Idag skall här städas

Hej! Och hejdå sommar? Vädret ser inte lika fint ut som de senaste dagarna, så jag antar att det får bli en hel hemmastäddag så det är fint till helgen. Dessutom har vi ju köpt lite nytt som vill upp, fast då ska det vara städat! Men allra först blir det lite träning i löparspåret! Gårkvällen hos Johans mamma Tove var trevlig och vi fick jättegod mat. Efter att vi hade ätit kollade vi på "Click" och hade en skön kväll på soffan.

Måste rätta en sak från mitt inlägg igår, Glädjerus. Jag väger inte 3,5kg mindre, det är 4,5kg.. Vet inte riktigt hur jag räknade igår egentligen, hehe. Måste även passa på att tacka för kommentarerna på det inlägget.

Ska bege mig ut nu, vi hörs nog mer under dagen!
/ Sandra

Glädjerus

Ändrade planer! Det blev ingen promenad imorse, jag hamnade på balkongen i solen istället plus att jag donade lite här hemma. Men nu har jag i alla fall varit på gymmet och tränat, kändes skönt! Är verkligen peppad till tusen nu och det är av en speciell anledning.
Nämligen:

Januari 2008 - Juli 2008

Helt ärligt så har jag inga ord nästan, jag är bara så glad! Och peppad på att få bort det sista och vara i absolut toppform. Som jag har kämpat från och till, då är det verkligen skönt att se resultat. Dock väger jag inte så mycket mindre från bild ett till bild två. Som mest gick jag ner 5,5kg men nu skiljer det faktiskt bara 3,5kg på bilderna MEN det är tack vare posten. I och med tungt dagligt arbete har jag nog byggt en hel del muskler men ändå förlorat fett, vilket är underbart!

Jag ska verkligen "KEEPA UP THE GOOD WORK" =D
/ Sandra


Ljuva morgonstunder

God morgon! Solen skiner, jag är pigg och glad och jag har en bra dag framför mig. Om en liten stund ska jag ta mig ut på en promenad med Kent i lurarna och pengar i fickan (på vägen hem tänkte jag nämligen gå förbi affären och se om det finns små foliepajformar så jag kan göra lite paj och frysa in).

Äntligen har jag kommit igång med träningen igen, blir nog gymmet idag om det inte är alldeles för varmt. Igårkväll stack Johan och jag ut och joggade tillsammans - jättemysigt! Skönt också är att min lust till att laga mat har kommit tillbaka, har varit lite lat på sista tiden men nu jäklarns är vi på G igen!

Det som händer mer idag är städa, sola och åka till Johans mamma ikväll och äta grillat. Jag ska även ringa min egen mamma och se om hon har lust att gå på Tuna park med mig idag, innan jag börjar jobba. Men hur som helst, vilken toppen dag det känns som om det kommer att bli!

Talk to you later!
/ Sandra

Att komma in i jobblunken och få lite förtjänad ledighet

Äntligen är jag inne på min "sista" jobbvecka, eller inte sista egentligen men sista veckan utan ledigt. På fredag när jag har jobbat klart kl. 19.00 har jag avverkat 41 dagar av jobb, jobb och åter jobb. Fast värt är det helt klart! Det fick jag en försmak av i fredags, då min hittills största lön kom in på kontot =D Trots att jag bara jobbade 15 dagar i juli fick jag inte jättemycket mindre än Johan, fast då ska det påpekas att jag tyvärr inte betalar full skatt. Men ändå, att jobba inom handels (särskilt helger) ger riktigt klirr i kassan!

Nej, nu till något roligare kanske? Jobb får man ju nog av när man jobbar själv! I lördags var vi som sagt på Malma marken, som Johan nämnde, och vi hittade faktiskt lite kul saker. En ny plånbok till Johan, 2 par gardiner (kök & datarum) och en "viltkasse" som innehöll renkorv, vildsvinskorv och älgkorv. Mums.

Annars då? Hur är det med er läsare? Vad vill ni läsa mer om här i vår blogg? Jag ska verkligen försöka ta tag i bloggandet igen, men det har inte känts så kul då det enda jag typ har att skriva om är jobb. Ändring och skärpning ska det bli =)

/ Sandra

Myskväll som ett avslut på en toppenhelg!

