97 dagar kvar till studenten!

Puh, nu är jag slut! Kom precis hem efter att ha tränat i en timme på Nautilus. Först styrka, sedan 30 min kondition och inte nog med det, jag promenerade hem också. En promenad på 40 min :) Jag har dessutom bara ätit cirka 400 kcal hittills, vilken toppen bra dag! Gick till skolan idag också, 20 min så nu borde jag ha bränt massor. Ska nog ge mig på att försöka räkna ut dagens intag och förbränning :)

Intag
Frukost: Naturdietshake (100kcal)
Lunch: Sallad, lax och lite sås (300 kcal)
Middag: Äggmacka och jordgubbssmoothie (220 kcal)
Övrigt: Yoghurt med müsli (100 kcal) 2 st bitar mörkchoklad (114 kcal)
Totalt: 834 kcal

Förbränning
Promenad 1 timme: 334 kcal
Kondition 30 min: 277 kcal
Gympass: Minst 400 kcal
Totalt: 1011 kcal

Minus 177 kcal bara efter träning, det är inte fel det. Vill ha fler såna här dagar :)
Pepp till mig själv och alla andra duktiga!
// Sandra

Förlåt för dålig uppdatering men..


Nästan klar med mitt projektarbete, äntligen!
Bara lite småjusteringar kvar, sen är det klart för inlämning!

/ Sandra

En trött och seg liten Sandra

Idag har jag inte haft en lugn stund, full rulle brukar man väl säga!

9.05-13.55
Skola
13.55-15.30 Satt och plugga till provet på fredag
15.55 Tog mig till spinningen och bytte om
16.45-17.40 Spinning pass + strech
17.52 Bussen hem
18.10-20.34 Plugga projekt

Nu orkar jag inte sitta vid datorn något mer, så ska sjunka ner i soffan med lite plugg att läsa och vänta på att älsklingen ska komma hem. Behöver kramas lite ikväll, få lite styrkekramar från älsk så som bara älsk kan!

Btw, bara 800 kcal hittills idag. Så nöjd verkligen! Blir bara en liten kvällsfika på ca 100 kcal sen, så slutar på 900 kcal idag, vilket är jättebra för mig :)

Ha en bra kväll nu alla!
/ Sandra

Vissa dagar..

Ibland undrar man om man inte bara kan få stänga av mobilen och dra täcket över huvudet. Idag är en sådan dag för mig. Känner verkligen inte för att åka och jobba! Men that's life, så nu studsar jag in i duschen. Efter det skall jag försöka hinna få lite disk gjord, innan det är dags att plocka upp mina pendlarkompisar och åka till Kungsör.

Igår fick jag tillbaka mitt objektiv från Jocke. Han var i New York, så han hade lånat det. Många fräscha bilder hade han fått till med gamla bettan :)

/ Johan

Kalorier hit och kalorier dit

Idag satt jag och letade träning & kostsidor på Internet och fann denna. Vet inte till hur stor del det stämmer men det är alltid kul att se ungefär vad ens träning ger. Dock räknar jag nästan alltid lägre kaloriförbrukning än vad man "ska". Samma sak med att jag lägger till ett par kalorier på maten, bara för att vara på säkra sidan att ligga på minus vid dagens slut :)

Tyvärr är jag svag idag, såå sugen på massor med mat. Men jag har lyckats hålla mig i kragen väldigt bra, trots suget. Ska se till att äta någonting som gör mig riktigt mätt på mina sista kalorier för idag, så jag inte går och blir sugen/hungrig på någonting mer!

image105

Min "gamla" viktnedgång. Allt för att peppa mig själv!
Ligger sju kilo minus från bilden till vänster och fyra kilo plus från bilden till höger.

/ Sandra

Början på en ny vår & sommar garderob

Någon dag nästa vecka kommer bland annat dessa plagg hem till oss!
Gjorde en beställning från h&m i söndags och nu väntar vi på att få hem allt. Första omgången kommer som sagt nästa vecka, men vissa plagg kommer inte fören långt fram i vår. På sätt och vis gör det inget, dels för att betalningen då delas upp och dels för att vi har tagit ganska små storlekar på Sandras kläder med tanke på hennes mål :)

image102


Johan - min speciella, min bara min

Du fyller mig med kärlek, med lycka, med lust. Du fyller mina dagar med liv och mina tankar med dig. I lite över ett år har nu du och jag varit ett, vilket har varit underbart. Och det är underbart idag också! Jag är precis lika sprudlande nykär i dig just nu, som jag var för en månad sen, som för ett halvår sen, som den dagen vi blev tillsammans. Jag har hittat min själsfrände, den person som får mig att må bäst och vara som lyckligast. Jag vet vad jag känner, du är mitt livs kärlek!


Min kärlek till dig är oändlig, jag älskar dig Johan Hermansson!
/ Din Sandra

Jobbdags för en stressad Johan

Den här förmiddagen har varit på tok för kort! Kanske beror det på att jag gick upp relativt sent, eller att jag haft mycket att göra men knappt gjort något alls? Jag vet inte. Det jag dock vet är att jag behöver dra en dusch innan jobbet, och betala lite räkningar. Tydligen förfaller vissa om bara några dagar, så det är bäst att få iväg dem direkt.

Idag blir det en intressant dag på jobbet! Vid 13.30 skall jag först få lite snabbgenomgång inför mitt vikariat som utbildare. Skall hålla i en utbildningsgrupp, där jag agerar coach och finns till om de behöver hjälp. Sedan vid 14.00 har vi kalibrering med Tele2. Alla gruppchefer, alla utbildare och alla stödsamlyssnare (jag) kommer träffa ett gäng från Tele2s kvalitetsavdelning. Tillsammans med vår Quality Manager kommer vi lyssna på ett gäng samtal från Tele2s support, och sedan bedöma dem enligt det protokoll vi alltid kör med. Sedan kommer Tele2-nissarna gå igenom hur det SKALL bedömas, och vi får argumentera för vår egen bedömning, om den visar sig annorlunda. Efter den skall jag göra ett specialcase som egentligen tar 14 dagar, på en dag. Inte säkert jag klarar det, men jag lovade en kund igår att försöka, och sedan återkoppla till henne. Vid 15.30 kommer trainee-gruppen som jag skall vara coach för, och de sätter sig på telefonen och börjar ta samtal.

Har en känsla av att dagen kommer gå fort.

/ Johan the coach

Ett riktigt blogg(igt) inlägg

Hej alla nya läsare! Hoppas att ni hittar något intressant att läsa här hos oss. Feel free att kommentera och fråga ifall ni vill. Är nyfiken på vilka ni är! Har ni hittat hit genom Jonnas blogg? Eller genom bilddagboken? Vore kul att veta :)

Haha, alltid peppning!

Det handlar mest om att jag ska hitta mig själv .
Tänker lite annorlunda, för att testa om det funkar. Jag satsar extremt högt, för att åtminstone nå en bit på vägen, så jag inte står där helt utan resultat. Kanske en aning dumt, men jag vill se om det kan fungera! Jag satsar på att gå ner totalt tio kilo, men vem vet, jag kanske är nöjd efter fem? Huvudsaken är att jag blir nöjd till slut, att jag känner mig "hemma" i min egen kropp och att jag mår bra!


Idag ska jag träna på Nautilus för första gången sedan ett år tillbaka, ska bli grymt! Dock blir det inte gym idag i och med att jag behöver instruktioner tillsammans med en instruktör, men lite kondition och egen styrka blir det ialla fall! Jag vill komma in i vanan att gå dit, precis som det var förut och precis som det nu är med spinningen :)

Ta hand om er!
/ Sandra

Vilken trevlig överraskning!

Vilken härlig start på morgonen :) Fick just syn på att Jonna har skrivit lite om mig i sin blogg, känner mig smickrad! Hon är en så duktig tjej! Vi är lika gamla men hon är redan mamma och hon klarar det galant! Samtidigt som hon nu satsar på träning och att äta nyttigt, det är bra gjort! :) Stor kram till dig Jonna!

