först, trots att jag brukar vara den som först stänger kontoret för dagen (tillfälligt stängt räknas inte). Så efter att ha donat klart med lite småpill på bloggdesignen rycker det för mycket i mina bloggskrivarfingrar, så jag ger mig själv tillåtelse att dikta ihop ett litet inlägg - innan jag kryper ner under dubbeltäcket och myser loss.

Tyvärr finns det mer än en dålig sak med att den ena däckar ihop före den andra - man missar tandborstmyset. Så var också fallet ikväll. Johan borstade tänderna själv och jag satt här vid datorn, nördade och gick miste om att stå och kramas, smeka varandra lätt på ryggen och samtidigt borta tänderna.

Men nej, nu måste även jag slå ihop ögonlocken så jag orkar med morgondagen!
Tråkigt blir det dock att borsta tänderna ensam, det är liksom svårt att krama sig själv, smeka sig på ryggen och samtidigt borsta tänderna..

//Sandra

RSS 2.0