God eftermiddag! Jag sitter och klunkar i mig vatten, det behövs i värmen! Min dag har sett ut som så, att jag skjutsade först Sandra till jobbet, en timme tidigare idag än igår. Sedan åkte jag hem, åt frukost, och när den lagt sig diskade jag en del. Vid 12 stack jag till ASK och körde rygg, underarmar och mage - skönt! Väl hemma igen tog jag det lugnt ett tag, och intog lite proteintillskott. Smorde in mig i solskyddsfaktor, och lät den torka under tiden jag diskade lite till. Vid 14.20 ungefär begav jag mig ut i solen, till Vilsta, som vanligt. Det var riktigt mycket folk där idag, trots att det var molnigare än tidigare dagar. Jag bredde ut vår filt, och lade mig och slappade. Efter bara 35 minuter började det blåsa, och molnen var oroligt grå, så jag packade ihop och begav mig hemåt igen. Nu har jag avnjutit en kalldusch, och ska klä på mig. Sandra ska hämtas om 20 minuter, då blir det Tuna Park, och jeansköp för min del :) Om vi hinner kanske vi hittar något mer!

Kvällen har jag sett fram emot hela dagen, jag och Sandra har planerat att ha en riktigt mysig Johan-och-Sandra-kväll. Det blir kycklingwraps med diverse gott till, och någon/några av de nya filmerna. Det blir bäddad soffa och massa kramar och mys - the way we love it!

Ta hand om er ikväll, ni också!

/ Johan


Paul Potts och ditt och datt

Godmorgon i hettan! Här sitter jag och smaskar på risgrynsgröt, fin frukost det. Lämnade Sandra på Silvan för en timme sedan, och innan det handlade vi lite småkrafs på Willys. Jag åkte vidare till Tuna Park där jag gick runt ett tag, provade faktiskt lika mycket kläder som jag i vanliga fall provar på 2-3 rundor. Hittade ett par skitfina nedsatta Björn Borg-beachshorts - för små. En fräsch, svagt rosa Bondelid-tshirt - för liten. Nu fanns det iofs bara M och XL, men jag brukar ju kunna ha M! (ibland). Sedan provade jag byxor på Brothers, hittade ett par som jag gillar mycket, ska ta med mig Sandra och låta henne agera smakråd. Testade även en beige jacka med många fickor på, som var ett litet fashion wildcard för mig, men jag tyckte faktiskt att den var ganska nice.. den satt bra, men gränsfall till för liten, om man typ spänner ryggen, och det håller ju inte i längden. Den var nämligen nersatt till 399, så man hade ju råd att chansa annars..

Dagen ser ut som så, att jag ska äta upp min gröt, sedan börja bälga vatten, så man fyller på reserverna. Tänkte nämligen bege mig till ASK ett tag.. var där senast förra helgen tror jag. Jag måste också diska lite, vårt kök har en tendens att bilda disk (jag lovar att det är kökets fel!). Jag och Sandra ska tillsammans med Ture och Lena åka till Malma Marken, en årlig marknad i Malmköping, för er icke insatta. Förra året var det trevligt, men jag har för mig att vi hade dåligt med pengar, så vi unnade oss inget. I år tror jag att det blir en ny plånbok till mig och kanske lite delikatesser, vi får se ikväll, trevligt blir det nog!

Hur lägger ni upp er lördag?

/ Johan

Uppmålad (mar)drömsbild

När jag tänker på mig själv, när jag för en stund "kliver ur mig själv" och tänker på mig själv som om jag vore en vän eller en tjej jag ser på stan, har jag alltid haft och har fortfarande samma bild av mig själv. Den lite mulliga, lätt småtöntiga, snälla tjejen. Här om dagen kom jag på mig själv med tanken "ja, men hon är ju mullig" när jag tänkte på mig själv och mitt utseende. Men är jag mullig? Nej jag antar inte, när jag tänker efter. Dock tror jag att jag alltid kommer se mig själv så, det är en bild som har fastnat som ett lager runt tanken på mig själv. Även om jag så skulle väga mina "önskade" kilon, vara smal och nöjd, kommer jag nog ändå alltid tänka på mig själv som den mulliga, otränade tjejen. "Jag smal? Tjoho!", är min första tanke när någon säger att jag är smal och har fin kropp. Det positiva i det hela är ändå att jag alltid varit okej nöjd trots den rätt så negativa bilden av tjejen som är jag. Frågan är dock om jag inte ska försöka göra något åt det hela, kanske är det dags för mig att inse att jag är ganska smal och att jag har helt fel bild av mig själv? Men hur lyckas jag med det!?