/ Sandra

Pepping

Måste, ska, jag ska! Även om jag är trött och seg så ger jag inte upp, varken med att äta bra eller att träna.

Nu drar jag på Spin Puls/bas och svettas lite, ciao :)
// Sandra

Sova, äta, plugga, äta, plugga, plugga, plugga, sova

Detta har jag att göra veckorna fram till påsklovet...
~ Prov i Geografi
~ Seminarie i Geografi
~ Uppgifter (miniprov) i Finansiering & kalkylering
~ Prov i Finansiering & kalkylering
~ Prov i Matte C x2
~ Prov i Internationell ekonomi
~ Prov i Marknadsföring
~ En liten uppgift i Organisation & ledarskap
~ Muntlig argumentation i Religion
~ Uppgifter i Religion
~ Lämna i en reklamanayls i Svenska
~ Göra en reklamfilm i Svenska
~ Göra klart projektarbetet
~ Skriva rapport + fixa loggbok i Projekt

Planering krävs och är redan klar för denna vecka.. Jag vill verkligen hinna med allt, pallar inte skjuta upp mer nu!

// Sandra

Sol, härlig morgonsol

Om några minuter ska jag gå till skolan, i skolskenet! Det ser ut att vara underbart väder ute idag, får se om det är varmt eller kallt. Skönt är det i alla fall att det är ljust när man ska gå till skolan, allt blir mycket lättare då :)

Ha en bra dag alla, hörs i eftermiddag :)
// Sandra

På sportlovet ska man väl sporta? ;)

Här kommer en utvärdering av vecka 8! Min bästa vecka so far :)

Träning
~ 4 x 45 minuter spinning (dvs 4 st baspass)
~ Simmat drygt 1 km
~ 1 h, 50 min promenad

Mat
~ Har börjat med Naturdiet och trivs väldigt bra med det och tänker fortsätta. Byter ut minst ett mål per dag men äter även minst ett riktigt mål mat om dagen.
~ Har legat på kaloriunderskott varje dag, några dagar till och med 1000 minus.
~ Lärt mig kontrollera mig själv bättre. Kan ta två nötter och sen vara nöjd, tex

Jag har nu gått ner totalt 2 kg sen jag började, men nu kör jag stenhårt och hoppas på ännu snabbare viktnedgång! 102 dagar kvar till studenten och jag börjar se resultat och det peppar mig verkligen. Har minst fyra träningspass inplanerade nästa vecka, vilket känns jättebra! Men jag hoppas att jag hinner med flera än så, och massor med promenader :)

Den här bilden är tagen idag. För bara några veckor sedan satt kjolen tajt plus att jag aldrig skulle ha stoppat ner tröjan sådär.

Älskar framsteg!

Lyckönskningar till alla andra som jag också vet kämpar, ni är grymma!
// Sandra

Familjen trött

Goddagens! Idag har vi varit lite trötta (erkänner). Gick dock upp ganska tidigt och åt frukost, sedan skjutsade vi Jill till ridningen och efter det åkte vi och firade Johans mamma som fyller år idag. Fikade lite och begav oss sedan hem, för att somna på soffan ett tag :)

Kvällen igår var mysig, massa god mat och filmtittande. Jag lyckades dock få tacokrydda i mitt öga, vilket var mindre roligt, men sånt får man ta :)
image97

Hörs senare! Veckoutvärdering kommer :)
// Sandra



En riktig lördagkväll

Ikväll har vi Jillkväll! Johans lillasyster är här och vi har ätit tacos och tittat på film. Medan Jill badade kikade jag och Johan lite på melodifestivalen men just nu är de iväg och köper glass och jag har precis fixat klart fruksalladen. Ska krypa upp i soffan och äta efterrätt och titta på Simpsons filmen när de kommer tillbaka :) Bilder från kvällen kommer senare!

Hoppas ni har en bra kväll!
// Sandra

Vilsta free airs area

Vilsta friluftsområde. Jag och Sandra släpade oss ut i naturen och gick runt elljusspåret. Visserligen kortaste sträckan på 2.5km, men det var allt klockan tillät idag. Lilla Jill kommer ju till oss vid 16.30-tiden, det vill säga om en kvart, och vi har inte duschat än. Det var en fräsch och trevlig tur iallafall, trots att det blåste en del när det blev lite öppnare landskap, man kom undan det värsta inne bland träden. Jag släpade på kameran, och fotade lite allt möjligt. När vi kom hem tog vi oss en varsin naturdiet i den nyinköpta smaken "wild berries" - ingen hit tyvärr, vi båda tyckte mer om den med chokladsmak.

Nu blir det som ni förstår en snabbdusch, sedan blir det myskväll. Foton/inlägg från den kommer ikväll!

/ Johan

image95

Jag vill, jag kan, jag ska!

Att gå ner i vikt. Att vilja gå ner i vikt. Vart jag än är, var jag än läser, så tycker jag att jag nästan varje dag läser om någon tjej (precis som jag) som vill gå ner i vikt. -"Jag skulle vilja bli av med ett par kilon", -"Jag trivs inte med min kropp", - "Jag ska börja träna och bli lite smalare"

På sätt och vis är detta sjukt, sjukt att man bara inte kan vara nöjd med den man är.  Men så länge man i första hand vill gå ner i vikt / timma sig själv för sin egen del, så är det bara bra. Det håller aldrig i längden om man inte gör det för att man själv vill.

Och på tal om aldrig hålla i längden. Många tjejer tränar i en vecka, sedan ger de upp när de inte ser något direkt resultat? Det finns också dem som tränar bra och regelbundet. Men varje vecka, ofta efter träningspass, slinker det ner en chokladkaka, en kebab, lite kladdkaka, en glass, en påse smågodis, tre ballerinarkex osv. med motiveringen -"jag tränade så hårt förut, så det här är jag värd". Jag tänker inte vara den som säger att dessa tjejer inte är värda detta, men vill de gå ner i vikt får de nog tänka om.

För allt, nästan allt innehåller kalorier. Och oftast mer kalorier än vad man tror.. I en ruta Marabou choklad finns det ca 37,5 kcal (i bara en bit!!), vilket motsvarar ungefär nio minuters rask promenad...

Jag har bestämt mig, jag ska gå ner i vikt. Jag tränar, jag räknar kalorier - allt för min egen del och för att jag vill det. Alla kan om man bara har bestämt sig. Att ha ett mål underlättar och även att ha en plan. Men alla kan! Och jag tänker bli en av de som lyckas :)

Omtanke ♥
// Sandra

Orkeslös - men frisk?

God kväll allesammans! Det har varit tyst från mig det sista dygnet ungefär, men jag lever, jag har bara varit lite seg :) Jag har faktiskt blivit av med hostan nu till 90%, kanske tack vare medicinen jag fick utskriven, vad vet jag. Nu ska jag iallafall tillbaks till jobbet efter helgen vilket känns grymt bra! Jag hoppas att jag kommer må helt hundra i veckan, då jag hade tänkt dra igång hårt med träningen. Hur länge brukar man säga att man ska vänta?

Idag kom lönespecifikationen - oh my god! Vill inte skriva ut exakt hur mycket, men jag kan säga att övertidsarbetet har gett betalt! Har aldrig fått en så stor lön tidigare. Jag fylls dock av vemod, då jag vet att jag inte kommer få så stora löner igen i.o.m. det nya lönesystemet. Det känns lite trist faktiskt. Men det är bara att fortsätta prestera bra så kommer pengarna också, I guess.

Nu kommer Sandra hem om en halvtimme ungefär, skall fylla hennes mp3 med musik så hon har lite i lurarna när hon är ute och går promenader :) Sedan ska jag diska klart också, för imorgon kommer min lillasyster över på mysdag hos oss! Det var min och Sandras födelsedagspresent till henne, som vi inte gjort till verklighet förrän nu.

Skall ladda kamerans batterier också, så det kommer upp lite bilder på bloggen de kommande dagarna ;)

Stay tuned!

/ Johan den nyfriske

Tidig morgon - rörelse på sportlovet

När som helst kommer Malin hit :) Vi ska äta frukost och sen iväg och simma i badhuset. Ska verkligen bli skönt att simma lite, vill nog börja göra det oftare. Efteråt så åker vi tillbaka hit och för att äta lunch. Och sedan börjar jag jobba 15.00 och jobbar till 19.15.

Men nej, nu ska jag fortsätta förbereda frukost, har redan dukat upp massor med gott! :)
Ha en bra dag!
// Sandra

Pepp, pepp, pepp!

Måste bara ge mig själv en klapp på axeln med beröm, idag har jag varit duktig!

~ Promenad 35 min (ca 5000 steg)
~ Spining pass 45 min (körde på bra)
~ Och jag har bara käkat ca 1200 kcal

Känner mig jättenöjd!

-10kg, here I come!
// Sandra

Myskväll!

Efter ett lagom hårt Spinpass är jag nu sugen på en riktig myskväll med älsk! Bada, äta tillsammans, krypa upp i soffan och titta på tv, kramas och bara ta det lugnt :) Ska se "du är vad du äter" kl.20.00 på trean, det brukar oftast vara bra, sen får vi se vad som sker.

Hoppas att ni har en bra kväll :)
// Sandra

Ett litet paket

Nu har jag hämtat mitt efterlängtade paket från Ellos. Det mesta satt bra, riktigt bra faktiskt! Den enda jag är osäker på är det rosa linnet, men får se, kanske behåller det ändå :)



// Sandra

Äntligen resultat!

En 35 minuter rask promenad blev det, kom nyss in och har ätit lite frukost :)

Igår när vi var och handlade köpte jag någonting nytt. Köpte hem och testade Naturdiet choklad. Den var riktigt god faktiskt, så nu ska jag byta ut några måltider då och då mot denna och se om det fungerar! Jag tror verkligen inte på att byta ut alla mål eller ens många, ifall man inte är överviktig, men att använda det som mellanmål osv. tror jag är en bra grej för mig. Naturdietshaken innehåller 100 kcal vilket är väldigt snålt även för ett mellanmål :)

image90
Vägde mig imorse också och fick ett glädjande besked! -1,5kg

Nu ser jag fram emot kvällens spinningpass på Friskis, ska bli skönt att få svettas lite ;)

JAG ÄR PÅ G!

// Sandra

Goooood Moooooorgooon!

Unnade mig en liten sovmorgon idag men nu är jag uppe och om tio minuter ska jag ut på en liten promenad! I övrigt idag ska jag hinna med att:
- Plugga (massor!)
- Laga mat
- Hämta Ellospaket (med massa kläder i, yeeey!)
- Vattna blommor och diska
- Träna Spin bas

Tror att det kommer bli en bra dag, har ganska mycket energi. Skriver lite mer sen, har en del saker att berätta :p
// Sandra



Thank you Thorn

Host. Idag fick jag iallafall ett läkarintyg och hostmedecin som skall vara bra som fan, så nu kanske jag snart är helt frisk. Jag och Sandra åkte förbi Transcom och visade intyget för Peter, en av mina gruppchefer, och sedan köpte vi två kycklingsallader och åkte hem. Jag var som klubbad och somnade nästan direkt vi kom hem och hade ätit, och sov i ~2 timmar, sköönt.

Nu tänkte jag dega framför tvn när Sandra är på spinning, och bara ta det lugnt. Efter hennes spinning ska vi handla på Coop och lite annat.

/ Johan

What's up doc?

Äntligen. Idag ska jag till doktorn för att se vad han tycker om min hosta. Förhoppningsvis får jag något mot den, plus ett läkarintyg. Undrar om penicillin skulle hjälpa.. jaja. Vi får se vad han kan komma med, återkommer senare.

/ Johan

När man är liten och övergiven - då har man hyrfilm

I lördags hade ju Sandra tjejkväll som ni vet. Då passade jag på att hyra tre filmer som jag kunde titta på i sovrummet, som förblev min frizon den kvällen. Som tur var fick jag både mat, dryck och efterrätt som tjejerna lämnade efter sig :)

Tänkte iallafall ge ett litet omdöme om filmerna, samt betygsättning på skalan 1-100.

Cougar Club -
Tyvärr var just mitt exemplar av filmen i så dåligt skick att jag fick hoppa flera avsnitt och missade säkert mycket. Filmen i sig är en vanlig "teenage-screw-up"-rulle, som också innehåller allt det vanliga; halvnakna tjejer, planer som går åt helvete så föräldrarna upptäcker allt och en massa naiva påhitt. Det räcker iofs ofta ganska långt om man inte hade några större planer med sin filmkväll, men den här kändes ändå ganska B. Man blir arg på att huvudrollsinnehavaren är så mesig, och det mest störande i hela filmen är att när man väl hade blivit insatt och intresserad, då var den slut. Nu var min version visserligen mycket kortare p.g.a. alla trasiga kapitel, men ändå.
Slutbetyg: 42

The Ex (Unrated) -
Zach Braff a.k.a. JD från Scrubs har visat tidigare att han kan göra långfilmer också, även om han egentligen alltid är JD oavsett vad han heter i filmen, hehe. Humorn är densamma som i Scrubs här, även om den är vinklad åt det lite mer bittra hållet. Här följer vi Tom (Braff) som har problem att stanna kvar på ett jobb, då han hela tiden fuckar upp det på något sätt och får sparken. Han har dock ett stående erbjudande från sin frus pappa, vilket han till slut tar. På det jobbet finns fruns gamla cheerleadingcoach från college som sätter käppar i hjulet för vår vän, och det resulterar i ganska roliga scener, även om man ofta blir både arg och glad samtidigt, då filmen är rättigenom väldigt provocerande. Jag asgarvade dock bra många gånger. Kanske för att Zach Braff är en helt underbar skådis, eller för att humorn satt overall i mitt hjärta, men iallafall. Gillar man Scrubs så tror jag att man mottar denna också.
Slutbetyg: 79

Härmed förklarar jag er Chuck och Larry -
Personligen gillar jag Adam Sandler mycket, även om han är en skådis som drar det jag tog pratade om tidigare med Zach Braff, till sin spets, han är samma person i alla roller. Okej, han var gravt retarderad i The Water Boy, men i övrigt är han alltid samma lite segt söta dummerjöns med snälla ögon som man gillar. Även om denna inte riktigt är som alla andra Sandler-filmer så överraskar den aldrig. Den handlar om ett kompispar som försöker utnyttja partnerskapets fördelar genom att gifta sig, utan att vara homosexuella. Staten blir såklart nyfikna om de verkligen är homosexuella, så hela filmen handlar om att de försöker verka gay på riktigt, och allt vad det innebär.
Jag vet faktiskt inte om jag skrattade några gånger alls, förutom åt den roliga sidekicken Rob Schneiders, vars roll är så ful att man asgarvar så fort han dyker upp.
Slutbetyg: 36



Ensamhetens hjälte

Jag är trött på att vara sjuk. Jag vill inte sitta hemma och uggla på dagarna! Just nu sitter jag o spelar någon löjlig pokerturnering som jag inte ens är sugen på att spela. Ligger å andra sidan ganska bra till, så jag kanske borde spela den seriöst. Sandra är och jobbar, vilket gör att det blir helt värdelöst här hemma. Inget bra på tv heller. Jag måste för övrigt fixa ett läkarintyg nu, plus nåt som tar bort min hosta. Kanske penicillin kunde hjälpa?

Kanske borde ta och titta på filmen München som jag köpte förut.. ska ju vara bra they say.

/ Johan

En jobb(ig)dag

God morgon! Efter en rask promenad på 45 minuter sitter jag nu här och äter frukost. Snart ska jag hoppa in i duschen för att sedan åka till jobbet. Jobbar heldag idag, känns lite jobbigt men det är ju som sagt pengar.