En uppmålad bild som jag har haft sedan jag var åtminstone tio år kan bli svår att rubba på. Behöver jag ändra på bilden av mig själv? Vill jag ändra på hur jag ser mig själv? Ja, det kan nog kanske vara dags att inse och så småningom kanske börja tycka om mig själv som jag är!

En del träning, en del insikt, en del peppning, en del jämförande - men det ska nog gå :)



Sköönt

Nyligen hemkommen från ASK. Det var inte igår jag gymmade där sist kan jag lova, och det kändes! Varenda muskel i min kropp (förutom möjligtvis benen) har fått vila ett bra tag nu. Jag hade dock tänkt komma igång igen nu, nu när man blivit varm i kläderna på jobbet och allt annat rullar på. Trots att semestern är en tid att vila upp sig på, är det en utmärkt träningsperiod också.

Nu sitter jag och lyssnar på Queen och äter en stor skål fil och müsli med torkade frukter strödda över - gott! Hade tänkt slappa i någon timme, innan jag gör lite nytta här hemma.

Ha en trevlig måndag!

/ Johan

SEMESTER!

Nu har jag äntligen semester! Det är faktiskt första gången sedan sommaren mellan årskurs 2 och 3 på gymnasiet, då vi åkte ett gäng grabbar till Danmark, som jag är ledig över huvudtaget mer än en helg. Nu har jag i och för sig ingen långsemester som man kanske kan tycka att jag borde unna mig, utan jag har bara en vecka. Varför undrar ni säkert, men det är främst för att vi planerade att åka ut och resa i oktober/november, men så blev inte fallet. Så min plan nu är att jobba och stå i, och spara in semestern till senare i år. Eventuellt ta en riktigt lång semester i december, plus några dagars ledigt runt min 20årsdag i oktober. Resterande lediga dagar kommer ändå lösas in i pengar, vilket är trevligt inför mellandagsrean :D

Idag har jag haft en intressant och händelsefylld dag! Jag började dagen med att skjutsa Sandra till Silvan, där hon jobbade 5 timmar. Under tiden åkte jag hem och duschade, packade kameraväskan, och åkte och fotojobbade lite. Min kollega Theresas pojkvän hade en kompis som skulle söka något toppjobb och behövde ha foton till sitt CV. Det är roligt när ryktet går och man får ströjobb här och där! Efteråt åkte jag till Tuna Park där jag strosade runt med en mealbar i munnen. Kikade lite kläder och annat, men hittade inget som var värt att investera i. Åkte vidare hem, fördiskade lite tallrikar och annat, och laddade in fotona i datorn. 15.00 skulle jag hämta Sandra, och väl hemma igen skulle hon göra i ordning sig för nästa jobbpass - ett bröllop ute i Mälarbaden, som servitris. Så hon sliter Sandra, så duktig så!

Efter att Sandra åkt gjorde jag något jag behövt göra flera dagar nu, bytte höger framhjul på bilen, som blivit punkterat av en skruv i måndags. Vi har lånat Sandras föräldrars Citroen C3 under veckan, när vår bil stått inkapabel annat. Nu bytte jag iallafall till reservhjulet, men tyvärr är det slut på ström i batteriet, så den står still fortfarande. Det ordnar jag imorgon.

Direkt efter, svettig som en gris, lagade jag lite mat, och tog en lugn timme framför datorn, med lite redigerande och annat plock. Jag redigerade bilderna till han Daniel som jag fotograferat tidigare på dagen, och började knåpa på en ny version av hermanssson.se - det behövs! När maten väl lagt sig, och jag druckit ett par flaskor vatten, snörade jag på mig löparskorna och begav mig till Vilsta. Där tog jag 2,5km-spåret på 13 minuter ungefär - ingen bra kondis där inte! Kommer att springa åtskilliga kilometer under min semester hade jag tänkt, dags att göra något åt slappfläsket! :D

Såhär på kvällningen, i väntan på att Sandra ska bli klar ute i Mälarbaden, slutförde jag v2 av hermanssson.se, ta en titt vettja!

Ta det lugnt gott folk!



/ Johan - fotografen!

Jag tror på evig kärlek

Mamma och pappa har varit gifta i 20 år idag, Grattis till mina underbara föräldrar!





Att inte ligga på latsidan

Jobb, jobb, jobb! Jobbigt men samtidigt kul. På fredag har jag jobbat 20 dagar i sträck och det är en anledning till min enorma bloggtorka, sorry alla läsare. Vissa dagar jobbar jag mer än andra, 7-19 i måndags och idag 7.00-14.15. Men faktiskt så är jag ledig i helgen, men sen är det dags för 19 dagar i sträck igen. Ska dock försöka skriva lite mer här, saknar det stundtals.
/ Sandra

They spun a web for me

Hej!