Johan, den sötnosen, ligger och sover för fullt. Han hostar fortfarande mycket, särskilt på nätterna. Jag hoppas att han blir frisk snart, jobbigt att se honom inte må så bra. Dessutom saknar jag att ha sällskap av honom på promenader och spinningen.

Nej, nu har jag lite bråttom! Hörs :)
// Sandra


Cashgame-natt med trevliga utlänningar

Poker alltså. Satt ett bra tag, förmodligen två timmar vid samma bord och skickade småpengar fram och tillbaka. Anledningen att jag stannade var en trevlig engelsman som jag chattade med nästan mer än jag spelade. Tror nästan att alla kring bordet störde sig på att vi skrev istället för att betta, men så kan det vara :) Nu ska jag iallafall krypa ned med Sandra i sängen och sova till 7.00 då jag ringer och berättar att jag inte riktigt är frisk ännu, och att jag därför behöver bli sjukskriven även idag.

Hoppas verkligen att min hals ger sig snart, orkar inte hosta mer nu. Nu blir det en kopp te tror jag, sedan en Mucoangin och hopp i bingen. Adios!

/ Johan the chatmaster

image87

Att testa lite nytt

Ahh, sådär! Då var ett Spin Puls/bas avklarat och det känns bra. Hade sällskap av Amelie :) Och jag må då säga att både hon och jag behöver öka vår maxpuls till nästa gång, lade oss på för låg från början. Det innebär att när ledaren säger "Nu ska ni ligga på runt 80% och det ska vara jobbigt" så trampar man på i ca 90% och tycker att det är sisådär jobbigt, hehe.

Nu ska jag ta en Sport plus knäckemacka med makrill i tomatsås och till det ett glas Multikvinna brustablett och sen krypa ner i soffan tillsammans med min sötaste Johan och kolla på film, myyys!

God kväll!
// Sandra

Segt fanskap

Nu är Sandra och tränar. Jag är bara hemma och degar som vanligt de senaste dagarna. Jag fattar inte att jag fortfarande inte har någon energi till att göra något alls, så fort jag har rört på mig eller gjort något vettigt så blir jag helt död i kroppen och vill bara däcka på sofflocket igen. Samtidigt surnar huvudet till och jag blir på dåligt humör.

Någon som har något tips på hur man skall orka mer, trots att man inte är i bra fysisk form, såhär på slutspurten av en sjukdom?

/ Johan

Sportlov, underbara sportlov!

Min vecka, som den är planerad just nu!

Måndag
(idag): Tagit det lugnt och fixat hemma på dagen, ska snart åka på Spin puls/bas

Tisdag: Morgonpromenad och sen jobba 9.45-19.15

Onsdag: Morgonpromenad, plugga några timmar och sen Spin bas på kvällen

Torsdag: Morgonpromenad, simma i badhuset med Malin och Chris, plugga lite till och sen Spin Bas på kvällen

Fredag: Morgonpromenad, plugga och sen jobba 15.00-19.15

Lördag: Spin Bas kl.10.00, sola, IKEA?, plugga och sen kommer Johans lillasyster Jill och sover hos oss

Söndag: Morgonpromenad, skjutsa hem Jill, plugga massor!

// Sandra

Blandad kompott

Nej, nu tar jag mig i kragen och skriver ett litet inlägg :) Har varit allmänt putt på verkligheten och människor, så jag har inte haft så mycket ork till mer än det nödvändigaste. Men nu känns det bättre!

I lördags hade jag några av tjejerna här och jag måste tacka för en utomordentligt trevlig kväll! Tack för alla fina presenter! Jag fick:
~ Heldag på stan med Chris inkl. fika och lunch eller middag
~ Make up store Eyedust från Louise
~ Guldhalsband från Sara
~ Nessesär goodiebag från Malin & Jenny
~ Vinäger&Olj flaskor och två hjärtfat från Amelie
Jättefina saker!!

Johan är hemma sjuk idag också, som ni kanske läst redan. Just nu ligger han på soffan och sover men snart ska vi åka och fixa lite smått. Bla. köpa gymkort till mig, kanske ta en sväng förbi jysk och sen handla på Willys. Efter allt detta blir det en promenad för min del och sen ikväll ska jag nog på Spin puls/bas!

Nej, nu slutar jag för stunden. Hörs senare :)
// Sandra



Påsmystik i nattmiljö

Vilken natt! Det kändes som att jag hostade, och då pratar vi riktiga genomborrande, rispiga, grova dödshostningar, typ 2 gånger i minuten i natt. Inte fan gick det att sova inte, och när man väl slumrade till så blev man del av de mest konstiga händelser i drömmarna, så konstiga att man fattade att de var drömmar - och vaknade. Och hostade.
Någon gång där in på småtimmarna så tände jag plötsligt lampan. Baom! Som en ljusramp trängde den genom mörkret och rakt i ansiktet på Sandra som missnöjt klämde ur sig något i stil med "maeahöööh faan". Jag såklart hade som alltid ett syfte med allt jag gjorde där i gränslandet mellan drömmarnas värld och verkligheten, och just den här gången undrade den nyväckta Sandran varför jag hade tänt lampan direkt i hennes face. Då fick hon sanningen in her face - jag skulle titta i en påse.

Runt tio vaknar jag av att min väckarklocka ringer lite konstigt. Utan att stänga av den säger jag till Sandra som jag vet ligger bakom mig - "ska vi ta o börja dagen då kanske?". Får inget svar och tycker det känns lite bittert, men jag bestämmer mig iallafall för att öppna ögonen. Då står Sandra i dörröppningen med kläder på sig och undrar om jag ska svara i telefonen som ringer för fullt bredvid mitt huvud. Det var mamma som erbjöd sig att komma över vid 12-rycket med lunch. Utan att ens överlägga det med frun tackade jag ja med mammas pannbiffar in mind. Det visade sig dock att all disk var kvar från lördagens tjejmiddag (vilket jag visste om jag tänkte efter), så Sandra greppade tappert diskborsten och satte igång. Nu har hon snart diskat klart, och vi ska studsa in i duschen.

/ Johan the sleeptalker

Ultralugn - mitt val idag

11.10: Godförmiddag! Jag är glad att min sjukdom börjar lugna ned sig, så jag kan fortsätta med mitt liv igen. Är fortfarande väldigt krasslig - hostar och har ont i halsen, täppt och rinnig i näsan omvartannat. I övrigt så känns det bra faktiskt! Nu går jag omkring som vanligt, även om min energinivå är mycket lägre än normalt.

12.34: Nu har jag fått i mig lite jordgubbsfil och jordgubbsmüsli, alltid gott. Har blivit värsta TV-förmiddagen för min del! Sitter just nu och tittar på The Simple Life "Interns" med Paris Hilton och Nicole Richie, haha. Har aldrig sett det förut, och tänkte såklart redan innan jag zappade över till det att det måste vara värdelöst, men faktum är att det var ganska kul. De flummar omkring och praktiserar på olika ställen och bevisar det som alla redan förstått, att de är nollor. Bra TV? Nja. Roande? För en halvkrasslig Johan som inte har bättre för sig - jadå.

/ Johan - the televisionist!

Städa - vila - fixa - slappa - diska

Så har det i stort sett sett ut sedan jag vaknade idag. Har inte varit så pigg att jag har kunnat köra stenhårt, eller konstakt, så det har blivit att man har plockat och donat lite, och vilat framför tvn eller lagt sig i sängen ett tag. Jag har dock hunnit:

* Diska en del
* Damma av lite ytor
* Rengöra skrivbordet och datorn inkl. tangentbord o.s.v
* Plocka undan och sorterat kläder
* Sortera och ställa in DVD-filmer som legat utanför sina fodral här och där.


Hade tänkt skura toaletten nu, samt diska någon laddning till samt rensa upp lite mer i sovrummet innan Sandra kommer hem 16.30~.

Jag har förresten gått ned ungefär 3kg under sjukdomen. Undrar hur mycket som är vätska som kommer tillbaka igen när jag väl blivit frisk. Resten är nog ren muskelförlust, hehe.

Herr sjuk är uppe på benen!

Goder morgon! Eller snarare lunch kanske. Idag mår jag bra mycket bättre faktiskt. Huvudvärken har lagt sig och febern känns inte av så mycket. Halsen är dock inte bra, och jag är fortfarande förkyld och magen känns inte helt stabil ännu.

Nu har jag iallafall tänkt göra lite nytta. Sandra har ju tjejmiddag ikväll, och som hon slet igår för att fixa fint här hemma! Då mådde jag för dåligt för att hjälpa till, men nu när det värsta är borta så ska jag försöka få lite gjort :) Idag kommer jag dock gå på rejäl sparlåga trots att jag mår bättre. Vitaminer, värktabletter och fibberrik mat och en massa vila, så ska jag nog snart vara redo att jobba igen. Inte bra att missa för många pass på jobbet..

Igår innan vi gick och lade oss tittade jag på Snatch. På en skala 1-10 ger jag den 8.5. Vad tycker du om den?

/ Johan

Hej så länge!

Vissa dagar hatar jag människor och är allmänt trött på folks bristande respekt och förståelse. Och vad är det för fegerier att inte våga stå för det man tycker, tänker eller säger?

Jag behöver en paus från denna värld. Fyfan.

image86

// S

In sickness and in health

Idag är det inte så piggt med paret Hermansson/Andersson. Min kära Johan ligger på soffan och mår jättedåligt, troligen i någon slags influensa. Jag själv är förkyld med inslag av illamående. Dock mår jag mycket bättre än stackarn min, men jag mår inte bra jag heller. Som tur börjar jag dock känna mig bättre, skulle verkligen inte vara kul om båda blev tvungna att ligga. Eftersom att jag är den piggaste är det jag som får pyssla om min älskade, och det gör jag så gärna. Vill att han ska ha det så bra som möjligt, när han mår dåligt.

Just nu är jag på uppdag att ta reda på vad tv-kanalerna har att erbjuda idag. Ser ganska glest ut på dagen med underhållande program, så det får nog bli en av våra egna filmer. Ska kila mig tillbaka till Johan nu och byta ut hans blöta handduk, ge honom lite mer te och sen krypa ner bredvid honom och hoppas att vi frisknar till snart.

Ha en bra dag!
// Sandra

Coop, screw you!

Nu måste vi åka till Coop för vi har ingen mat kvar. Jag mår fortfarande inte bra så det känns inte helt 100 att klä på sig och ut och köra bil och allt vad handla innebär. Sandra sa dock att om jag kör så slipper jag plocka varor, jag kan bara glida runt med varuvagnen, vad snällt :))

Jaja, vi får se hur det går. Förhoppningsvis är vi snart i soffan igen nerbäddade med ett gott mål mat. Vi funderar på lax och sparris ikväll, det brukar aldrig slå snett ;)

/ Johan

Alla smärtans dag

Klockan är 02.35 och huvudet spränger. Innanför huden känns det som att jag håller på att stekas levande, och magen lever rövare. Frågan är bara varför? Jag hade känt av lite huvudvärk som kom trängandes innan vi somnade runt midnatt, men inget annat. Det var inget annat att göra än att gå upp och kräkas för att få lugn på magen. Sandra, som är söt som vanligt passar upp på mig trots att hon själv inte mår speciellt bra. Hon hämtade vatten och värktabletter, och efter någon timme så lyckades vi somna båda två.

När vi väl vaknade idag så kändes det faktiskt bättre. Inte bra, men bättre. Magen hade lugnat ned sig och jag var inte riktigt lika varm. Huvudet var fortfarande långt ifrån som det skulle, men det gick an. Med stor tveksamhet inför mitt fysiska skick började vi dagen med bake-up-baguetter och lite annat som frukost. Maten gjorde gott, det kändes bra att få i sig lite näring. Trots det började klockan ticka mot dags-att-åka-o-jobba-tid och det kändes verkligen inte bra. Jag drog dock den slutsatsen att jag inte var i ett bra arbetsskick, så jag valde att ringa och sjukanmäla mig. Jag tror det var ett korrekt beslut, med tanke på att jag jobbar i stort sett dygnet runt i helgen - 08.45-21.15 både lördag och söndag. Lika bra att vila upp sig nu och bli av med vad det nu än är som gäckar i min kropp, och komma fit for fight på lördag.

Nu har jag hamnat här vid datorn dock, trots att huvudet värker mycket, men jag kände att det kunde vara skönt att uppdatera sig lite om vad som hänt, om vi fått någon kommentar här, eller om någon skickat något intressant mail, men det var ganska torrt faktiskt. Men men! Nu tror jag att jag ska rulla lite dollars på Expekt, sedan tror jag att jag tippar i soffan igen - uppbäddad med dubbeltäcket o alla kudar och en alldeles underbar liten Sandra i :)

/ Johan - den ofriske

Ibland är det bra att hör efter med sig själv hur läget är

image85
När jag är hemma och inte mår så bra hinner jag alltid tänka massor. Oftast bara till min fördel. Så har det även varit idag. Jag har mer eller mindre lärt känna visa sidor av mig själv på nytt och jag hoppas och tror att det kommer komma ut någonting bra ut av den här dagen, trots allt.

Det som jag tänker mest på nu för tiden är träning, mat och hälsa. Hur jag ska få det till en så naturlig del av vardagen som möjligt och hur jag, en tjej med enorm aptit (egentligen) som är jättelat, ska kunna behärska mig och ha självdiciplin?

Nästa vecka är det lov från skolan och jag tänker då passa på att rannsaka mig själv ytterligare. Ska sätta upp delmål, "regler", belöningar m.m. För jag ska lyckas med mitt mål, på något sätt, det lovar jag mig själv!

// Sandra

Silvan - kvällsklippet

Ja, då var det dags för mig att dra mig mot jobbet, tar ett tag eftersom jag måste ta buss. Ikväll är det kvällsklippet så jag jobbar ända till 21.00. Mår i alla fall lite bättre nu, så ska förhoppningsvis klara att jobba utan problem.

Ska se ifall jag också kanske köper något och gör ett klipp :) Vi brukar ha en del bra erbjudanden.

Ha en bra kväll!
// Sandra

Jag vill inte, inte, inte, inte!

Det blev ingen information för mig på Mälardalens högskola. I och med att jag jobbar idag så kändes det stressigt med mat osv. så jag gick hem istället. Men att jag gick ångrar jag nu, jag skulle ha tagit bussen istället. Mina öron värker, jag har ont i huvudet, kroppen känns alllmänt konstig och jag har ont i halsen. Tur är det ialla fall att jag är hemma att litet tag och kan vila. Pallar inte bli sjuk!

Dock finns det några positiva saker idag också.
Bildspelet är visat och det blev jättebra! Kommer visas några dagar till.
Dessutom har jag redan gått 3500 steg idag, så bara 6500 steg kvar!
Och jag har hittat mitt passerkort till mitt område i skolan, så nu slipper jag knacka ;D

image84

// Sandra

Rörig tisdag

En ganska så oplanerad men ändå välplanerad dag. Jag har en lektion, massa håltimmar, besök på mälardagens högskola och jobb. Full fart med andra ord :) Skönt är i alla fall att jag får skjuts till skolan av älsklingen och han hämtar mig även efter jobbet. Men nu ska jag skicka bildspelet till mig själv, ska ju visa bilderna idag också, det får jag inte glömma!

Ha en bra dag!
// Sandra

Lördagsmiddag med morsan & farsan

Här kommer det lite bilder från i lördags när mamma och pappa var här på middag. Vi åt ceasarsallad (gjord på vårt eget vis) med bröd och dryck till. Riktigt gott var det! Jag åt det som blev över till middag idag, inte fel :)

image83

// Sandra

Diffusare blir det inte än för herr Kund

Bjuder på två dialoger mellan en Tele2-kommunikatör på supporten, och kunden i samtalet.

Supporten: Upplever du att det går sakta att surfa på internet?
Kunden, man i 35-årsåldern: Ja, fantastiskt sakta!