Nyligen hemkommen för några minuter sedan, har bara hunnit slå på en mixskiva med Coldplay och torka svetten ur pannan. Jag gled runt på stan tillsammans med Amelie direkt efter att jag släppt av Sandra på jobbet. Vi tittade på allt möjligt, men hittade inte så mycket. Var det något man gillade så kostade det därefter, som vanligt.

Nu hade jag tänkt dona lite här hemma, och ladda upp med vatten inför kvällen. Förmodligen blir det först Kronskogens 2,5km-spår, sedan dusch och mat, för att sedan se vad kvällen har att bjuda på.

/ Johan

När man tror hettan är över smaskar den dig i facet

Air Condition. Smaka på ordet. Känns det inte bra? Jo, jag önskar det, att den skulle kännas bra även i vår bil. I fredags fyllde vi på ACn med vätska. Fungerade den då? Nej. Då trodde vi att det var glapp i knapparna, som inte tycks vilja lysa ibland, men plötsligt fungerade knappen. Fungerade den då? Nej. Vi märkte att kompressorn som ger tryck till ACn inte rörde på sig. Då tjuvkopplade vi den idag med en switch. Fungerar den då? Nja, det blir kallare, men inte kallt. Det är förmodligen för att fläkten som sitter i grillen inte tar in någon fartvind, då den står still. Jag måste förmodligen lämna in den på M-Bilar i Eskilstuna för felsökning. Någonstans är något galet, det är solklart.

Nog om bilar. Nu har jag avverkat dagens pass, och varm och klibbig är jag nu hemma. Jag har redan blötlagt en del disk, och tänker ta tag i den snart. Sedan hade jag tänkt göra färdigt redigeringen av Theresa och Niinas foton, så jag kan ge dem skivorna imorgon (de nyfikna små liven :)). Sedan tänkte jag faktiskt sticka till ASK och köra lite helkropp, ett riktigt dräparpass. Hoppas jag orkar ösa på :)

Hur ser er eftermiddag/kväll ut?

/ Johan - den lite för varme

Snacka om att vakna "på fel sida"

God morgon.. eller inte!? Vaknade nyss av ett sju hundrans liv utan för fönstret, lät typ som världens största borr eller något. (Lägg märket till att klockan bara var strax efter halv åtta). Jag låg kvar och hoppades att ljudet snart skulle sluta, det lät ju jättehögt så inte kan det fortsätta länge såhär tidigt på morgonen tänkte jag.. Men när några minuter hade gått och ljudet blev olidligt bestämmde jag mig för att kolla vad f*n det var som lät. Och gissa vad? Jo, det är typ någon mossblås som någon (eller några) håller på och blåser med på marken.. med start klockan 07.30.. SUCK och tack för den sovmorgonen..


Hur som helst, nu är jag uppe i alla fall! Snart kommer mamma och vi ska umgås och fixa lite idag, ska bli kul. Jag jobbar i eftermiddag idag igen men innan dess ska mamma och jag åka till gå promenad (?), äta frukost, åka till röda korset och lite annat som inte är bestämt än :)


Ha en bra dag!
/ Sandra

Moodswing

Upp, ner, hit och dit. Jag är lycklig samtidigt som jag är fylld med ångest. Och inte hjälper det att vakna med ena ögat helt svullet.. Ena stunden är jag full med glädje, entusiasm, framtidsförväntningar, fnitter. Medan nästa stund fylls av oro, obekvämsamhet, ångest och självförakt. Jag skulle behöva lite perspektiv men det är svårt. Svårt att få perspektiv på sitt liv under tiden man lever det. Jag hatar alla förväntningar jag har på mig själv, när jag gör saker för "att jag måste". När jag vet att jag måste göra saker, det är då jag tappar all handlingskraft och sedan kan sova bort en hel dag. Sova bort en hel dag när det finns massor att göra? På något sätt orkar jag inte med kraven.

När jag vaknade i morse och såg att det var sol deppade jag nästan ihop. Konstigt, jag vet. Anledningen är att när solen är framme kommer kravet om att sola, men idag skulle jag egentligen behöva träna och städa inomhus. Men istället sitter jag här med en sten i magen och får inget vettigt gjort. Bra matematik Sandra, bra.

RSS 2.0