Frågan är då, är han missnöjd eller inte?



Supporten: Har du ett modem?
Kunden, man ~40: Vet inte, står det på modemet? Det står D-Link på dosan här
Supporten: Okej, du har en D-Link alltså
Kunden: Va?
Supporten: Ja, du har en D-Link. En router.
Kunden: Jaså, ja kanske det.
Supporten: Då får du ringa till D-Link och prata med dem.
Kunden: Till vilka?
Supporten: Till D-Link
Kunden: Dealing?
Supporten: Nej, D-LINK
Kunden: Jaha, dealing, engelska, heheh
Supporten: *samlar kraft* .....D LINK.. som dosan hette!
Kunden: Okej. Tack hej!

Ibland undrar man över huvudtaget är från samma planet

/ Johan - mitt i arbetet


Projektarbete 100p

image82

Jag håller på för fullt med bildspelet som visas för första gången imorgon. Blir riktigt bra tycker jag! Har just nu 49 bilder och jag tror att jag håller mig till det, varken fler eller färre. Tio bilder är på mig men det tycker jag är okej med tanke på att jag är den som har fotat flest sessioner tillsammans med Johan. Nu ska jag bara få bilderna att bläddra av sig själva med ca 6 sek mellanrum. Och det kan jag säga att det är inte lätt när man har den engelska versionen av powerpoint och det var över ett år sedan jag gjorde ett bildspel ;D

// Sandra

Ett litet träningsinlägg

Jag har varit lite lat, jag erkänner! Men då inte fysiskt lat utan jag har bara inte antecknat mat och träning förra veckan, glömde bort nästan alla dagar. Så förra veckan, alltså vecka 6 får en kortare utvärdering.

V.6
Träning
~ 2x45 min spinpass
~ 25 min träningsvideo
~ 1h & 20 min promenad
~ 40 min blandad träning (situps, cykel, armhävningar osv)
Maten har varit upp och ner.

Hur som helst så är det ju nu en ny vecka och jag har infört en ny sak. Varje dag ska jag gå 10,000 steg, utöver det vanliga. Jag får alltså inte ha stegräknaren på mig när jag går runt i exempelvis skolan, utan jag måste ut och gå! Idag har jag gått 12,000 steg :)

// Sandra

Ny arbetsvecka igen..

Så, då sitter man här igen. Visserligen har jag fått byta plats nu, så jag sitter i ett bås på andra sidan byggnaden nu tillsammans med mina tre gruppchefer. Den här veckan är grymt skön egentligen. Bara idag jag jobbar helpass, tis-ons-tors är kortpass (6½h långa) och fredagen är ledig. Får se om jag inte jobbar fredagen ändå, för att tjäna extra.. Jaja, klockan är 10 över och jag måste börja plocka lite samtal, eller vad jag nu skall göra idag :) Ha en bra arbetsdag!

/ Johan

Tack darling!

image83

Min present från Sandra :)

Det har varit en underbar dag idag, även om vi mestadels har legat i soffan och myst så har den betytt väldigt mycket. Efter ett år tillsammans har man mycket minnen i ryggen, mycket att prata om och mycket att reflektera över. Därför får jag lov att tacka min sköna, både för dagen idag och för det gångna året. Jag kan lova att jag är redo för ett år till. Och ett till, och ett till, och ett till...

/ Johan



Ett år och jag är fortfarande nykär!

image80

Den här dagen har varit jättemysig. En perfekt årsdag enligt mig!
Massor med kärlek och tid för varandra <3


Den första bilden är på brunchen och andra är på den bäddade soffan, där vi har mer eller mindre har spenderat dagen :)

// Sandra

Kärlek heeeela dagen lång

image78

En bild från igår innan vi begav oss till Totte. Senare ikväll kommer lite bilder från idag, på frukosten och på Johans present som han fick av mig, hade fixat en lite speciell sak :)

Nu ska jag gå tillbaka till soffan och fortsätta mysa med älsk.
Hoppas att ni har en bra söndag - det har verkligen jag
// Sandra

En dag fylld med kärlek!

image77

Idag firar vi som sagt ett år tillsammans, ett underbart år!

Efter en god brunch bestående av scones & baguetter med marmelad, yoghurt och juice tillbringar vi nu några timmar i soffan. Har bäddat med täcke och kuddar och ligger och myser massor. Vad vi ska hitta på resten av dagen är ännu inte helt klart, men dagen kommer innehålla massa mer kärlek - det är ett som är säkert! :)

10/2 2007 - 10/2 2008 Idag firar vi ett år!!

image76

En röjarkväll med massa kärlek

Hej alla :) Nu är vi hos Totte på fest! Efter lite funderingar så valde jag att dricka trots allt. Blir sista gången innan studenten, så nu släpper jag loss ordentligt!! Har det riktigt bra, jag och Johan spelade nyss lite livepoker mot varandra och gissa vem som "vann"!? Joo, JAG :D

Btw, imorgon är en mycket speciell dag. Längtar <3

Ha nu en bra kväll/natt allesammans!

// Sandra

Rusch hit rusch dit, hektisk lördag - I like it!

Nu är vi mitt i en rusch till Tuna Park - igen. Vi tänkte titta om det fanns något fint till kvällens fest att ha på oss, plus att vi ska bjuda Sandras föräldrar på middag vid 18. Har tyvärr inte tid att skriva så mycket nu, men vi hörs kanske senare!

/ Johan

Lördag, lördag, härliga lördag

image75

Efter en stunds vila på soffan efter lunchen är detta vad vi har för planer för resten av dagen :)

Dagens I-landsproblem

God morgon!
Om en timme ska jag och Johan åka på spinning, men först blir det risgrynsgröt till frukost. Efter träningen så ska vi nog passa på att sola och sen blir det hem och städa m.m

kväll är vi bjudna till Totte på fest :) Men mitt stora dilemma är: Att dricka eller att inte dricka. Vet inte alls hur jag ska göra. Är sugen på att dricka lite och ha det kul, men det går att ha kul ändå plus att då slipper jag vara bakis och jag slipper alla kalorier. Hmm, får se hur jag gör..

Men som sagt, nu blir det risgrynsgröt! Ska bara väcka älsklingen först :)

Hörs!
// Sandra

Paus i planerna

Sådär, då har jag dekoraterat tårtan till i eftermiddag. Tog en paus med alla andra planer och fixade tårtan, så att jag inte skulle glömma det senare och stressa sönder. Det är min moster som har bakat tårtan men dekorationen står jag för. Tycker att det blev riktigt bra, ser färgglad och inbjudande ut. Vad tycker du? :)

image74

Nu är det lunch för min del och sen blir det plugga istället för städningen.
// Sandra

Fullspäckad ledig dag

image76

Nej nu jäklarns har jag bråttom till Ica. Hörs senare :)
// Sandra

Det tar på krafterna

Efter att ha däckat på soffan vid kvart i nio, har vi insett att det är dags att gå och lägga oss redan nu - vi som annars brukar vara uppe till midnatt. Behöver all sömn vi kan få, så vi orkar med morgondagen. Johan jobbar 6.45-15.30 och jag som har studiedag, ska se till att hinna med att städa, plugga och träna.

Så vi önskar alla en god natt, hörs imorgon!

image72

Snabbstopp at home

image71
Min räkomelett med persilja!
Nu ska jag promenera till matlagningen :)
// Sandra

Fullspäckad men slapp torsdag

Dagen i korta drag:
- "Framtids"förmiddag
- Lunch
- Geografilektion

- Promenad hem
- Promenad till matlagningen
- Matlagning 16.10-19.10
- Handla på coop tillsammans med Johan
- Hem och mysa med Johan

Halva dagen avklarad och bara massa roligt kvar. På matlagningen ska vi göra scones&te (mums) och sen chokladkaka. Men jag vill inte ha chokladkaka, så jag ska nog ta och äta något litet hemma så jag blir mätt på scones :)

BTW, ÄR LEDIG FRÅN SKOLAN IMORGON!! =D Känns jättebra, ska se till att få lite gjort.

Hörs senare!
// Sandra

Framtiden ska planeras

God morgon! Jag ska snart till skolan och ha "framtidsdag" på förmiddagen. Bättre än lektioner, men det känns lite värdelöst att sitta och lyssna på flytta-hemifrån-stuff när man redan har flyttat hemifrån, hehe. Får hoppas att informationen om studier ger mycket :)

Har lite bråttom!
// Sandra

När bördan man bär gör att allt annat halkar efter..

Förlåt. Jag vet att jag är lite off. Tittar man på de senaste inläggen är det till 90% Sandra som skriver. Skall berätta vad det beror på. Främst är det jobbet - det är både tungt att jobba 6.45-15.30, så man har inte tid innan jobbet och efter är man ofta i full gång och gör annat (de enda gångerna när man har fritid efter jobbet typ), och det är ganska tufft på jobbet nu. Det är, som jag har skrivit om, byte av lönebonussystem vilket slår hårt på mig som ung anställd. Vi som är under 25 vi har så låg grundlön att vi lever på bonusen. Jag har visat mitt misstycke för mina chefer, och vi har haft möte om det idag, så vi får se vad framtiden har att erbjuda på den punkten.

Not med dravel om jobb och sånt tråkigt :) Idag efter jobbet så gick jag och Sandra på spinning, vilket för övrigt kändes riktigt bra! Måste komma igång, som Sandra, med träningen nu. Har både lagt på mig några kilon igen, och konditionen är inte bra direkt. Nu är jag dock förkyld, men jag spinnade ändå. Det straffade sig tyvärr, jag fick jätteont i halsen mitti passet, men det lugnade sig. Nu känns det inte av så mycket som tur är, så förhoppningsvis blev det ingen bigger deal av det. Det blir iallafall gymkort på ASK i Munktellarenan snart - trevligt, jag som gillar att gymma så mycket!

Nu ska jag försöka vinna den här Sit&Go'n, sedan ska jag väcka Sandra, se till att duscha och sedan tacka för idag.

God kväll!

/ Johan den anställde

Min dag är räddad x2

Hade precis handledarsamtal med min handledare till projektet och fick en glada nyheten att jag är garanterad ett VG. Så nu jäklarns lägger jag i högväxeln, vill ju verkligen ha MVG! :)

image70
Bjuder på en av Johans bilder som jag vill ha med på utställningen.
http://hermanssson.se

Det är nu bestämt att bilderna kommer att visas under nästa vecka och sen har vi en liten "överraskning" också, jag och Johan. Avslöjar ingenting nu, blir roligare att visa sen :D

// Sandra


Min dag är räddad

"Tack för Din bokning.
Du är bokad på pass Spin Bas 2008-02-06 kl 16:45."

 
Dagen är räddad! Eller kanske inte riktigt så, men fan vad skönt det känns att få träna i eftermiddag. Gick upp imorse och tränade till min träningsvideo eftersom att jag inte var säker på att få plats på spinningpasset. Sen loggade jag in och såg att det fanns en ledig plats - som jag knep direkt :) Hoppas nu bara att Johan kan få en av dropp-in platserna så jag får lite sällskap.

// Sandra

När minnet och energin sviker

Prestationsångest, matångest, träningsångest, skolångest, pengaångest.. Ska verkligen bli skönt med lov om nio dagar.. Det är många trådar att hålla i och hålla ordning på. Idag blev det lite för mycket när jag hade missat massor till ett prov jag skulle göra, vilket resulterade i att jag var tvungen att skjuta upp det - kändes inte bra alls. Jag som nästan alltid brukar ha stenkoll undrar hur det hela gick till..

image69

Ska hoppa i säng nu och samla krafter till imorgon, då är det en ny dag med nya möjligheter och jag tänker se till att få lite planering, skolarbete och träning gjort :)

Nattinatti!
// Sandra

Självdiciplin, viljestyrka och -10kg

God morgon!
Idag är det ca 120 dagar kvar till Studenten! Fyra månader och en dag :) Det är helt sjukt vad tiden går fort. Känns som om jag faktiskt kommer klara skolan ändå, fyra månader orkar jag nog hålla ut och kanske till och med plugga lite, haha!

Min största utmaning blir nog att går ner ca 10 kg på 120 dagar - men jag ska klara det! Den här gången tänker jag inte misslyckas :) Jag vill vara nöjd på studenten, kunna ha precis den klänningen jag vill ha och inte känna mig som jag gör idag. Alla träningstips, mattips och annat är väldigt välkommet. Har redan en plan över hur de kommande fyra månaderna men lite tips är aldrig fel och variation är kul :)

Ska hoppa in i duschen nu, sen frukost och efter det en promenad till skolan.
Ha en härlig dag!
// Sandra

Slappa, chilla, softa, ta't lugnt - you name it!

Hej Mr Blogg. Har inte blivit så mycket datorsittande idag, har tidig vecka på jobbet, dvs 6.45-15.30, och när jag kom hem idag var både jag och Sandra lite småtrötta så det blev en timmes skön sömn i sängen :) I övrigt har vi bara tagit det lugnt, ätit lite rester av moussakan från igår, och myst.


image68

Bjuder på en gammal äcklig bild ;>

Man fyller ju bara 19 år en gång

Blev ingen utvärdering av vecka 5 igår, så jag skriver en nu. Var ingen vecka som jag satsade stenhårt, men det är ändå bra att utvärdera och se vart jag står.
Träning
~ 45 minuter spinning
~ 50 min promenad
~ Tyvärr blev det inte mer, städade en hel del dock och det tar på krafterna
Mat
~ Helt okej vardagsmat
~ Lite för stora portioner
~ Födelsedag och jag unnade mig lite gott (man fyller bara 19 år en gång)

Idag är det nya (fortsatta) tag! Promenad till skolan 25 min, sedan idrott och jag var i tjejgymmet. Blev 15 min cykel,  150 hopprepshopp i intervaller, 100 situps, 30 armhävningar, 30 rygglyft, 60 benlyft, massa dans och övriga rörelser.

I can do this!
// Sandra

Kunde jag inte få vara 18 tills jag blir 20?

Då var födelsedagen nästan till slut och jag somnar snart med blandade känslor över hur dagen har varit.. Har haft mycket att göra, stressat och flängt, men det blev bra resultat med mat och städning. Fått fina presenter av de som grattat mig men många verkar ha missat min födelsedag? När man inte lägger ut en bild på morgonen på bdb med texten "Idag fyller jag 19år", ja då verkar det som om folk (vänner) inte har så stor koll ändå. Men tack alla som gjort dagen bra :) Och särskilt Johan, som har varit underbar idag <3

Fick som sagt mycket fint bla. pajform, presentkort, våg, mp3, 500kr, muffins, parfymer, strumpor m.m

Nej, vill bara avsluta med en bild på tårtan (som min moster bakat) och ett stort grattis till mig själv!
image67

Ta hand om er själva och varandra!
// Sandra

GRATTIS ÄLSKLING!

Idag fyller Sandra 19 år! Det är mycket som skall fixas, mat lagade vi imorse vid 9-10-tiden, precis innan Sandra skulle börja jobba. Det blev Moussaka, som Sandra lärt sig på matlagningskursen i skolan. Släktbesök och allt som hör till om ett par timmar, så jag köttar på här hemma för att få det fint medan älskling jobbar. Hon fick sluta tidigare, så hon kommer hem en bit efter 14. Skönt med tanke på att hon egentligen skulle kommit hem efter 15 :)

Nehe ni, nu ska jag slita vidare, och göra mitt bästa att ge födelsedagsbarnet en bra dag :))

/ Johan the celebrat0r

Helgdag, du underbare

Lördag. Tack för det! Efter en arbetssam vecka är det äntligen helg. Sovmorgon blev det dock ingen, jag ställde upp och körde Sandra till jobbet istället.Tyckte det kändes trevligt, plus att om jag följde med och köpte lunch åt henne på Willys så kunde vi ligga och dega tillsammans i sängen lite längre :) Väl hemma var tanken att jag skulle städa, diska, plocka och greja, och det har jag börjat med så smått också, men jag mår lite konstigt. Jag känner mig yr, och seg. Kom å andra sidan precis på att jag inte har ätit något ännu idag - det kan vara dags för det!

Lunchen består av fil och müsli, mer har jag inte riktigt ork till. Sedan ska jag bekämpa det konstant växande diskmonstret. Jag lämnar ett avtryck till senare i eftermiddag :)

/ Johan den avdankade

Yeah work work

God morgon! Idag ska jag jobba 9.45-16.15, fick förlängt pass vilket inte är mig emot. Det innebär ju mera pengar! Har dock ingen lunch, så söta Johan ska skjutsa mig till jobbet och sedan åka och köpa något att äta till mig - det kallar jag service

Ikväll ska det städas, handlas mat och lagas mat. Jag har födelsedag imorgon, det kommer lite gäster och jag jobbar på dagen, så det måste fixas ikväll. Mamma, pappa och min släkt på mammas sida kommer. Har önskat mig lite smått och gott, så som presentkort, bodylotion, nagellack, skålar m.m

Ska åka till jobbet nu hur som helst :)
// Sandra

Besvikelse, undran och kvällsmys

Konstig kombination? Nej inte speciellt. Igår fick vi veta en dundrande nyhet på jobbet, som släpptes rakt i ansiktet på oss anställda. Vi har nämligen en bonus på jobbet som baseras på hur bra vi presterar. Statistiken på våra samtal genererar en slutsiffra, ett resultat, en såkallad "reward". Har man över 100% reward så får man denna bonuslön, med några hundra per procent man är över 100%. Maxreward uppnås på 118%, och då 4400kr extralön den månaden.

Nu har cheferna på Transcom gjort så, att de har tagit bort vår rewardbonus helt. Istället har de infört en bonus som liknar rewarden, den baseras alltså också på hur vi presterar. Den stora skillnaden är dock att vi får den en gång i halvåret istället (!?!?!?). Då är den istället upp till 21000kr, vilket i sig är en trevlig summa att få. MEN, hur ska vi klara oss på vår ultralåga grundlön de andra månaderna? Jag fattar inte hur man kan lägga om ett lönesystem på det sättet. Ingen vuxen människa har väl nytta av en låg månadslön och sen två gånger om året får man mycket? Alla har väl en fast driftskostnad varje månad. Jag menar, kan Transcom fixa så att hyran, mobilen, bredbandet, bilen och alla andra kostnader man har läggs halvårsvis så ska jag fundera på saken. Men tills vidare så säger jag bara fuck you. Jag tänker avvakta tills nästa vecka, då det klubbas till 100% hur det kommer bli. Förhoppningsvis går det inte igenom, då jag var långt ifrån ensam om att ogilla det nya förslaget. Många andra har redan börjat se sig om efter annat jobb, och vissa har till och med bett om uppsägningsblanketter.

Efter en värdelös arbetsdag kommer jag dock hem till ett matdoftande paradis, och möts av en ultraskön dam med ett jätteleende på läpparna. Hon leder mig in i vardagsrummet där hon har tänt ljus, bäddat soffan med täcken och kuddar, slagit på dvdn Be Cool som vi påbörjat för några kvällar sedan. Inte nog med det, hon har precis börjat slutföra kvällens middag, lövbiff med potatiskroketter och champonjonsås - underbart gott!

Om det är någon som gör mig glad och lycklig, lätta som tunga dagar, så är det du Sandra. Jag älskar hur fin du är mot mig, och allt du gör för att jag skall må bra. Jag hoppas jag visar hur tacksam jag är att jag har dig! Tack för att jag får vara din, och för att du är min!

/ Johan

Jag har gett mig fan på det :D

Idag var första gången på riktigt länge som jag bar tajt tröja (eller relativt tajt) till jeans - det kändes sådär. Jag tror att jag har gått ner något kilo eller så, men det känns fortfarande inte bra. Jag vet att jag inte är tjock, men det jobbiga är att jag känner mig pluffsig - och det är väl hur det känns som räknas? Jag vet också att jag bara är "en i mängden" av alla tjejer som säger att de inte gillar sitt utseende och att de ska gå ner lite i vikt. Skillnaden med mig är dock att jag ska klara det! Det är många som bara pratar tomt prat och sedan aldrig kommer till skott, men det ska inte hända mig. Jag ska lyckas! :D

image67
Måste bara passa på att ge credit till alla tjejer (och killar) som har lyckats/är på väg att lyckas nå sina mål - vilka mål det nu än handlar om. Min vän Amelie är en utav dem, en utav de personer som jag känner som har grym viljestyrka och självdiciplin. En som har lyckats att nå sitt mål.

Man kan nå dit man vill - om man bara ger sig fan på det! :)
// Sandra

Magknip och saknad

Ahhh, äntligen helg! Men nu är det jobb istället för skola som gäller. Tänkte ta mig ut till jobbet så fort som möjligt för att hinna med en promenad innan. Har nämligen jätteont i magen min. Ajajaj. Saknar Johan gör jag också, men han jobbar han med, så då känns det lite lättare att jobba - än att han sitter hemma och väntar.


Nej, nu ska jag glida iväg, bokstavligt talat - det är ju jättehalt ute!


// Sandra

Men du! Vakna nu då! Öhhh zzzz lite till! Bara en minut!

Seriöst, hur fan man kan vara så trött som jag har varit den här veckan? Jag har sovit minst 7 timmar per natt, men ändå, varje gång klockan ringer, så känns det som att jag fått en hel grusplan i ögonen. Tanken är ju att jag skall fixa och dona här hemma på förmiddagarna, men hur lätt är det? Man börjar liksom undra, vill inte min kropp sova 7-9 timmar per dag? Vill den sova 4-5 istället?

Jaja, nu skall jag sluta klaga, och få något gjort istället.

/ Johan the zleepR

Ett steg närmare att bli vuxen

I helgen kommer jag att bli ett år äldre. Och då inte bara på ett sätt. Visst fyller jag 19 år och blir på så sätt ett år äldre på pappret. Men i helgen kommer även vår tvättmaskin kopplas in - vi kommer börja sköta all tvätt helt själva. Utan att jag själv hänger med så blir jag sakta men säkert vuxen - snart 19 år och jag har mer än vad som hör till, men jag känner mig som 16-17år? Jag hänger inte med i svängarna.

Jag kan dock utan tvekan säga att jag älskar mitt liv, jag tycker det är underbart att bo tillsammans med den jag älskar och att sköta ett eget hushåll. Och jag måste säga att vi gör det riktigt bra, Johan och jag, för att vara första gången ;)

Visst saknar jag att bo tillsammans med mamma och pappa, trots tjafs så har vi en väldigt bra relation. Men det känns som om att desto äldre jag blir, desto bättre kommer vi överrens. Från att ha varit dottern, så blir jag nu också mer som en vän. Att bo ifrån varandra är inte negativt alls egentligen, förutom att vi ses mer sällan. Och jag tror och hoppas att de tycker om att se hur bra de ändå har lyckats med mig och att deras idéer, tankar och lärdom förs vidare. För jag och Johan håller ju på och skapar ett nytt liv, så som mamma och pappa skapade ett liv när de blev tillsammans. Jag och Johan är en familj med våra traditioner och våra sätt att göra saker på och leva. Hus, barn, husdjur och allt sånt där kommer, det kan jag lova - bara inte riktigt än.

// Sandra


Idag är det fredag!

God morgon! Ska strax iväg till skolan, känner mig lite stressad. Åker bil idag och pallar inte bli utan parkering.. Idag har jag skola 8.30-13.20, sen jobbar jag 14.00-19.15, så det är fullt upp! Vad ska du göra idag?

image65

Hoppas att ni får en trevlig dag, måste kila nu!
// Sandra

RSS 2.0